fbpx
Annonse
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
Steinar Melby
20 mai 2021 18:22
Fra venstre: Seksjonsleder Vibeke Aandahl, avdelingssjef Odd Arne Haram, fagradiograf Torbjørn Malm og klinikksjef Per Erik Tødenes. Foto: Steinar Melby
Fra venstre: Seksjonsleder Vibeke Aandahl, avdelingssjef Odd Arne Haram, fagradiograf Torbjørn Malm og klinikksjef Per Erik Tødenes. Foto: Steinar Melby

Vi har ikke vært bortskjemt med bare gode nyheter i forbindelse med Kristiansund Sykehus de siste årene. I dag kunne imidlertid stolt personell ved radiologisk avdeling på Klinikk for diagnostikk, vise frem sin nye CT(Computer Tomografi)-vidundermaskin og informere om nytt og effektivt diagnostiseringstilbud på Kristiansund Sykehus.

Til stede på presentasjonen på sykehuset var både klinikksjef Per Erik Tødenes, avdelingssjef Odd Arne Haram og seksjonsleder Vibeke Aandahl. I tillegg informerte seksjonsoverlege ved kirurgisk avdeling på Kristiansund Sykehus, Øystein Lian om fortreffelighetene dette tilbudet har for effektivisering og forbedring innen diagnostisering. Man er nå vesentlig bedre rustet til å kunne forutse og planlegge  operasjoner og inngrep fra de helt enkle –   til de mest alvorlige og kompliserte diagnoser innen kreftsykdommer eksempelvis. 

Man får ut bilder i mye høyere kvalitet, tiden det tar for en undersøkelse er vesentlig minimert og det samme gjelder også for tiden det tar å fremskaffe de ferdige bildene i etterkant. Dette betyr mer pålitelige diagnoser og selvfølgelig enda bedre og sikrere behandling for pasientene.

Med den nye MR-maskinen som ble installert i fjor og nå den nye og toppmoderne CT-maskinen, har Helse Møre og Romsdal investert 40 millioner krone for å kunne gi befolkningen et bedre tilbud innen moderne og effektiv diagnostikk.

De ansatte har deltatt under hele prosessen og har vært med på å utforme de nye moderne arealene til avdelingen på sykehuset.

Man blir møtt med lyse og trivelige lokaler, store landskapsfoto fra nærmiljøet på veggene, lokal fotokunst sponset av lokalt næringsliv. 

04Fagradiograf Torbjørn Malm opererer den nye og topp-moderne CT-maskinen på Kristiansund Sykehus. Foto: Steinar Melby

Den nye CT-maskinen inneholder topp moderne høyteknologi og inneholder også selvlærende funksjoner i form av kunstig intelligens. Det er inngått langsiktige oppdaterings- og oppgraderingsavtaler for maskinens software for å sikre at den til enhver tid er oppgradert med de nyeste og beste funksjonene. 

Med denne maskinen på plass, planlegges det allerede nå nye diagnostiske funksjoner og tilbud fra klinikken. Om ikke så lenge vil det også være mulig å få scannet både hjerte og gjøre kontrastundersøkelser av kransårer til hjertet i Kristiansund. Dette blir et tilbud man tidligere måtte til Ålesund eller Trondheim for å kunne benytte seg av. 

Dette er et varig tilbud og del av en større plan for oppgradering av helseforetakets tjenester, sier klinikksjef Per Erik Tødenes. Han håper også at etableringen av denne nye tjenesten er med på å forminske pasientlekkasjer ut av Helse Møre og Romsdal.

Det er en stolt og forventningsfull samling med fagpersonell vi tar farvel med på Kristiansund sykehus, som selvfølgelig håper befolkningen i Kristiansund og på Nordmøre også vil sette pris på det nye tilbudet.

02Fra venstre: Klinikksjef Per Erik Tødenes, fagradiograf Torbjørn Malm og seksjonsleder Vibeke Aandahl. Foto: Steinar Melby

Hva er CT?

CT, Computer Tomografi, er tverrsnittfotografering av aktuelle områder i kroppen med bruk av røntgenstråler. Bildene lages ved hjelp av et dataprogram.

CT gir skarpe og tydelige 3D-bilder og er veldig godt egnet til å få frem forandringer på indre organer og eventuelle svulster.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Siste kommentarer

jon ingar eik 1 timer siden Kristiansund Sp og aksen
Dette spørsmålet burde bli stilt til samtlige SP partiene i Fylket, som styres av ett fåtall som truer fram Møreaksen, ...
Lars Svein Valderhaug 1 dager siden Veien videre, Statens vegvesen?
@Lama VikFeiga du ut, Lama Vik? Udokumenterte påstandar er Møreaksen-tilhengjarane flinke med. Skyt og stikk av! Patetisk!
Lars Svein Valderhaug 2 dager siden Veien videre, Statens vegvesen?
@Lama VikDet bør du begrunne godt og kvikt! Skitprat frå deg har eg fått nok av. 
Ketil Strand Andersen 2 dager siden Stig Anders Ohrvik og meg
Jeg oppfatter dette som et bra innlegg av Arne Grødahl. Vi skal ikke sitte å fordele skyld etter sykehuskatastrofen, men ...
Rolf Erik Pedersen 3 dager siden Møreaksen gjekk på eit sviande tap
Møreaksen kunne blitt tidenes verste samferdselsprosjekt. Vi må sette vår lit til at Sve klarer å gi resten av Stortinget en ...
Lama Vik 3 dager siden Veien videre, Statens vegvesen?
Spydigheit og hersketeknikk er berre barnemat samanlikna med ditt samankok av konspirasjonar, Lars.
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte