Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
08 februar 2022 20:04
Del på Facebook
Olje- og energiminister Marte Mjøs Persen får kritikk for manglende tilstedeværelse på Stortinget. Foto: Terje Pedersen / NTB
Olje- og energiminister Marte Mjøs Persen får kritikk for manglende tilstedeværelse på Stortinget. Foto: Terje Pedersen / NTB

Olje- og energiminister Marte Mjøs Persen (Ap) har ikke vært i Stortingets spontane spørretime siden oktober. Nå vil SV få svar fra henne på andre måter.

– Vi vil at olje- og energiministeren skal komme og svare på spørsmål om den pågående strømpriskrisen, og om hva regjeringen har tenkt å gjøre på lengre sikt for å sikre at ikke vi kommer i en slik situasjon igjen, sier Lars Haltbrekken (SV) til E24.

Hver uke sender regjeringen tre statsråder til den såkalte spontane spørretimen, der stortingsrepresentantene får anledning til å stille spørsmål som statsråden må svare på uten betenkningstid. Denne har ikke olje- og energiministeren møtt i, tross at strømkrisen har vært høyt på agendaen siden regjeringen tiltrådte.

Nå fremmer altså SV en interpellasjon for å få svar på sine spørsmål fra statsråden. En interpellasjon er en annen form for skriftlig spørsmål, oftest et større spørsmål enn vanlig, der statsråden må svare i løpet av en måned. I tillegg settes det av mer tid til debatt enn ved vanlige skriftlige spørsmål.

annonse

– Jeg stiller i spontanspørretimen når jeg blir spurt om det. Det er Statsministerens kontor som har ansvar for å kalle inn. Jeg har vært i den ordinære spørretimen nesten hver onsdag siden jeg tiltrådte og besvart alle spørsmål Stortinget har hatt, er svaret fra olje- og energiministeren selv.

Hun legger også til at hun har deltatt i debatter om strømstøtte både i Stortinget og i mediene.

Mandag oppfordret Stavanger Aftenblad på lederplass statsminister Jonas Gahr Støre til å revurdere Mjøs Persens stilling.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 37 minutter siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLest denne Terje? : https://www.veier24.no/artikler/her-er-lista-vegvesenet-prioriterer-disse-store-veiprosjektene/519367   MA er ikke nevnt engang på noen av listene for de neste 5 år -  fakta ...
Mange gode nyheter for Møreaksen i statsbudsjettet. F.eks. gratis ferger til Otrøya og Gossen, noe som vil øke andelen av ...
Anne Mari Sandshamn 16 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLaaaaangt derifra gitt :) MA er gravlagt :) 
@Anne Mari SandshamnBevilgningene til MA kommer når bompengeproposisjonen er ferdig, tidligst i revidert 2023-budsjett, eller på statsbudsjettet for 2024.
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Bjørn JacobsenOg... Snipp... snapp... snute... så var MA.. UTE
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte