Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
12 desember 2020 22:45
Del på Facebook
Henrik Asheim (H) sier regjeringen jobber med en krisepakke som skal hjelpe studenter med bortfall av inntekt. Foto: Heiko Junge / NTB
Henrik Asheim (H) sier regjeringen jobber med en krisepakke som skal hjelpe studenter med bortfall av inntekt. Foto: Heiko Junge / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) sier regjeringen jobber med en krisepakke som skal hjelpe studenter med bortfall av inntekt.

– Vi jobber med å forsøke å finne en løsning for studenter som trenger det. Denne må være mindre i omfang, men mer målrettet enn i vår. I tillegg ser vi på hvordan vi kan skape flere jobber i landet som passer for studenter som ble stående uten arbeid etter at pandemien rammet, sier Asheim til Khrono.

Krisepakken i vår ble gitt som et ekstra lån, der en andel ble omgjort til stipend. Bare 400 millioner av krisepakken som hadde en ramme på én milliard kroner, ble brukt.

– I vår var vi i en situasjon der arbeidsledigheten økte svært raskt som følge av at vi stengte Norge ned. Nå er situasjonen en annen, der 8.000 personer går ut av ledighetskøen hver uke. Derfor må vi finne en løsning for studenter som trenger det, men samtidig er tilpasset dagens situasjon i arbeidsmarkedet, sier statsråden.

Glad og overrasket

Norsk studentorganisasjon sier til NTB at de er både glade for, og overrasket, over at statsråden har tatt dette initiativet nå.

Leder av organisasjon, Andreas Trohjell, sier de står klare til å bidra med kunnskap for å lage den beste pakken for norske studenter.

– Studentene har stått i en vanskelig situasjon hele pandemien, og en pakke som dette er sårt trengt, sier Trohjell.

Stemt ned

Utdanningspolitisk talsperson for Arbeiderpartiet, Torstein Tvedt Solberg, sier til Khrono at opposisjonen har stått på for studentene, uten å lykkes.

– Gjennom hele høsten har opposisjonen bestående av Ap, MDG, Sp og SV kjempet for at de pengene som var satt av til studentene, skulle brukes i nye kriseordninger i høst, men regjeringen har stemt det ned, sier Solberg.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse