Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
04 februar 2021 15:49
Vindturbiner på Smøla i Møre og Romsdal. Illustrasjonsfoto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Vindturbiner på Smøla i Møre og Romsdal. Illustrasjonsfoto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO

Steven Crozier (66) møter i Fosen tingrett på Brekstad torsdag 11. februar 2021 klokken 09.30. Han er tiltalt for å ha nektet å vedta forelegg etter pålegg fra politiet.

Crozier er fastlege på Frøya i Trøndelag og er tidligere kommuneoverlege der. I løpet av det siste året har Trønderenergi og Stadtwerke München bygd en rekke vindturbiner på Frøya, til sterke protester fra mange av innbyggerne.

Det er ikke foretatt en helsekonsekvensutredning av summen av belastningene fra infrastøy, hørbar støy, høyintense lysblink om natta, skyggekast fra og synet av bevegelige turbinblader.

Han påpeker at vindturbinene på Frøya er enda høyere, og avstanden til naboer er enda mindre enn andre steder i verden hvor man allerede har opplevd helseplager.

Crozier mener at man bør avvente økt kunnskap om helsefarene ved infrastøy fra vindturbiner. Han har engasjert seg sterkt for dette, men har ikke vunnet fram overfor sentrale myndigheter om å følge føre-var prinsippet. Han, og andre engasjerte frøyværinger, har forsøkt å få stoppet eller i hvert fall utsatt igangsettingen av utbyggingen av vindindustri på øya til de helsemessige konsekvensene er bedre kartlagt.

Den 2. september i fjor demonstrerte Crozier sammen med noen andre frøyværinger ved å sette seg i veien foran en transport til vindindustrianlegget. Politiet ba dem om å fjerne seg, noe de ikke gjorde. Transporten ble likevel ikke hindret i særlig grad.

I etterkant ble frøyværingene ilagt bøter for ikke å ha rettet seg etter politiets pålegg. Steven Crozier nekter å vedta boten. For ham er dette en samvittighetssak. Som lege føler han et ansvar for sine pasienters helse. Nå må han møte i retten.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse

Siste kommentarer

Lama Vik 14 timer siden Romsdalsaksen best på alle områder
"Romsdalsaksen" best på alle områderRomsdalsaksen "best" på alle områderRomsdalsaksen best på "alle" områderRomsdalsaksen best på alle "områder"
"Frank Sve trenerer Møreaksen"
Terje Sundsbø 2 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Espen HeitmannUtredningene er utført av Norconsult. Om de mener at utredningene er urealistiske, så har de plikt til å si det.Formålet ...
Espen Heitmann 2 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Terje SundsbøNå ja de utredningene av RA som har blitt gjort var direkte urealistiske og ganske tydelig konstruerte av SVV for ...
Det er bare å ta turen videre til Karmøy og Gandsfjorden/Gausel mellom Sandnes og Stavanger. Velde forurenser boligfelt med såkalt ...
Tom Major 2 dager siden Kanskje vi skal ta ondet ved roten?
Du får sagt det. Det norske politikere har gjennomført over en årrekke kan i sum kun kalles et kjempestort SVIK!
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte