Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
04 august 2022 06:05
Del på Facebook
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, torsdag 4. august.

AUF åpner årets sommerleir på Utøya

I formiddag åpner AUF-leder Astrid Hoem ungdomspartiets årlige sommerleir på Utøya, men aller mest spenning knytter det seg kanskje til Jens Stoltenbergs tale til ungdommen. Den tidligere statsministeren og Ap-lederen skal blant annet snakke om viktigheten av Nato, samt om krigen i Ukraina. Før dagen er omme har også kulturminister Anette Trettebergstuen holdt tale og deltatt i prideparade.

Norwegian legger fram trafikktall for juli

Flyselskapet Norwegian er inne i en oppadgående trend blant investorene på Oslo Børs. I dag blir det klart om også passasjerene velger Norwegian, når selskapet legger fram sine trafikktall for juli. Tallene kommer trolig til å bli sterkt preget av at selskapets viktigste konkurrent, SAS, var rammet av streik store deler av måneden.

Kina starter omfattende militærøvelse rundt Taiwan

Kina innleder i dag en omfattende militærøvelse både utenfor og innenfor Taiwans territorialfarvann. Øvelsen skal pågå til søndag og blir oppfattet som en tydelig motstandsmarkering mot besøket Nancy Pelosi avla i Taipei nylig. G7-landene fordømmer Kinas militærøvelser i farvannet rundt Taiwan og sa onsdag at slike handlinger ikke kan rettferdiggjøres. Pelosi fortsetter sin rundreise i Asia og skal etter planen besøke Sør-Korea og Japan.

annonse

Bank of England med rentebeslutning

I juni satte den engelske sentralbanken opp styringsrenta med 0,25 prosentpoeng til 1,25 prosent. I ettermiddag kan det være duket for nok en renteheving, slik en rekke toneangivende handelspartnere har gjort de siste månedene. Over store deler av verden har inflasjonen steget til høye nivåer, blant annet som følge av gjenåpningen av økonomien, krisetiltak under pandemien, problemer med forsyningskjedene og krigen i Ukraina. Mange sentralbanker er i ferd med å øke rentene for å bremse prisveksten.

Nye atomsamtaler i Wien

Atomforhandlingene mellom Iran og stormaktene gjenopptas i Wien, etter at forhandlingene med USA strandet for en drøy måned uten resultat. Iran inngikk i 2015 en atomavtale med USA, Kina, Tyskland, Frankrike, Storbritannia og Russland. Landene har i flere omganger forsøkt å reforhandle denne avtalen, som gikk ut på at Iran skulle begrense anrikning uran i bytte mot at økonomiske sanksjoner mot Iran ble opphevet.

Nå skal langløperne til pers under Blink Classics

Skistjernene legger ut på årets langløp under Blink-festivalen i Ålgård. Blant annet skal verdensmesterne Sjur Røthe og Hans Christer Holund, samt OL-gullvinner Simen Hegstad Krüger prøve seg mot den britiske favoritten Andrew Musgrave og franske Maurice Manificat under det 52 kilometer lange rulleskiløpet. På damesiden stiller blant annet den svenske verdensmesteren og OL-bronsevinneren Ebba Andersson, den tyske verdensmesteren og OL-sølvvinneren Victoria Carl og sveitsiske Nadine Fähndrich. Også flere av de store langløpslagene, som Team Lager 157, Team Ragde Charge og Team XPND Fuel of Norway, stiller med lag under Blink Classics.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 22 timer siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøSa ikke at det var trygt, men tryggere for mennesker, da det er lett å komme seg av en ferge, ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnOm «vertskapet» er en idrettsturnering eller et annet kulturarrangement man deltar på, så kan man ikke dra før det er ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøBrann på ferge er ingen fare for passasjerer, det er bare å gå i en livbåt. Det er inge store ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
Det er svært alvorlig når Jørn Inge Løvik, daglig leder Romsdalsaksen AS, unnlater å nevne at med Møreaksen så blir ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnJeg tror de fleste følger dine velmenende råd. Men svær ofte skjer det uforutsette ting. Og du kan jo ikke ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøOm du stresser av gårde i frykt for å møte en stengt fergebom,bør du lære deg å starte avreise tidliger. ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte