Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
23 mars 2021 05:40
Del på Facebook
Foto: David Zalubowski / AP / NTB
Foto: David Zalubowski / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 23. mars.

Ti drept i skyting i butikk i Colorado

Ti personer, inkludert en politibetjent, ble drept i en skyteepisode i en matbutikk i byen Boulder i Colorado mandag. Den drepte politibetjenten var en av de første som kom til stedet etter meldinger om skyting ved matvarebutikken King Soopers.

En mistenkt er i varetekt og får behandling ved et sykehus, opplyser politiet, som ikke gir flere detaljer om selve skyteepisoden. Motivet for skytingen er ikke kjent.

Danmark har gjenåpningsplanen klar

Partiene i Folketinget har blitt enige om en plan for dansk gjenåpning. Med få unntak skal det danske samfunnet åpnes helt igjen når alle innbyggere over 50 år er vaksinert, opplyser statsminister Mette Frederiksen (S).

Avtalen inneholder en plan for når ulike næringer kan åpne igjen og når skoleelever kan komme tilbake til skolen. Restriksjonene lettes gradvis etter påskeferien, og samfunnet skal etter planen kunne åpnes helt i mai, forutsatt at vaksineringstempoet holdes oppe.

1.096 nye koronasmittede siste døgn – nest høyest så langt

Det siste døgnet er det registrert 1.096 koronasmittede i Norge. Det er 519 flere enn dagen før og 231 flere enn samme dag i forrige uke.

Det er det høyeste antall smittede siden 17. mars, og det nest høyeste antall smittede som er registrert siden pandemien startet.

Ved midnatt natt til tirsdag er det registrert 88.035 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Tyskland strammer til igjen

Statsminister Angela Merkel og lederne av landets delstater har blitt enige om å forlenge nedstengingen av Tyskland til 18. april. I tillegg innføres en strengere nedstenging i fem dager i påsken for å få kontroll på den økende smitten.

Den ekstra strengere nedstengingen mellom 1. og 5. april betyr at nær sagt alle butikker må holde stengt gjennom det som blir en særdeles stille påskehøytid, og at gudstjenester må holdes digitalt. Kun matbutikker får holde åpent lørdag 3. april.

Poengløs Zuccarello i knepen Wild-seier

Etter to strake tap er Minnesota Wild tilbake på vinnersporet etter 2-1-seieren over bunnlaget Anaheim Ducks i NHL natt til tirsdag.

Mats Zuccarello fikk litt over 17 minutter på isen. Nordmannen hadde et par skuddforsøk i kampen, men han gjorde også flere feil og gikk poengløs av banen.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse