fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
28 mai 2021 12:13
Å jobbe hjemmefra er det mange som ønsker å fortsette med – selv etter at pandemien er ferdig, viser en ny undersøkelse fra Oslo Met. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Å jobbe hjemmefra er det mange som ønsker å fortsette med – selv etter at pandemien er ferdig, viser en ny undersøkelse fra Oslo Met. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

Sju av ti nordmenn ønsker å fortsette med hjemmekontor minst én dag i uka, selv etter at pandemien er over, viser en ny undersøkelse.

Det fremgår i Oslo Met-rapporten «Hjemmekontor våren 2021 – Omfang, utvikling og kjennetegn», som lanseres fredag.

De fleste svarer at de ønsker å jobbe hjemmefra to dager i uken. Dette gjelder 30 prosent av de spurte.

21 prosent ønsker én dag i uka på hjemmekontoret. 25 prosent vil jobbe hjemmefra månedlig eller sjeldnere, mens 14 prosent ønsker å jobbe tre-fire dager i uken hjemmefra. Like mange, 5 prosent, svarer at de ønsker å jobbe hjemme hver dag som de som aldri vil jobbe på hjemmekontor.

Undersøkelsen er gjennomført på oppdrag fra Arbeids- og sosialdepartementet, som ønsker å kartlegge nordmenns bruk av hjemmekontor.

– Man skulle tro at folk er lei av joggebukse og PC-skjerm på kjøkkenbordet, men slik er det ikke, sier forsker Mari Holm Ingelsrud ved Oslo Met til NRK.

Tror på mer hjemmekontor framover

Det som ser ut til å ha størst innvirkning på hvor ofte folk ønsker å jobbe hjemmefra, er hvor ofte kollegene gjør det. Jo flere av kollegene som jobber ofte hjemmefra, jo oftere ønsker de ansatte å jobbe hjemmefra, og motsatt.

– Dette kan bety at ansattes ønske om hjemmekontor vil endre seg etter hvert som flere kollegaer kommer tilbake til kontoret. Likevel er det mye som tyder på at hyppigheten av hjemmekontor vil ligge på et høyere nivå i årene som kommer, enn det var før, slås det fast i rapporten.

Flere jobber etter arbeidstid

Det kommer også fram at over halvparten av arbeidstakerne med mulighet for hjemmekontor jobber hjemmefra utenom normal arbeidstid.

37 prosent jobber minst en søndag i måneden, 25 prosent jobber ukentlig etter klokken 21, og 29 prosent jobber ukentlig i mer enn ti timer dagen. Det er også rundt 21 prosent som ukentlig har mindre enn elleve timers sammenhengende fri i løpet av 24 timer.

Mange, 26 prosent, er også «pålogget» jobb utenom normal arbeidstid. Dette kan for eksempel være svare på eposter og andre jobbrelaterte henvendelser.

Fortsatt anbefales hjemmekontor

Regjeringen anbefaler fortsatt at alle som har mulighet til det, har hjemmekontor. I regjeringens gjenåpningsplan, som er delt inn i fire trinn, nevnes det i fjerde og siste trinn at det fremdeles kan være behov for noe hjemmekontor.

I alt 5.038 personer er spurt i undersøkelsen, som ble gjennomført mellom 24. februar og 16. mars 2021. Bruttoutvalget var 12.263 personer, noe som gir en svarprosent på 41 prosent.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 16 timer siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har Sve glemt det? Dagens regjering Ap og Sp, samt Krf, V og ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har du glemt det? Les https://ksu.no/artikler/leserinnlegg/110408-paradokset-romsdalsaksen-20211021
Svært uventa kraftpris
Den nye Regjeringa sviktar fundamentalt med uforsvarleg og uventa  HØGE kraftprisar! Vanskeleg for oss vanlege veljarar å forstå  og godta ...
Skal bostøtte være en løsning mot vedvarende høye strømpriser i pressområder i Norge?Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser ...
Bjørn Nøstvold 3 dager siden Vedum: Ingen mirakelkur mot høye strømpriser
Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser som varierer med europeiske priser. Folket som eiere av storparten av kraftproduksjonen ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte