Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
18 september 2023 05:35
Del på Facebook
Foto: Chiang Ying-ying / AP / NTB
Foto: Chiang Ying-ying / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Taiwan: Ny topp i kinesiske fly

På ett døgn har Taiwan observert 103 kinesiske militærfly rundt øya, en topp for de siste tidene. Landet ber Kina stoppe de «destruktive» militæraktivitetene. Taiwans forsvarsdepartement advarer om at dette kan føre til en kraftig eskalering i spenningen.

Annonse
Annonse

Flyene skal være observert i de siste 24 timene fram til klokka 6 mandag morgen lokal tid. 40 av dem krysset den symbolske median-linjen mellom Taiwan og Fastlands-Kina, ifølge departementet. Flyene snudde, slik de pleier å gjøre, før de nådde Taiwan. I tillegg er det observert ni marinefartøy.

Kinas utenriksminister besøker Russland

Mandag innleder Kinas utenriksminister Wang Yi fire dager langt besøk til Russland. På agendaen står samtaler om strategisk sikkerhet. Det kinesiske utenriksdepartementet meldte om besøket i natt norsk tid. Det varer til torsdag.

Ifølge departementet er Wang invitert av det russiske sikkerhetsrådets leder, Nikolaj Patrusjev. Det dreier seg om 18. runde av de strategiske sikkerhetskonsultasjonene mellom de to landene.

Eksplosjon etterforskes som drapsforsøk

En eksplosjon har rammet en villa i Nyköping i Sverige. Ingen er meldt skadd, men saken etterforskes som drapsforsøk. Ingen er pågrepet i saken. Politiet fikk rett før klokka halv tolv søndag kveld flere meldinger om en eksplosjon i Brandkärr, sentralt i Nyköping, som ligger rundt ti mil sørvest for Stockholm.

– Stedet er avstengt i påvente av bombeteknikere som skal sjekke at det ikke finnes noen farlige rester. Så kommer man til å holde området avsperret for å kunne gjøre en kriminalteknisk undersøkelse i dagslys, sier Mikael Ehne, vakthavende i politiet.

Person hentet ut etter brann i Oslo

En person ble i natt hentet ut etter brann i en leilighet på Grefsen i Oslo. Politiet opplyser at vedkommendes tilstand er ukjent, men at det framstår som alvorlig.

Annonse
Annonse

Vedkommende ble fraktet til sykehus etter å ha blitt utsatt for røyk. Politiet meldte om hendelsen klokken 0.51 i natt. Da var brannen slukket.

Utlyser minnested-konkurranse

Det statlige organet Koro lyser ut en konkurranse for kunstnere for å lage det nasjonale minnestedet i regjeringskvartalet etter terrorangrepene 22. juli 2011. Minnesmerket skal ligge på Johan Nygaardsvolds plass ved inngangspartiet i det nye regjeringskvartalet, skriver Aftenposten.

Vinnerprosjektet skal offentliggjøres i mars 2025. Dato for ferdigstillelsen er ikke satt.

Bolighus på Sola nedbrent

Et bolighus på Sola i Rogaland kommune er nedbrent etter en brann i natt. Nødetatene fikk melding om brannen klokken 3.34.

Politiet har kommet i kontakt med eieren av huset, som forteller at det ikke skal bo noen der. Årsaken til brannen er ikke kjent.

Dansk tennisstjerne trekker seg

Den danske tennisstjernen Holger Rune trekker seg fra turneringen Laver Cup. 20-åringen, som ranket som nummer fire i verden, har siden mai vært plaget med ryggsmerter.

Nå setter smertene en stopper for danskens deltakelse i Laver Cup i Vancouver neste helg. Laver Cup er en turnering der Europa møter et lag fra resten av verden.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøDet som vart sagt på eksportveikonferansen var ca ein milliard, etter hukommelsen.Ny fergeterminal med all infrastruktur vil koste minst det ...
Terje Sundsbø 1 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrOm trafikken er stabil, og behovet for å flytte fergeleiet ut fra sentrum av Molde har eksistert i flere 10-år, ...
Geir Ole Sætremyr 5 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøTellepunktet står øst for krysset fra ferga. Viser ikkje fordeling på retning til og fra ferga.Trafikken er stabil.I Batnfjorden er ...
Terje Sundsbø 11 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTrafikkaoset gjelder alle retninger, til/fra fergen, og øst/vest for fergeleiet. Trafikktallene har du da ikke hatt vansker med å finne ...
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøEg har etterlyst kva trafikkaos som fergene med ÅDT på 2350 skaper i det store bildet.Og trafikken si retning og ...
Terje Sundsbø 18 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTror du man flytter fergeleiet ut fra sentrum av Molde for moro skyld? Merkostnaden for de fergereisende blir minimal i ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse