Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
23 august 2021 16:37
Ståle Solbakken får tilskuere på tribunen mot Nederland og Gibraltar. Foto: Geir Olsen / NTB
Ståle Solbakken får tilskuere på tribunen mot Nederland og Gibraltar. Foto: Geir Olsen / NTB

Norges Fotballforbund venter videre på en avklaring rundt tilskuere på A-landskampene i september. Det kan fort stoppe på 7000.

– Vi hadde håpet at dialogen var løpende og i forkant og at det ikke foregikk i mediene. Vi er frustrert, sier toppfotballsjef Lise Klaveness til NTB.

NFF vet per mandag ikke hvor mange tilskuere som kommer inn på stadion til herrekampene om kort tid. Men NFF har fått en muntlig bekreftelse på at den nederlandske troppen slipper inn i Norge.

Oppgjøret mot Nederland blir Ståle Solbakkens debut på Ullevaal med A-landslaget.

Tilskuerantallet ligger an til å betydelig lavere enn NFF håpet på. I starten av juli forespurte forbundet regjeringen om å få utnytte 75 prosent av tilskuerkapasiteten på Ullevaal stadion, det vil si opp til 20.400 tilskuere.

– Vi håper på en endring (fra 7000) og har gode grunner til det. Det er snakk om vaksinerte mennesker, eller tilskuere som avlegger en negativ koronatest på kampdagen, sier Klaveness til NTB.

Nederland-kampen spilles 1. september mens oppgjøret mot Gibraltar går seks dager senere. Mellom disse kampene skal Norge spille borte mot Latvia.

Må vente?

Det norske landslaget står med seks poeng etter tre kamper i kvalifiseringen til mesterskapet i Qatar i november og desember neste år.

Klaveness mener at det blir viktig med så mange tilskuere som mulig på Ullevaal under Nederland-kampen fordi vi «møter et lag som er antatt bedre enn oss». Hun etterspør også forutsigbarhet og peker på at det er mange organisatoriske utfordringer tilknyttet landskamper.

NFF vurderer også sterkt flytte kvinnelandskampen mot Armenia 16. september ut av Norge. Bakgrunnen for dette er at de fleste ukrainske spillerne skal ha fått Sputnik-vaksinen. Denne er ikke godkjent i Norge og vil kunne skape utfordringer rundt innreise.

Kommunikasjonsrådgiver i Kulturdepartementet, Simon Stjern, kan ikke love NFF svar med det aller første. – Usikker på når de får svar, men antakeligvis i løpet av et par dager, sier han til TV 2.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Terje G. Finnøy 13 timer siden SVV fortsetter sin manipulasjon av E39 utredning
Her oppsummerer Jørn Inge på rekke og rad vesentlig punkt der SVV svikter oppgaven sin og ikke minst befolkningen i ...
Terje Sundsbø 16 timer siden SVV fortsetter sin manipulasjon av E39 utredning
Allerede i innledningen bommer Jørn Inge Løvik, daglig leder i Romsdalsaksen. Han hevder feilaktig at ca 60% av E39 trafikken ...
Geir Gerhard Greger 1 dager siden Agfa Isolette I
Jeg er imponert over min gamle turntreners kunnskap om kameraer. Jeg har ingen genuin interesser for kameraer selv, men synes ...
Petter E. Olsen 1 dager siden Kortslutning mellom eliten og vanlige folk
Og som alle som husker litt lenger enn til i fjor vet så startet hele galskapen også under en AP-statsminister:  ...
Terje Sundsbø 6 dager siden E39 gjennom Møre og Romsdal
@Terje G. FinnøyKrysningspunktene som SVV benytter seg av er basert på trafikktellinger og hvor tyngdepunktene for trafikken går. De viser at Møreaksen ...
Terje G. Finnøy 6 dager siden E39 gjennom Møre og Romsdal
@Terje SundsbøAng. krysningspunkt så er det nok andre som har vært selektiv (kreativ) underveis i det riggede Møreaksen prosjektet. Oppdraget fra ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte