Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
09 mai 2023 09:41
Del på Facebook
Foto: Kai Bedringsås / Møre og Romsdal fylkeskommune
Foto: Kai Bedringsås / Møre og Romsdal fylkeskommune

Møre og Romsdal fylkeskommune har signert kontrakt med Veidekke for asfaltlegging i Møre og Romsdal i 2023, skriver Møre og Romsdal fylkeskommune på sin nettside.

CO2-vektingen i fylkeskommunens tildelingskriterium var avgjørende for at de ble tildelt den ene av de to delkontraktene.

Annonse
Annonse

Møre og Romsdal fylkeskommune lyste i februar ut to asfaltkontrakter, en for Nordmøre og Romsdal og en for Sunnmøre. Det var to tilbydere på begge kontraktene – Veidekke og NCC. På Romsdalskontrakten var Veidekke best på pris og CO2. På Sunnmørskontrakten var ikke Veidekke best på pris, men vant også den på grunn av vesentlig lavere CO2-utslipp.

– Vil redusere utslipp

Veidekkes tilbud hadde et CO2-utslipp som er 580.000 kilo CO2-ekvivalenter lavere enn konkurrenten, tilsvarende over 4 millioner kjørte kilometer med fossil bil.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– Disse oppdragene er på til sammen 54.000 tonn asfalt på Sunnmøre, Nordmøre og i Romsdal. Her er CO2-utslipp en sentral del av tildelingskriteriene, i tillegg til pris. Møre og Romsdal fylkeskommune ønsker å bidra til å redusere de miljømessige konsekvensene ved produksjon og utlegging av asfalt, og denne konkurransen viser at det nytter å vektlegge miljø i kriteriene som et ledd i å nå bærekraftsmålene til fylkeskommunen, seier Torgeir Bye, seksjonsleder for veidrift i fylkesveiavdelingen i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Det er første gang Møre og Romsdal fylkeskommune benytter miljøvekting for CO2 i asfaltkontraktene. En av årsakene til en markant nedgang i CO2-utslipp i regionen er blant annet at de store byggherrene Møre og Romsdal fylkeskommune, Ålesund kommune og Statens vegvesen har tatt i bruk CO2-utslipp som et av tildelingskriteriene i asfaltkonkurransene. Dette har ført til stor investeringsvilje hos entreprenørene som normalt tilbyr asfalt i vårt område.

Kontraktene er ettårig og har en verdi på til sammen 87 millioner kroner.

Disse strekningene får ny asfalt i 2023.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 8 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 20 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse