Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
18 september 2023 05:35
Del på Facebook
Foto: Chiang Ying-ying / AP / NTB
Foto: Chiang Ying-ying / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Taiwan: Ny topp i kinesiske fly

På ett døgn har Taiwan observert 103 kinesiske militærfly rundt øya, en topp for de siste tidene. Landet ber Kina stoppe de «destruktive» militæraktivitetene. Taiwans forsvarsdepartement advarer om at dette kan føre til en kraftig eskalering i spenningen.

Annonse
Annonse

Flyene skal være observert i de siste 24 timene fram til klokka 6 mandag morgen lokal tid. 40 av dem krysset den symbolske median-linjen mellom Taiwan og Fastlands-Kina, ifølge departementet. Flyene snudde, slik de pleier å gjøre, før de nådde Taiwan. I tillegg er det observert ni marinefartøy.

Kinas utenriksminister besøker Russland

Mandag innleder Kinas utenriksminister Wang Yi fire dager langt besøk til Russland. På agendaen står samtaler om strategisk sikkerhet. Det kinesiske utenriksdepartementet meldte om besøket i natt norsk tid. Det varer til torsdag.

Ifølge departementet er Wang invitert av det russiske sikkerhetsrådets leder, Nikolaj Patrusjev. Det dreier seg om 18. runde av de strategiske sikkerhetskonsultasjonene mellom de to landene.

Eksplosjon etterforskes som drapsforsøk

En eksplosjon har rammet en villa i Nyköping i Sverige. Ingen er meldt skadd, men saken etterforskes som drapsforsøk. Ingen er pågrepet i saken. Politiet fikk rett før klokka halv tolv søndag kveld flere meldinger om en eksplosjon i Brandkärr, sentralt i Nyköping, som ligger rundt ti mil sørvest for Stockholm.

– Stedet er avstengt i påvente av bombeteknikere som skal sjekke at det ikke finnes noen farlige rester. Så kommer man til å holde området avsperret for å kunne gjøre en kriminalteknisk undersøkelse i dagslys, sier Mikael Ehne, vakthavende i politiet.

Person hentet ut etter brann i Oslo

En person ble i natt hentet ut etter brann i en leilighet på Grefsen i Oslo. Politiet opplyser at vedkommendes tilstand er ukjent, men at det framstår som alvorlig.

Annonse
Annonse

Vedkommende ble fraktet til sykehus etter å ha blitt utsatt for røyk. Politiet meldte om hendelsen klokken 0.51 i natt. Da var brannen slukket.

Utlyser minnested-konkurranse

Det statlige organet Koro lyser ut en konkurranse for kunstnere for å lage det nasjonale minnestedet i regjeringskvartalet etter terrorangrepene 22. juli 2011. Minnesmerket skal ligge på Johan Nygaardsvolds plass ved inngangspartiet i det nye regjeringskvartalet, skriver Aftenposten.

Vinnerprosjektet skal offentliggjøres i mars 2025. Dato for ferdigstillelsen er ikke satt.

Bolighus på Sola nedbrent

Et bolighus på Sola i Rogaland kommune er nedbrent etter en brann i natt. Nødetatene fikk melding om brannen klokken 3.34.

Politiet har kommet i kontakt med eieren av huset, som forteller at det ikke skal bo noen der. Årsaken til brannen er ikke kjent.

Dansk tennisstjerne trekker seg

Den danske tennisstjernen Holger Rune trekker seg fra turneringen Laver Cup. 20-åringen, som ranket som nummer fire i verden, har siden mai vært plaget med ryggsmerter.

Nå setter smertene en stopper for danskens deltakelse i Laver Cup i Vancouver neste helg. Laver Cup er en turnering der Europa møter et lag fra resten av verden.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrJeg stoler på ditt referat. Eller er det noe viktig du har utelatt? På samme måte har det også vært ...
Geir Ole Sætremyr 5 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøDu har to alternativ: meld deg inn i fb gruppa, eller be SVV om å få ein kopi av ppt.-presentasjonen ...
Terje Sundsbø 5 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrPå samme måte har det også vært forslag om å flytte fergeleiet bort fra sentrum av Molde. Det blir nok ...
Geir Ole Sætremyr 7 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøSVV har hatt oppstartsmøte med Vestnes kommune det dei skal oppgradere kaianlegget på Furneset, inkludert trinn 2 der kai nummer ...
Terje Sundsbø 7 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrDu er klar over at du linker til en internettside som krever medlemskap hos Facebook? Altså ikke åpen tilgjengelig for ...
Bjørn Arild Reed Jacobsen 7 timer siden Framtidens teknologi med Møreaksen
@Terje SundsbøTerje Sundsbø, du har en tendens til å komme meg i forkjøpet . Skulle akkurat til å stive det samme ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse