Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
04 februar 2021 21:06
Oslo kommune har gitt Oslo AUF 1,5 millioner kroner i feilaktig støtte. Arkivfoto: Foto: Marius Knutsen / NTB
Oslo kommune har gitt Oslo AUF 1,5 millioner kroner i feilaktig støtte. Arkivfoto: Foto: Marius Knutsen / NTB

Kulturetaten i Oslo har utbetalt nær 1,5 millioner kroner i urettmessig støtte til Oslo AUF etter feil tolkning av en forskrift. Nå gjennomgås andre vedtak.

Etaten har funnet feil i tall fra Oslo AUF fra 2017 til 2020 og mener organisasjonen har fått nær 1,5 millioner kroner i uberettiget støtte, skriver VG.

– Vi har konkludert med at AUF ikke oppfylte forskriftenes vilkår for å få tildelt driftstilskudd og skulle ikke ha fått innvilget tilskuddene de har fått, skriver Stein Slyngstad, direktør i Kulturetaten, i en epost til VG.

Leder i Oslo AUF, Varin Hiwa, sier til NTB at organisasjonen har handlet i god tro og hele veien hatt tett kontakt med saksbehandlere i etaten om hvordan forskriften om støtte skal forstås.

10-kronersmedlemmer

Det springende punktet er om såkalte 10-kronersmedlemmer skal telles med i totaltallet i støtteordningen. VG har tidligere skrevet om hvordan AUF har vervet tusenvis av medlemmer til kun 10 kroner i medlemsavgift mot normalt 50 kroner. Praksisen er lovlig, men omstridt innad i Ap.

For å få tilskudd fra kommunen må det være minst 60 prosent tellende medlemmer i organisasjonen. Kravene for å kunne regnes som tellende medlem, er at medlemmet er under 26 år og har betalt minst 50 kroner i årskontingent.

Dersom andelen 10-kronersmedlemmer, som ikke regnes som tellende medlemmer, blir over 60 prosent, så kvalifiserer organisasjonen ikke lenger for tilskudd.

Kulturetaten opplyser til VG at AUF ikke har hatt en medlemsmasse med minst 60 prosent tellende medlemmer.

– I god tro

AUF har argumentert med at 10-kronersmedlemmene ikke skulle telles.

– Vi har handlet i god tro, og vi har vært i kontakt med saksbehandlere i etaten for å passe på at vi forholder oss til regelverket til Oslo kommune på best mulig måte. Men vi er bare en gjeng 18-19-åringer som sitter og rapporterer og forsøker å gjøre det riktig, påpeker Hiwa.

Direktør Stein Slyngstad i Kulturetaten skriver i en SMS til NTB at det er etaten som har gjort en saksbehandlingsfeil.

Til VG sier han at etaten nå må gjøre en grundig vurdering av hvilke konsekvenser saken kan få, og at etaten skal gå gjennom alle øvrige tilskudd som er gitt til barne- og ungdomsorganisasjoner i samme periode for å se om de øvrige vedtakene er riktige.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Problemet kommer bare til å bli mye verre. Tyskland har tenkt å stenge ned sine siste tre kjernekraftverk i år, ...
Hofseth svartmaler situasjonen i vårt eige fylke og klagar på at vegen vert lagt der folk bur, ferdast og arbeider. ...
Terje G. Finnøy 4 timer siden Sunnmøre på rett vei
@Terje SundsbøFakta? Forholder du deg, som "blind" MA tilhenger til fakta, der du repeterende kjører på med MA "propaganda"? Informasjon som ...
Terje G. Finnøy 4 timer siden Sunnmøre på rett vei
Det blir hevdet over 30 års planlegging ifbm. omveien og tunneltraseen Møreaksen, en trase ned mot Tomrefjord fra Ørskogfjeller, under ...
Terje G. Finnøy 4 timer siden Sunnmøre på rett vei
Det blir av enkelte hevdet oppstart av omveien og tunneltraseen Møreaksen (MA) i 2023? Men stemmer virkelig det da? Joda, ...
Terje Sundsbø 15 timer siden Sunnmøre på rett vei
@Terje G. Finnøy Så var det dette med fakta igjen. Det har aldri vært planen å bygge hele Møreaksen fra Breivika i Ålesund ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte