Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
06 juli 2020 20:30
Del på Facebook
Generalsekretær Pål Bjerketvedt i Norges Fotballforbund har forståelsen for misnøyen i breddefotballen, men ber klubbene følge gjeldende regelverk. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Generalsekretær Pål Bjerketvedt i Norges Fotballforbund har forståelsen for misnøyen i breddefotballen, men ber klubbene følge gjeldende regelverk. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges Fotballforbundet har mottatt varsler om brudd på forbudet mot fullkontaktstrening for voksne i breddefotballen.

Det skriver TV 2 mandag. Tidligere på dagen sendte fotballforbundet ut et brev der de ber klubbene følge gjeldende regelverk.

– Selv om vi både forstår og deler utmattelsen og frustrasjonen som råder i klubbene nå, vil vi på det sterkeste fraråde en slik tilnærming. Selv om vi, dere og hele fotballbevegelsen er dypt uenige i myndighetenes tilnærming nå, tror vi en slik tilnærming vil virke mot sin hensikt, skriver generalsekretær Pål Bjerketvedt i brevet.

– Vi frykter at en slik demonstrasjon vil kunne skape unødvendig splittelser mellom ulike lag internt i ligaene, samt mellom NFF sentralt og klubbene. NFF vil i utgangspunktet ikke ha mulighet til å kontrollere og følge opp brudd på et regelverk som ikke er tilknyttet fotballens eget regelverk, fortsetter han.

Klubber kontaktet

Kari Lindvik i Divisjonsforeningen har vært i samtaler med flere klubber om brudd på regelverket.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– I dag har jeg snakket med 5–6 klubber, mest fra Østlandet og hovedsakelig i Oslo. Jeg velger å tro at det er rykter som oppstår og at klubbene følger tiltakene. At det er noen brudd, det forstår vi at det er for rykter oppstår ikke av ingenting, sier Lindvik til TV 2.

Hun vil derimot ikke kommentere hvilke klubber det gjelder.

Sterke reaksjoner

Fredag kom nyheten om at det blir ingen ytterligere åpning av breddefotballen før tidligst i august, noe som har fått Fotball-Norge til å rase.

Så langt er det kun åpnet opp for fullkontaktstrening og spill på mennenes tre øverste nivå og kvinnenes to øverste nivå.

Barn og ungdom under 20 år har fått trent med full kontakt siden 1. juni. Fra 1. august kan de drive full idrettsaktivitet, noe som innebærer at de kan konkurrere mot andre fra samme idrettskrets.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Havets sølv – kystens gull

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Alf Helge Fevaag 30 minutter siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Terje SundsbøFlertallet her vil vel si at det er DU som må ta deg sammen...! ;)Les tidligere kommentarer nå Sundsbø. :)
Alf Helge Fevaag 33 minutter siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Rolf Erik PedersenMitt forslag er heller vrangforestillinger få grunn av at de lever i sin egen "alternative virkelighet"... :)
Rolf Erik Pedersen 46 minutter siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Alf Helge FevaagDet er nok slik det ser ut.Agendaen er lett synlig, Argumentene deres holder ihvertfall ikke i det hele tatt. Triksing med tall, ...
Terje Sundsbø 47 minutter siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Alf Helge FevaagJa, Fevaag, gjør det du.
Rolf Erik Pedersen 51 minutter siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Terje SundsbøHar Riksantikvaren bestemme dette alene?Har en vis følelse at Stortinget står litt over Riksantikvaren?Det samme gjelder vel for Kystverket også!Tror ...
Alf Helge Fevaag 53 minutter siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Rolf Erik PedersenDet er vel heller at han tror at alle som skal krysse Romsdalsfjorden må innom rådhusplassen på Molde først... :DD
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte