Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
13 april 2021 17:28
Del på Facebook
Kulturminister Abid Raja sier det vil komme gode nyheter for breddeidretten tirsdag. Foto: Berit Roald / NTB
Kulturminister Abid Raja sier det vil komme gode nyheter for breddeidretten tirsdag. Foto: Berit Roald / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Voksne utøvere i breddeidretten innlemmes i trinn 1 av regjeringens gjenåpningsplan fra fredag. Der blir det åpnet for noe innendørsaktivitet.

Statsminister Erna Solberg (H) kunngjorde på en pressekonferanse tirsdag at trinn 1 i den nasjonale gjenåpningsplanen vil gjelde i breddeidretten fra kommende fredag.

Når det gjelder utendørs trening er tiltakene i trinn 1 tilnærmet lik de som i lang tid har vært gjeldende for breddeidrettsutøvere over 20 år. Der kan man drive organisert så lenge utøverne holder minst én meters avstand til hverandre.

Samtidig er det nytt at voksne utøvere kan drive organisert aktivitet innendørs i grupper på inntil ti personer. Også her gjelder avstandsregelen på én meter.

Bedring i sikte

I trinn 2, som kan bli aktuelt å innføre i løpet av mai, heter det at «Voksne bør ikke drive med organisert aktivitet med flere enn 20 personer innendørs og utendørs».

Kulturminister Abid Raja (V) sier at han ser lyset i tunnelen for breddeidrettsfamilien, selv om de må vente en stund på de mest omfattende lettelsene.

– Det er ingen gruppe i Norge som har ofret mer av hva man har lyst til å gjøre enn breddeidrettsfamilien. De voksne har ikke drevet med aktiviteten sin i snart 13 måneder. De har holdt ut lengst, lidd mest, blødd mest. Nå ser jeg endelig lyset i tunnelen for dere, sier Raja til NTB.

Gledelig for NIF

Barn og unge under 20 år kan fortsatt trene og delta i fritidsaktiviteter. De har også unntak fra énmetersregelen. Dette gjelder ikke i kommuner med strengere tiltak enn de nasjonale, slik det for eksempel er i en rekke kommuner i Viken fylke nå.

Nytt for barn er det imidlertid at man kan konkurrere mot et lag dersom man allerede trener med dette laget, så lenge smittesituasjonen tillater det.

– Vi er glade for de lettelsene som nå er kommet for barn og unge, i tråd med myndighetenes prioriteringer. På lik linje er vi svært glade for at breddeidretten for voksne, med bakgrunn i disse utøvernes fysiske og psykiske helse, inkluderes i gjenåpningsplanens første trinn, sier idrettspresident Berit Kjøll i en kommentar.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 1 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 6 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu får bruke energi på å finne ut av Naturvernforbundet sitt formål.
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse