fbpx
Annonse
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
Steinar Melby
20 mai 2021 18:22
Fra venstre: Seksjonsleder Vibeke Aandahl, avdelingssjef Odd Arne Haram, fagradiograf Torbjørn Malm og klinikksjef Per Erik Tødenes. Foto: Steinar Melby
Fra venstre: Seksjonsleder Vibeke Aandahl, avdelingssjef Odd Arne Haram, fagradiograf Torbjørn Malm og klinikksjef Per Erik Tødenes. Foto: Steinar Melby

Vi har ikke vært bortskjemt med bare gode nyheter i forbindelse med Kristiansund Sykehus de siste årene. I dag kunne imidlertid stolt personell ved radiologisk avdeling på Klinikk for diagnostikk, vise frem sin nye CT(Computer Tomografi)-vidundermaskin og informere om nytt og effektivt diagnostiseringstilbud på Kristiansund Sykehus.

Til stede på presentasjonen på sykehuset var både klinikksjef Per Erik Tødenes, avdelingssjef Odd Arne Haram og seksjonsleder Vibeke Aandahl. I tillegg informerte seksjonsoverlege ved kirurgisk avdeling på Kristiansund Sykehus, Øystein Lian om fortreffelighetene dette tilbudet har for effektivisering og forbedring innen diagnostisering. Man er nå vesentlig bedre rustet til å kunne forutse og planlegge  operasjoner og inngrep fra de helt enkle –   til de mest alvorlige og kompliserte diagnoser innen kreftsykdommer eksempelvis. 

Man får ut bilder i mye høyere kvalitet, tiden det tar for en undersøkelse er vesentlig minimert og det samme gjelder også for tiden det tar å fremskaffe de ferdige bildene i etterkant. Dette betyr mer pålitelige diagnoser og selvfølgelig enda bedre og sikrere behandling for pasientene.

Med den nye MR-maskinen som ble installert i fjor og nå den nye og toppmoderne CT-maskinen, har Helse Møre og Romsdal investert 40 millioner krone for å kunne gi befolkningen et bedre tilbud innen moderne og effektiv diagnostikk.

De ansatte har deltatt under hele prosessen og har vært med på å utforme de nye moderne arealene til avdelingen på sykehuset.

Man blir møtt med lyse og trivelige lokaler, store landskapsfoto fra nærmiljøet på veggene, lokal fotokunst sponset av lokalt næringsliv. 

04Fagradiograf Torbjørn Malm opererer den nye og topp-moderne CT-maskinen på Kristiansund Sykehus. Foto: Steinar Melby

Den nye CT-maskinen inneholder topp moderne høyteknologi og inneholder også selvlærende funksjoner i form av kunstig intelligens. Det er inngått langsiktige oppdaterings- og oppgraderingsavtaler for maskinens software for å sikre at den til enhver tid er oppgradert med de nyeste og beste funksjonene. 

Med denne maskinen på plass, planlegges det allerede nå nye diagnostiske funksjoner og tilbud fra klinikken. Om ikke så lenge vil det også være mulig å få scannet både hjerte og gjøre kontrastundersøkelser av kransårer til hjertet i Kristiansund. Dette blir et tilbud man tidligere måtte til Ålesund eller Trondheim for å kunne benytte seg av. 

Dette er et varig tilbud og del av en større plan for oppgradering av helseforetakets tjenester, sier klinikksjef Per Erik Tødenes. Han håper også at etableringen av denne nye tjenesten er med på å forminske pasientlekkasjer ut av Helse Møre og Romsdal.

Det er en stolt og forventningsfull samling med fagpersonell vi tar farvel med på Kristiansund sykehus, som selvfølgelig håper befolkningen i Kristiansund og på Nordmøre også vil sette pris på det nye tilbudet.

02Fra venstre: Klinikksjef Per Erik Tødenes, fagradiograf Torbjørn Malm og seksjonsleder Vibeke Aandahl. Foto: Steinar Melby

Hva er CT?

CT, Computer Tomografi, er tverrsnittfotografering av aktuelle områder i kroppen med bruk av røntgenstråler. Bildene lages ved hjelp av et dataprogram.

CT gir skarpe og tydelige 3D-bilder og er veldig godt egnet til å få frem forandringer på indre organer og eventuelle svulster.

Du må være logget inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 timer siden Møreaksen i et Nordmørsperspektiv
Om Frp sier nei til Møreaksen, så betyr det at Møre og Romsdal fylke går glipp av 24 milliarder kroner ...
Lama Vik 18 timer siden Møreaksen i et Nordmørsperspektiv
Bra FRP ikkje fikk stoppa Krifast i si tid, då. Ken vil ha tilbake ferjene, utanom FRP?
jon ingar eik 21 timer siden Møreaksen i et Nordmørsperspektiv
En flott og ærlig artikkel ifra Erik Aukan, som igjen viser att Møreaksen kun er en fordyrende omvei for hele ...
Lars Svein Valderhaug 1 dager siden Møreaksen: Hvem kan man stole på?
@Terje SundsbøEg vonar du respekterer at eg tykkjer det er bortkasta tid og krefter å «diskutere» med deg. 
Lars Svein Valderhaug 1 dager siden Møreaksen: Hvem kan man stole på?
@Terje SundsbøFordi du er latterleg når du spelar fornærma, og at du ikkje ser at du sit i glashus. 
Terje Sundsbø 1 dager siden Møreaksen: Hvem kan man stole på?
@Lars Svein ValderhaugHvorfor kan du ikke akseptere at noen ikke deltar i sosiale medier og i kommentarfeltene? Du vet at Rasmussen ikke deltar ...

Mest aktive

  • Terje Sundsbø 157 comments
  • Lars Svein Valderhaug 108 comments
  • Lama Vik 33 comments
  • Jan Rune Haukvik 28 comments
  • Vidar Hölm 22 comments
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte