Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Steinar Melby
Artikkel
15 januar 2021 14:35
Del på Facebook
Stig Adders Ohrvik, Nordmørslista, trekker sitt kandidatur til stortingsvalget 2021. Foto: Nordmørslista
Stig Adders Ohrvik, Nordmørslista, trekker sitt kandidatur til stortingsvalget 2021. Foto: Nordmørslista
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at det i dag ble kjent at Stein Kristiansen blir Rødts førstekandidat i Møre og Romsdal, melder Stig Anders Ohrvik at han ikke vil stille til valg for Nordmørslista ved stortingsvalget 2021.

– Jeg har sagt at jeg forventer at minst ett av de etablerte partiene klarer å nominere en kandidat fra Ytre Nordmøre som vil arbeide for fortsatt sykehus og fødeavdeling i Kristiansund på sikker plass. Hvis de etablerte partiene ikke er et godt alternativ, så må vi stille selv. Nå er det klart at Stein Kristiansen er Rødts førstekandidat i Møre og Romsdal. Det er riktignok ikke slik at Rødt har en «sikker plass», men Rødt er i medvind i hele landet, og de kan få et utjevningsmandat, sier Stig Anders Ohrvik i en pressemelding signert Stig Anders Ohrvik og Linda Dalseg Høvik.

– Nordmørslista er tverrpolitisk, så jeg forventer slett ikke at alle våre velgere kan tenke seg å stemme på Rødt, men Rødt har mye større mulighet for å få inn en representant enn vi har, og jeg er helt sikker på at Stein Kristiansen vil arbeide for å opprettholde sykehus og fødeavdeling i Kristiansund. Det er det vi trenger. Det trumfer alt. Dagens regjering er ødeleggende for Nordmøre, og hvis vi skal ha håp om å bevare sykehus og fødeavdeling i Kristiansund så er det behov for ny regjering. Det er vanskelig for en tverrpolitisk lokal liste å bidra til regjeringsskifte. Rødt kan derimot bidra til regjeringsskifte. Nå som Rødt har valgt Stein Kristiansen som sin førstekandidat i Møre og Romsdal vil jeg derfor ikke stille meg i veien for et mulig regjeringsskifte i 2021, sier Ohrvik.

Med bakgrunn i nominasjonsprosessene i Arbeiderpartiet og Senterpartiet, som endte opp med at kandidatene fra Kristiansund ble skjøvet langt ned på listene, ønsket Nordmørslista å stille til stortingsvalget med sin kandidat Stig Anders Ohrvik.

– Om alle som nå er skuffet og som normalt ville stemt Nordmørslista, Arbeiderpartiet eller Senterpartiet gir stemmen sin til Rødt i 2021, så er jo Stein inne, supplerer Linda Dalseg Høvik. – Selv om disse velgerne vanligvis ikke ville stemt Rødt, er det fortsatt unntakstilstand på Nordmøre. I 2017 ba vi velgerne om å låne oss en stemme. I 2021 bør vi kanskje heller låne stemmen vår til Rødt, sier Høvik.

Betyr det at Nordmørslista ikke stiller til valg i 2021?

- Nordmørslista har utsatt spørsmålet om stortingsvalg i 2021 i påvente av at de etablerte partiene skulle gjennomføre sine nominasjonsmøter, så vi må avvente en formell behandling i Nordmørslista. Men jeg stiller ikke til valg i 2021, sier Ohrvik.

– Vi stiller jo ikke til valg for å oppnå posisjoner, vi stiller jo til valg fordi det er behov for det, for å fylle et manglende behov, avslutter Høvik.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse