Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
17 mars 2023 10:02
Del på Facebook
Oslo Børs stiger kraftig fredag. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
Oslo Børs stiger kraftig fredag. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Hovedindeksen på Oslo Børs var opp hele 2,8 prosent i formiddag, men sank gradvis til en nedgang på 0,6 prosent. Hovedindeksen endte på 1.153 poeng.

For uka som helhet falt hovedindeksen med 5,5 prosent.

Ved åpning fulgte børsen oppgangen på verdensmarkedene og styrking av oljeprisen. Utover ettermiddagen sank imidlertid prisen på nordsjøolje, som ved stengetid ble omsatt for 72,50 dollar fatet. Det er en nedgang på 3,9 prosent siden midnatt.

Den siste uken har vært preget av stor børsuro verden over etter at Silicon Valley Bank og to kryptobanker røk over ende i USA.

annonse

De største selskapene hadde en blandet dag. Equinor og Telenor endte opp henholdsvis 0,7 og 1,3 prosent, mens DNB og Aker BP sank med 0,6 og 0,3 prosent.

Det ble ny bunnotering på XXL, Sats, Aker Horizons, Statt Torsk og BerGenBio, ifølge Finansavisen. Sistnevnte falt med 10,1 prosent og ble dagens taper. I motsatt ende havnet Nordic Nanovector, som steg 5,4 prosent.

Børsen i Oslo gjorde det bedre enn de toneangivende børsene i resten av Europa, der franske FTSE 100 sank med 1,1 prosent og DAX 30 i Frankfurt falt med 1,5 prosent. CAC 40 er ned 1,8 prosent en halvtime før stenging.

annonse

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 12 timer siden Skandalene fra Frp omkring Møreaksen
Pressen fungerer som sandkassen til den privatpraktiserende stortingspolitikeren fra Frp, som kontinuerlig sprer om seg med «fake news» om Møreaksen, ...
Hva sier løgneren som bevisst, og mot bedre vitende, kontinuerlig forsøker å villede folket til å tro at Møreaksen er ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Svindyrt med Møreaksen!
@Terje G. FinnøySå enig med deg. Det finnes mange parti som ikke er så ivrig på dette "drømmeslottet". Jeg vet iaffal hva ...
Terje G. Finnøy 2 dager siden Svindyrt med Møreaksen!
Bom og litt til. På Åndalsnes ønskes/kreves det nå fartsdumper ifbm. E136I Steinkjer fikk man E6 rett gjennom byen. Nå ...
@Terje SundsbøTakk det samme til deg og  :)  Jeg ler og masse hver dag :) 
@Anne Mari SandshamnJeg ler masse – bare fortsett å skrive du….
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte