Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
28 november 2022 21:45
Del på Facebook
Det er ikke helt klart hvem som reelt skal drive luftambulansen framover. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
Det er ikke helt klart hvem som reelt skal drive luftambulansen framover. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Høyre mener det er uheldig at ukjente eiere er i ferd med å overta luftambulansetjenesten i Norge. Også flere andre partier ber om svar fra regjeringen.

– Det er uheldig at man har havnet i en situasjon der man ikke vet hvem som er reelle eiere av et selskap som drifter kritisk viktige tjenester på oppdrag for fellesskapet, sier Tone Trøen (H), som er leder av helsekomiteen på Stortinget til Dagens Næringsliv.

Samtidig peker hun på at Babcock, som driver tjenesten, driver redningstjenester i flere land. I tillegg er de nye eierne, fondsforvalterne Ancala, underlagt britiske regler.

annonse

– Nok en gang får vi bekreftet hvorfor en så grunnleggende tjeneste som luftambulanse bør være en offentlig driftet tjeneste. Vi er helt avhengig av at vi trygge på at disse tjenestene leverer, sier SVs helsepolitiske talsperson Marian Hussein.

– Frp er ikke skeptiske til at utenlandske selskaper kan ha eierskap i Norge, men når det kommer til kritiske samfunnstjenester som er en del av beredskapen vår, så må vi sørge for kontroll og forsikre oss at tjenestene er gode nok, uavhengig av hvem som eier og driver dem, sier Morten Wold (Frp).

DN skrev fredag at Babcock, som driver luftambulanse i Norge fram til 2025, har solgt virksomheten til britiske Ancala Partners. Disse skal ta over driften i løpet av året, men den reelle eieren er ukjent. Luftambulansetjenesten har hyret advokatfirmaet Bahr til å gjøre en risikovurdering. I bestillingen skriver de blant annet at de er svært opptatt av at de nye eierne ikke står på noen sanksjonsliste eller har tilknytning til Russland.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 5 timer siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Terje SundsbøSi ikke det du, her er den mest berømte.. Og neida, ikke nødvendigvis av innsig av vann, men dog... 300 ...
Terje Sundsbø 17 timer siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Anne Mari SandshamnJeg tror det skjer oftere at veier oppe i dagen blir stengt pga. mye vann/flom enn at undersjøiske tunneler stenges ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
Ser jo med klarhet nå, etter siste uværet , hvor rammet en kanbli av uvær - i undersjøiske tuneller! Tenker ...
Ketil Strand Andersen 1 dager siden Symbolpolitikk i bakvendtland
Merk at de to tårnene man ser på illustrasjonsfotoet er kjøletårn som brukes i varme land for å redusere temperaturen ...
Takker så mye for publisering KSU! Håper det kan skape en viss debatt :-)
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte