Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
18 august 2020 18:24
Del på Facebook
Åge Hareide ble presentert som ny RBK-trener tirsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Åge Hareide ble presentert som ny RBK-trener tirsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Åge Hareide var klar på at han ønsker å ta seriegull med Rosenborg, men innrømmer at det skal holde hardt å få det til allerede denne sesongen.

Åge Hareide skrev under som ny RBK-trener tirsdag formiddag. Noen timer senere ble 66-åringen presentert på en pressekonferanse.

Der var han klar på at han har høye mål med sin nye klubb.

– Vi må starte med å bli seriemester. Vi når ingen vei videre, verken til mesterligaen eller andre ting, hvis vi ikke blir seriemester. På sikt må det være den klare målsettingen til Rosenborg, at de skal tilbake der de har vært så mange ganger før, sa Hareide på pressekonferansen.

Men at det blir seriegull denne sesongen tør selv ikke Hareide tro på. Det skiller 14 poeng opp til serieleder Bodø/Glimt etter 14 runder, altså nesten halvspilt sesong.

– Det å si at man skal vinne gull med 14 poeng opp er kanskje litt drøyt, da tar man kanskje litt hardt i. Men det å bli bedre, å vinne neste kamp, det er det som må være et mantra for oss å jobbe etter, sa Hareide.

Førstevalget

Hareide har vært RBKs førstevalg som erstatter for tidligere trener Eirik Horneland, og trenerprofilen har selv vært tydelig på at han har ønsket seg jobben.

66-åringen har samtidig vært gjennom en kneoperasjon, og det har skapt usikkerhet rundt når han kunne være aktuell for en ny trenerjobb. Nylig meldte han seg klar for å jobbe fullt fra 1. september.

– Det er veldig kjekt, sa Hareide da han tok ordet på pressekonferansen.

Han fortalte at han hadde gode opplevelser sist han var i Rosenborg, og trivdes godt i klubben.

– Som trener i dag er det viktig å komme til et ryddig hus, en plass der jeg vet at det er orden i sakene. Sånn som jeg opplevde Rosenborg sist, så var det det. Så får vi ta fatt på jobben og forsøke å gjøre Rosenborg så gode som mulig, innen fortest mulig tid. Sånn er en treners hverdag, sa den ferske RBK-treneren.

Dårlig skjult hemmelighet

Hareide har en fortid i Rosenborg. Han ledet klubben til serie- og cupgull i 2003, men sluttet samme høst for å bli Norges landslagssjef.

Ellers har han blant annet vært trener i Molde, Helsingborg (to perioder), Brøndby, Örgryte, Viking og Malmö. I tillegg ledet han fra 2016 til i vår Danmarks landslag med betydelig suksess.

Det har de siste dagene vært en dårlig skjult hemmelighet at Hareide skulle ta over Rosenborg. Da Hareides bil rullet inn på Lerkendal tirsdag ettermiddag ble han møtt av et stort pressekorps. Han svarte villig på spørsmål om både egen helse og kontraktsforhandlingene med Rosenborg.

Deretter forsvant han inn i klubblokalene for å rydde de siste praktiske detaljene av veien.

Kvalifisering

RBK opplyser at Hareide starter i jobben 1. september, og at de har skrevet en kontrakt som strekker seg ut 2021.

Trond Henriksen har ledet Rosenborg siden arbeidsforholdet til Eirik Horneland ble avsluttet i slutten av juni. RBK har tidligere kommunisert at Henriksen leder laget ut sesongen, men nå blir det ikke slik likevel.

Neste torsdag skal trønderklubben spille kvalifisering til høstens europaliga. Motstander er islandske Breidablik, og kampen går på Lerkendal.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 5 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 5 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 21 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse