fbpx
Annonse
Annonse
Stig Adders Ohrvik, Nordmørslista, trekker sitt kandidatur til stortingsvalget 2021. Foto: Nordmørslista
Stig Adders Ohrvik, Nordmørslista, trekker sitt kandidatur til stortingsvalget 2021. Foto: Nordmørslista

Etter at det i dag ble kjent at Stein Kristiansen blir Rødts førstekandidat i Møre og Romsdal, melder Stig Anders Ohrvik at han ikke vil stille til valg for Nordmørslista ved stortingsvalget 2021.

– Jeg har sagt at jeg forventer at minst ett av de etablerte partiene klarer å nominere en kandidat fra Ytre Nordmøre som vil arbeide for fortsatt sykehus og fødeavdeling i Kristiansund på sikker plass. Hvis de etablerte partiene ikke er et godt alternativ, så må vi stille selv. Nå er det klart at Stein Kristiansen er Rødts førstekandidat i Møre og Romsdal. Det er riktignok ikke slik at Rødt har en «sikker plass», men Rødt er i medvind i hele landet, og de kan få et utjevningsmandat, sier Stig Anders Ohrvik i en pressemelding signert Stig Anders Ohrvik og Linda Dalseg Høvik.

– Nordmørslista er tverrpolitisk, så jeg forventer slett ikke at alle våre velgere kan tenke seg å stemme på Rødt, men Rødt har mye større mulighet for å få inn en representant enn vi har, og jeg er helt sikker på at Stein Kristiansen vil arbeide for å opprettholde sykehus og fødeavdeling i Kristiansund. Det er det vi trenger. Det trumfer alt. Dagens regjering er ødeleggende for Nordmøre, og hvis vi skal ha håp om å bevare sykehus og fødeavdeling i Kristiansund så er det behov for ny regjering. Det er vanskelig for en tverrpolitisk lokal liste å bidra til regjeringsskifte. Rødt kan derimot bidra til regjeringsskifte. Nå som Rødt har valgt Stein Kristiansen som sin førstekandidat i Møre og Romsdal vil jeg derfor ikke stille meg i veien for et mulig regjeringsskifte i 2021, sier Ohrvik.

Med bakgrunn i nominasjonsprosessene i Arbeiderpartiet og Senterpartiet, som endte opp med at kandidatene fra Kristiansund ble skjøvet langt ned på listene, ønsket Nordmørslista å stille til stortingsvalget med sin kandidat Stig Anders Ohrvik.

– Om alle som nå er skuffet og som normalt ville stemt Nordmørslista, Arbeiderpartiet eller Senterpartiet gir stemmen sin til Rødt i 2021, så er jo Stein inne, supplerer Linda Dalseg Høvik. – Selv om disse velgerne vanligvis ikke ville stemt Rødt, er det fortsatt unntakstilstand på Nordmøre. I 2017 ba vi velgerne om å låne oss en stemme. I 2021 bør vi kanskje heller låne stemmen vår til Rødt, sier Høvik.

Betyr det at Nordmørslista ikke stiller til valg i 2021?

- Nordmørslista har utsatt spørsmålet om stortingsvalg i 2021 i påvente av at de etablerte partiene skulle gjennomføre sine nominasjonsmøter, så vi må avvente en formell behandling i Nordmørslista. Men jeg stiller ikke til valg i 2021, sier Ohrvik.

– Vi stiller jo ikke til valg for å oppnå posisjoner, vi stiller jo til valg fordi det er behov for det, for å fylle et manglende behov, avslutter Høvik.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte