Lørdag 5. november åpnet Dyrnes Gjestegård på Smøla dørene. Etablissementet er i seg selv ikke et nytt sted og startet sin karriere som Knausen pensjonat i mange år, før det ble Annies gjestekro noen tiår.
Etter omtrent et års nedetid er altså nå spise- og overnattingstedet igjen åpent, forhåpentligvis til glede for både lokalbefolkning og tilreisende.
Et tilbud som har vært savnet
Tilbudet har siden Annies gjestekro stengte dørene vært savnet, så det skulle ligge an til at det igjen blir fulle hus nå når grytene på kjøkkenet igjen er fulle med varmen på.
Bak navnet og driften av Dyrnes Gjestegård står samboerparet Maren Paulsen og Dirk Langfeld. Etter kort betenkningstid, slo de til og kjøpte bygget. De bor et par mil unna Dyrnes, nærmere bestemt i Steinsøysundet, men ser ikke det som noe hinder.
De står for det meste av driften selv men benytter også med innleid arbeidskraft ved behov. Prosessen frem til åpningsdato tok litt lenger tid enn planlagt, men nå er det i alle fall åpne dører.
Faste åpningstider og mulighet for lukkede tilstelninger
Stedet vil drives mye godt etter samme opplegg som før, med faste åpningstider og muligheter for å arrangere lukkede selskap av alle slag.
Vil også påstå at mye av den samme muntre stemningen og gode humøret som preget dagliglivet på Annies gjestekro er videreført.
Naturlig nok blir julebord en del av aktiviteten nå fremover i tillegg til de faste åpningstidene.
Variert meny
Menyen er variert og det loves mat fra alle kanter av verden i tillegg til kjente retter for norske ganer. Bacaloen er allerede befestet som en suksess av mange og også undertegnede har prøvd den både i form av cateringtilbud og som del av buffeen som tilbys.
Catering
Catering, eller take away på norsk, er også et alternativ som tilbys for små og større selskaper og anledninger.
Lørdagsåpent
Lørdagsåpent med matservering fra 18 til 21 vil bli et av tilbudene. Et greit alternativ for også de som kanskje vil videre i lysløypa på Dyrnes for en konsert, dart, biljard, lygarprat eller dans på Bøteriet.
Fasiliteter og losji
I tillegg til matservering og alle rettigheter for salg av drikke, har gjestegården tre dobbeltrom med bad som har fått en liten oppfriskning i anledning eierskiftet. Tre rom i andre etasje gjøres nå om til en liten leilighet med eget kjøkken og bad og vil bli mulig å leie når ferdigstilt.
I tillegg har gjestegården en større leilighet som er utleid på langtidsutleie.
En veranda med utgang fra spisesal finnes også men selv om den er med tak over så blir det vel noen måneder til det blir fullt belegg der.
Smøla har med dette igjen fått tilbake et tilbud for bespisning og overnatting på helårsbasis og vi ønsker de nye driverne lykke til og god appetitt til gjestene.