Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
NTB
Artikkel
NTB
04 august 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Taiwans utenriksdepartement / AP / NTB
Foto: Taiwans utenriksdepartement / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Kina innleder største øvelser noensinne ved Taiwan

Kina innleder i dag de største militærøvelsene noensinne i farvannene rundt Taiwan etter besøket til kongressleder Nancy Pelosi. Pelosi reiste fra Taiwan onsdag etter et kort besøk som utløste rasende reaksjoner fra Kina, som anser det selvstyrte Taiwan som en del av sitt territorium.

annonse

Øvelsene med skarp ammunisjon finner sted i en rekke områder rundt Taiwan, noen steder bare 20 kilometer fra kysten. Kina forsvarer øvelsene og legger skylden for den økte spenningen på USA. USA på sin side advarer og kaller øvelsene uansvarlig.

Første skip fra Ukraina på vei til Libanon

Det første skipet med korn som fikk seile fra Ukraina, er nå ferdig inspisert i Istanbul og på vei videre til Libanon. Et team bestående av inspektører fra Ukraina, Russland, Tyrkia og FN brukte tre timer på å gå gjennom skipet og dets mannskap.

Skipet Razoni, som er registrert i Sierra Leone, forlot Odesa mandag med 26.000 tonn mais til kyllingfôr i lasten.

Nei-siden leder før avstemning i Chile

Chilenerne er svært splittet i synet på den nye grunnloven som er foreslått, og motstanderne leder på meningsmålinger foran avstemningen i september. Velgerne har valget mellom en grunnlov basert på rettigheter og velferdsstat, som lovet av president Gabriel Boric, og den nåværende nyliberalistiske som ble innført av militærjuntaen for 41 år siden.

Den siste meningsmålingen viser at 45 prosent er imot grunnloven, mens 36 prosent er for. Men ja-siden øker, og 19 prosent har ennå ikke tatt stilling.

annonse

Politiet slet med å dempe over 100 festløver i Lofoten

En utendørsfest med anslagsvis over 100 deltakere holdt fastboende i Henningsvær i Lofoten våkne i natt. Politiet måtte tilkalle forsterkninger. Nordland politidistrikt meldte om saken klokka, og en patrulje ble sendt til stedet.

– De kommer ingen vei med sitt forsøk på å dempe festen. Vi sender en politipatrulje fra Leknes for å bistå. Flere fastboende har på grunn av festen ingen mulighet til å få sove, opplyser operasjonssentralen.

Låvebrann i Tønsberg kommune

Det brøt i natt ut brann i en låve i Revetal i Tønsberg kommune. Sørøst politidistrikt meldte om hendelsen ved 3.30-tiden.

– Låven skal være overtent. Det skal ikke være mennesker eller dyr i låven, opplyser operasjonssentralen.

14-åring forsøkt fraranet sko i Bergen

Politiet leter etter en gutt i tenårene som forsøkte å ta skoene til en 14-årig gutt på Nesttun i Bergen ved å true ham med kniv. Vest politidistrikt fikk melding om saken seint i går kveld. Ingen ble skadd i hendelsen.

– Den mistenkte fremviste en kniv da han forsøkte å true til seg skoene. Mistenkte sprang fra stedet like etter, uten å få med seg noe, melder operasjonssentralen.

(©NTB)

annonse

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Hva sier løgneren som bevisst, og mot bedre vitende, kontinuerlig forsøker å villede folket til å tro at Møreaksen er ...
Anne Mari Sandshamn 14 timer siden Svindyrt med Møreaksen!
@Terje G. FinnøySå enig med deg. Det finnes mange parti som ikke er så ivrig på dette "drømmeslottet". Jeg vet iaffal hva ...
Terje G. Finnøy 1 dager siden Svindyrt med Møreaksen!
Bom og litt til. På Åndalsnes ønskes/kreves det nå fartsdumper ifbm. E136I Steinkjer fikk man E6 rett gjennom byen. Nå ...
@Terje SundsbøTakk det samme til deg og  :)  Jeg ler og masse hver dag :) 
@Anne Mari SandshamnJeg ler masse – bare fortsett å skrive du….
@Terje SundsbøDette er voksen humor det, ikke barnslig slik du ser det :)  Du må aldri bli så voksen at du ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte