Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
30 april 2021 16:04
Del på Facebook
Ålesund kommune gjennomgår et smitteutbrudd. Torsdag ble det registrert 17 nye smittetilfeller det siste døgnet. Aldri før har så mange blitt registrert smittet i kommunen på ett døgn under pandemien. Foto: Halvard Alvik / NTB
Ålesund kommune gjennomgår et smitteutbrudd. Torsdag ble det registrert 17 nye smittetilfeller det siste døgnet. Aldri før har så mange blitt registrert smittet i kommunen på ett døgn under pandemien. Foto: Halvard Alvik / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet har igangsatt etterforskning mot Toldboden i Ålesund som er anmeldt for brudd på smittevernloven. Over 60 smittetilfeller knyttes til restauranten.

Bakgrunnen for beslutningen er en anmeldelse som har kommet fra Ålesund kommune etter det store smitteutbruddet i byen, opplyser Møre og Romsdal politidistrikt i en pressemelding.

– Innholdet i anmeldelsen gir rimelig grunn for politiet til å undersøke forholdene ved denne restauranten nærmere, sier politiinspektør Yngve Skovly, som skal lede etterforskningen.

Kommunen tror det at smitteutbruddet er spredt på datoene 16. – 19. april, skriver TV 2. Toldboden opplyser at over 1.200 mennesker var innom utestedet i løpet av disse dagene. Over 60 smittetilfeller knyttes til restauranten, opplyser ordfører Eva Vinje Aurdal til kanalen.

Onsdag ble det registrert 17 nye smittetilfeller i kommunen. Det er det høyeste smittetallet registrert i kommunen på ett døgn under pandemien.

Torsdag opplyste kommunen at de stenger restauranten Toldboden for brudd på smittevernregler og at selskapet bak skulle politianmeldes.

– Vi har aldri hatt så mange smittede før i Ålesund. Hovedsakelig er dette smitteveier som stammer fra Toldboden, sier ordføreren.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 16 minutter siden En ny vår for kjernekraft?
Innleggets hovedbudskap er bra, sett i lys av den gammeldagse måten å se på kjernekraft, at det er noe vi ...
Hans-Peter Kaaresen 1 timer siden Beskjed om å flytte?
@Terje Sundsbø👍👍👍👍👍
Terje Sundsbø 1 timer siden Beskjed om å flytte?
@Hans-Peter KaaresenDer kom enda en klovn fra Sunnmøre – uten fnugg av saklige momenter. Det sier vel det meste.
Terje Sundsbø 2 timer siden Beskjed om å flytte?
@Anne Mari SandshamnDu er ikke sann! En fergefri forbindelse er 100% åpen hele tiden. Med ferge er den stengt 90% av tiden. Og ...
Anne Mari Sandshamn 12 timer siden Beskjed om å flytte?
@Terje SundsbøDu er ikke sann!  De har ferge på de to øyene, de vil ikke liden noen nød, de trenger IKKE ...
Hans-Peter Kaaresen 15 timer siden Beskjed om å flytte?
Dette er underholdning på høyt nivå.  Måtte bare radarparet Rasmussen/ Sundsbø fortsette å skrive sine morsomme innlegg.  Savner forresten Olga ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte