Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
01 oktober 2021 10:48
Del på Facebook
Det er 10.500 færre arbeidssøkere hos Nav i september. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Det er 10.500 færre arbeidssøkere hos Nav i september. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etterspørselen etter arbeidskraft er rekordhøy, og stadig færre arbeidssøkere er registrert hos Nav. Arbeidsledigheten er høyest innen reiseliv.

Ved utgangen av september er det registrert 129.600 helt arbeidsledige, delvis arbeidsledige og arbeidssøkere hos Nav. Det utgjør 4,6 prosent av arbeidsstyrken.

Det er 10.500 færre enn ved utgangen av august, justert for sesongvariasjoner, opplyser Nav.

– Vi ser at gjenåpningen i stor grad påvirker arbeidsmarkedet. Etterspørselen etter arbeidskraft er på et rekordhøyt nivå, og det er stadig færre som er registrert som arbeidssøkere hos Nav, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte.

67.600 personer var registrert som helt arbeidsledige ved utgangen av september. Det utgjør 2,4 prosent av arbeidsstyrken.

– Godt å se bedring

Bruttoledigheten, som er summen av helt arbeidsledige og arbeidssøkere på tiltak, var på 83.400 personer, eller 2,9 prosent av arbeidsstyrken.

Ved utgangen av september var 8.800 av de helt arbeidsledige permittert, mens det samme gjelder 16.000 av de delvis arbeidsledige. De permitterte utgjør til sammen 0,9 prosent av arbeidsstyrken. Det er en nedgang fra august, da de permitterte utgjorde 1,1 prosent.

– Folk kommer nå tilbake til jobb i høyt tempo, og etterspørsel etter arbeidskraft er stor. Det er særlig bedring i utsatte bransjer som reiseliv og for de unge. Etter svært krevende tider for mange er dette godt å se, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

annonse

– Vi overlater en økonomi i sterk vekst til den neste regjeringen, sier han.

Flest arbeidsledig i reiselivssektoren

Tallet på arbeidssøkere gikk ned for alle yrkesgrupper fra august til september. Størst var nedgangen innen reiseliv og transport (-2.600), serviceyrker og annet arbeid (-1.300), samt butikk- og salgsarbeid (-1.200).

Tallene er justert for normale sesongvariasjoner.

Tross den store nedgangen var det likevel fremdeles flest helt ledige innen reiseliv og transport med 4,6 prosent av arbeidsstyrken. Den var lavest innen akademiske yrker og undervisning med 0,8 prosent.

Tallet på arbeidssøkere har gått ned i alle fylker. Nedgangen er størst i Oslo (-8 prosent) og Vestland (-7 prosent). Andelen helt arbeidsledige i prosent av arbeidsstyrken er høyest i Oslo med 3,1 prosent og lavest i Nordland og Troms og Finnmark, begge med 1,7 prosent.

Størst nedgang for blant unge

Nedgangen i antall arbeidssøkere er størst blant folk tidlig i 20-årene. Andelen helt arbeidsledige er høyest blant folk i aldersgruppen 30–39 år.

I september ble det registrert 45.000 nye ledige stillinger i Navs systemer. Det tilsvarer 2.200 ledige stillinger per virkedag, 100 flere per dag enn måneden før. Det er flest ledige stillinger innen helse, pleie og omsorg med 9.400.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 6 timer siden Den problematiske Tautra-tunnelen
@Anne Mari SandshamnKanskje du skulle lese noe sannferdig, skrevet av fagfolk? https://www.rbnett.no/meninger/i/zrb7k9/romsdalsfjordtunnelen-blir-en-av-verdens-sikreste. Det er Møreaksen som gir mest vei for pengene. Med ...
@Anne Mari SandshamnEnda en god grunn for slike fergeavløsningsprosjekter, så risikerer vi ikke slike uhell.Frank Sve (Frp) er bekymret for fylkeskommunens økonomi ...
Anne Mari Sandshamn 8 timer siden Den problematiske Tautra-tunnelen
Dette er det beste og mest sannferdige innlegg jeg har lest så langt om MA. Gir enda mer grobunn til ...
Anne Mari Sandshamn 19 timer siden Kva er vitsen med gratis ferje, når ferja ikkje går?
@Terje SundsbøJaggu bra den er nede det meste av tiden, ellers kan det lett bli veldig mange ulykker, av bilister om ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Mulighetenes akse – Romsdalsaksen!
Å hevde at tunnelen under Tautra går i et aktivt jordskjelvområde faller på sin egen urimelighet. Se til Japan, der ...
Det er mange gode grunner for å bygge ut fergeavløsingsprosjekter, slik som Møreaksen. Bl.a. fordi fergebommer er nede mesteparten av ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte