Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Aage G. Sivertsen, fast skribent
Artikkel
03 mai 2023 20:49
Del på Facebook
Dan Peter Ulvestad (t.v) og Sander Kartum (t.h) fikk begge femmere. Snorre Strand Nilsen (i midten) fikk en firer av Aage G Sivertsen i denne rundens minibørs. Alle spillerfoto: KBK
Dan Peter Ulvestad (t.v) og Sander Kartum (t.h) fikk begge femmere. Snorre Strand Nilsen (i midten) fikk en firer av Aage G Sivertsen i denne rundens minibørs. Alle spillerfoto: KBK

Tredje strake seier for KBK. Den satt langt inne. Til tider var de utspilt, mot teknisk gode fjordinger, men med Sander Kartum og Dan Petter Ulvestad på laget, kan alt være mulig.

Sogndal er det beste laget KBK har spilt mot i år. De styrte da også det meste av spillet. Det var et nervøst KBK-lag i dag, av en eller annen grunn.

Annonse
Annonse

Sebastian Jarl gjorde tre grove feil de første 20 minuttene. Torgil Gjertsen, laget enten frispark eller fikk frispark, men han gjorde en ting riktig i første omgang: han la et utmerket innlegg, som Mikkel Rakneberg omsatte i mål. Sistnevnte var heller ikke særlig god utenom scoringen. Men han løp og ga jernet i det minste. En fin scoring var det også, så la oss håpe at det løsner litt for Rakneberg. Har inntrykk av at det mentale må på plass.

Benjamin Stokke fortsatte der han slapp i siste kamp mot Mjøndalen og spilte solid, men 2. omgang var ikke bra, heller ikke for ham. Strand Nilsen var villig og offensiv. Han var svært nære scoring på en corner på bakerste stolpe. Tipper han vil score mye fremover.

Etter at Sogndal utlignet i midten av 2. omgang var det banens frontfigur, nok en gang får man si, som sørget for 2-1 med sin heading i det 80. minutt.
Sogndal har et ekstra våpen i dialekten. Det er umulig å forstå hva de sier og roper. Den mest kjente supportersangen heter «Stao no Pao», hvilken ikke lar seg oversette til noen latinske språk. Bygda hadde også landslagstrener Ingvard Stadheim. Det sies fra sikre kilder at spillerne ikke forstod hva han sa.

Kristiansund trengte både 1970-80-90 og deler av 2000 tallet for å innse at man kunne lage et topplag. Den lille bygda, eller tettstedet, Sogndal har vært i øverste divisjon hele 18 ganger. Ikke like lett for en by på fire øyer å få til noe slikt. Men vi klarte det til slutt!

Annonse
Annonse

Nå spørs det. At laget lar bortelaget styre kampene på hjemmebane er i grenseland til hva jeg tåler. Men hvis vi vinner kampene på denne måten, er det helt ok. I antall sjanser var kampen ganske lik. Det er en viktig detalj. Sogndal måtte redusere før KBK kviknet til. Selv skulle jeg likevel ønsket at vi kjørte flere motstandere i senk. Denne kampen kan tyde på at KBK ikke vil bli suverene i denne OBOS-ligaen.

Konklusjon i dag er 3 poeng. Fin detalj det også.

To klare femmere til Sander Kartum og Dan Petter Ulvestad (BB). En firer til Snorre Strand Nilsen.

Vi har tapt to kamper og vunnet tre. De siste tre med Ulven på banen. Også det en detalj.

Inn i 2. omgang kom Andreas Hopmark. Spilleren som ikke gjør feil. Men husk det Andreas, ganske ofte kan ballen gå fremover. Litt større risiko og det blir noen feil, men bare kjør på. Det er derfor vi ser på kampene.

Etter fem kamper er KBK på delt 2. plass, ett poeng bak Ranheim. Skjebnekampen er enda lengre unna :-)

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 3 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 14 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse