Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
23 august 2021 16:37
Del på Facebook
Ståle Solbakken får tilskuere på tribunen mot Nederland og Gibraltar. Foto: Geir Olsen / NTB
Ståle Solbakken får tilskuere på tribunen mot Nederland og Gibraltar. Foto: Geir Olsen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges Fotballforbund venter videre på en avklaring rundt tilskuere på A-landskampene i september. Det kan fort stoppe på 7000.

– Vi hadde håpet at dialogen var løpende og i forkant og at det ikke foregikk i mediene. Vi er frustrert, sier toppfotballsjef Lise Klaveness til NTB.

NFF vet per mandag ikke hvor mange tilskuere som kommer inn på stadion til herrekampene om kort tid. Men NFF har fått en muntlig bekreftelse på at den nederlandske troppen slipper inn i Norge.

Oppgjøret mot Nederland blir Ståle Solbakkens debut på Ullevaal med A-landslaget.

Tilskuerantallet ligger an til å betydelig lavere enn NFF håpet på. I starten av juli forespurte forbundet regjeringen om å få utnytte 75 prosent av tilskuerkapasiteten på Ullevaal stadion, det vil si opp til 20.400 tilskuere.

– Vi håper på en endring (fra 7000) og har gode grunner til det. Det er snakk om vaksinerte mennesker, eller tilskuere som avlegger en negativ koronatest på kampdagen, sier Klaveness til NTB.

Nederland-kampen spilles 1. september mens oppgjøret mot Gibraltar går seks dager senere. Mellom disse kampene skal Norge spille borte mot Latvia.

Må vente?

Det norske landslaget står med seks poeng etter tre kamper i kvalifiseringen til mesterskapet i Qatar i november og desember neste år.

Klaveness mener at det blir viktig med så mange tilskuere som mulig på Ullevaal under Nederland-kampen fordi vi «møter et lag som er antatt bedre enn oss». Hun etterspør også forutsigbarhet og peker på at det er mange organisatoriske utfordringer tilknyttet landskamper.

NFF vurderer også sterkt flytte kvinnelandskampen mot Armenia 16. september ut av Norge. Bakgrunnen for dette er at de fleste ukrainske spillerne skal ha fått Sputnik-vaksinen. Denne er ikke godkjent i Norge og vil kunne skape utfordringer rundt innreise.

Kommunikasjonsrådgiver i Kulturdepartementet, Simon Stjern, kan ikke love NFF svar med det aller første. – Usikker på når de får svar, men antakeligvis i løpet av et par dager, sier han til TV 2.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 10 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 14 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 14 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Terje Sundsbø 19 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse