Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
01 oktober 2021 10:48
Del på Facebook
Det er 10.500 færre arbeidssøkere hos Nav i september. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Det er 10.500 færre arbeidssøkere hos Nav i september. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etterspørselen etter arbeidskraft er rekordhøy, og stadig færre arbeidssøkere er registrert hos Nav. Arbeidsledigheten er høyest innen reiseliv.

Ved utgangen av september er det registrert 129.600 helt arbeidsledige, delvis arbeidsledige og arbeidssøkere hos Nav. Det utgjør 4,6 prosent av arbeidsstyrken.

Det er 10.500 færre enn ved utgangen av august, justert for sesongvariasjoner, opplyser Nav.

– Vi ser at gjenåpningen i stor grad påvirker arbeidsmarkedet. Etterspørselen etter arbeidskraft er på et rekordhøyt nivå, og det er stadig færre som er registrert som arbeidssøkere hos Nav, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte.

67.600 personer var registrert som helt arbeidsledige ved utgangen av september. Det utgjør 2,4 prosent av arbeidsstyrken.

– Godt å se bedring

Bruttoledigheten, som er summen av helt arbeidsledige og arbeidssøkere på tiltak, var på 83.400 personer, eller 2,9 prosent av arbeidsstyrken.

Ved utgangen av september var 8.800 av de helt arbeidsledige permittert, mens det samme gjelder 16.000 av de delvis arbeidsledige. De permitterte utgjør til sammen 0,9 prosent av arbeidsstyrken. Det er en nedgang fra august, da de permitterte utgjorde 1,1 prosent.

– Folk kommer nå tilbake til jobb i høyt tempo, og etterspørsel etter arbeidskraft er stor. Det er særlig bedring i utsatte bransjer som reiseliv og for de unge. Etter svært krevende tider for mange er dette godt å se, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

– Vi overlater en økonomi i sterk vekst til den neste regjeringen, sier han.

Flest arbeidsledig i reiselivssektoren

Tallet på arbeidssøkere gikk ned for alle yrkesgrupper fra august til september. Størst var nedgangen innen reiseliv og transport (-2.600), serviceyrker og annet arbeid (-1.300), samt butikk- og salgsarbeid (-1.200).

Tallene er justert for normale sesongvariasjoner.

Tross den store nedgangen var det likevel fremdeles flest helt ledige innen reiseliv og transport med 4,6 prosent av arbeidsstyrken. Den var lavest innen akademiske yrker og undervisning med 0,8 prosent.

Tallet på arbeidssøkere har gått ned i alle fylker. Nedgangen er størst i Oslo (-8 prosent) og Vestland (-7 prosent). Andelen helt arbeidsledige i prosent av arbeidsstyrken er høyest i Oslo med 3,1 prosent og lavest i Nordland og Troms og Finnmark, begge med 1,7 prosent.

Størst nedgang for blant unge

Nedgangen i antall arbeidssøkere er størst blant folk tidlig i 20-årene. Andelen helt arbeidsledige er høyest blant folk i aldersgruppen 30–39 år.

I september ble det registrert 45.000 nye ledige stillinger i Navs systemer. Det tilsvarer 2.200 ledige stillinger per virkedag, 100 flere per dag enn måneden før. Det er flest ledige stillinger innen helse, pleie og omsorg med 9.400.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 5 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 6 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 8 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 8 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse