Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
10 august 2021 14:44
Del på Facebook
– Vi er nødt til å se på om vi gjør de riktige tingene, sier smittevernoverlege Egil Bovim i Bergen.Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB
– Vi er nødt til å se på om vi gjør de riktige tingene, sier smittevernoverlege Egil Bovim i Bergen.Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det siste døgnet er det registrert 103 nye smittetilfeller i Bergen kommune. Nå ber smittevernoverlegen om at folk tar i bruk munnbindene igjen.

62 av de smittede er nærkontakter, seks tilfeller er importsmitte, 25 har ukjent smittevei og ti er ikke kartlagt. Det var totalt 2.947 personer som testet seg mandag, skriver kommunen.

R-tallet i Helse Bergen er samtidig beregnet til å ligge på 1,4. Fire personer er innlagt med koronasmitte i helseregionen, meldte NRK tirsdag.

Til Bergens Tidende opplyser kommunen at totalt 25 beboere på sykehjem er smittet med koronavirus. I tillegg har 36 ansatte fått påvist viruset, og driften er påvirket på elleve sykehjem. 40 ansatte er i karantene.

– Vi har erfaring med at det kan ta en liten uke før smittede beboere blir alvorlig syke, sier direktør Anita Wøbbekind Johansen i Etat for sykehjem i Bergen kommune.

På med munnbindene

Regler og påbud om munnbind har ikke vært aktuelt på lenge. Smittevernoverlege Egil Bovim har et tydelig råd til folk som har lagt bort munnbindet:

– Ta det på igjen. Og gå tilbake til der vi var. Situasjonen i Bergen er annerledes enn i vår. Nå har vi høye tall. Vi har en smittesituasjon, sier han til rikskringkasteren.

Han advarer mot å ta lett på konsekvensene av koronaviruset, selv om vaksineringen er kommet langt.

– Jeg hater å komme med dårlige nyheter. Men utbruddene i Storbritannia og andre steder har vist at det går en stund før man får utbruddene til en ser økning i sykehusinnleggelser. Det går gjerne en uke eller to før de som blir skikkelig dårlige, merker det, sier han.

Ber festdeltakere teste seg

Kommunen ber også flere festdeltakere om å teste seg etter to fester på henholdsvis Marmorøyen 3. august, og Skjoldbukta 6. august.

– Det er et ukjent antall smittede fra festene, og mange av ungdommene som deltok, kan ikke redegjøre for sine nærkontakter da det var mange ukjente samlet på begge festene, sier Bovim.

Etter det smittesporerne i Bergen har fått opplyst, skal det ha deltatt rundt 100 stykker på begge festene.

Bergensavisen melder at Bergen kommune er i samtaler med Folkehelseinstituttet (FHI) om smittesituasjonen og tiltaksregimet til kommunen.

– Vi er nødt til å se på om vi gjør de riktige tingene, sier Bovim.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse