Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
30 april 2021 23:47
Emil Forsberg (t.h.) jubler etter å ha sendt RB Leipzig til cupfinale. Foto: Carmen Jaspersen / AP / NTB
Emil Forsberg (t.h.) jubler etter å ha sendt RB Leipzig til cupfinale. Foto: Carmen Jaspersen / AP / NTB

RB Leipzig dominerte stort, men favoritten var minutter unna straffesparkkonkurranse mot Werder Bremen. På tampen reddet Emil Forsberg 2-1 og cupfinaleplass.

Svensken kom seg løs fra sin oppasser, hoppet fram og dunket inn vinnermålet på hel volley. Scoringen kom ett minutt på overtid av andre ekstraomgang.

Dermed er Alexander Sørloth og resten av Leipzig-laget klare for finale i den tyske cupen. Der kan Erling Braut Haaland og Borussia Dortmund bli motstander.

Først i ekstraomgangene løsnet proppen for to lag som ikke hadde sluppet inn mål i cupen på veien til fredagens semifinale. Hwang Hee-chan gjorde 0-1 i det 93. minutt med en avslutning fra ti meter.

Sørkoreaneren hadde ikke lenge før entret banen som Sørloths erstatter. Da trodde de fleste at RB Leipzig hadde gjort jobben, men Leonardo Bittencourt utnyttet et fryktelig tilbakespill og scoret 1-1 etter å ha rundet keeper.

Sørloth-sjanse

Favorittene fra Leipzig ble holdt til 0-0 i ordinær tid mye takket være Werder-målvakten Jiri Pavlenka.

Allerede etter fire minutter kunne Sørloth fått nettkjenning. Trønderen var helt overlegen i en luftduell og stanget et innlegg på mål, men Pavlenka ryddet unna med en eminent enhåndsredning.

Det skulle bli kampens største sjanse før pause. Hjemmelaget var nærmest da Josh Sargent i ubalanse avsluttet like utenfor alene med Leipzigs målvakt.

På tampen av omgangen trodde Werder Bremen-spilleren at de hadde fått sjansen fra straffemerket. Davie Selke falt etter en duell med Nordi Mukiele, men straffen ble annullert etter en langvarig VAR-seanse. Videobildene viste at Selke lot seg bli hektet og konstruerte situasjonen.

Sløste

I annen omgang traff gjestene aluminiumen flere ganger, og på overtid spilte de seg til ytterligere to enorme muligheter. Uten uttelling måtte det ekstraomganger til i Bremen.

Lørdag spilles den andre semifinalen mellom Dortmund og Holstein Kiel. Sistnevnte holder til på nivå to og har nylig mistet mange ligakamper på grunn av koronautbrudd. Haaland og co. blir svære favoritter i oppgjøret.

Cupfinalen spilles på Olympiastadion i Berlin 13. mai. RB Leipzig var tapende finalist i 2019 og jakter i år sin første store tittel.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse

Siste kommentarer

Lama Vik 5 timer siden Romsdalsaksen best på alle områder
"Romsdalsaksen" best på alle områderRomsdalsaksen "best" på alle områderRomsdalsaksen best på "alle" områderRomsdalsaksen best på alle "områder"
"Frank Sve trenerer Møreaksen"
Terje Sundsbø 1 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Espen HeitmannUtredningene er utført av Norconsult. Om de mener at utredningene er urealistiske, så har de plikt til å si det.Formålet ...
Espen Heitmann 1 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Terje SundsbøNå ja de utredningene av RA som har blitt gjort var direkte urealistiske og ganske tydelig konstruerte av SVV for ...
Det er bare å ta turen videre til Karmøy og Gandsfjorden/Gausel mellom Sandnes og Stavanger. Velde forurenser boligfelt med såkalt ...
Tom Major 2 dager siden Kanskje vi skal ta ondet ved roten?
Du får sagt det. Det norske politikere har gjennomført over en årrekke kan i sum kun kalles et kjempestort SVIK!
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte