Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
05 mars 2024 09:18
Del på Facebook
Foto: D.D.E./Arrangøren
Foto: D.D.E./Arrangøren

Henrik Fladseth er endelig klar med sitt andre soloshow, «Lavkultur» som besøker Kristiansund og fremføres på Kulturfabrikken lørdag 7. september 2024, melder Kulturfabrikken.

For Henrik er stand up en måte å leve livet sitt på. Det er en kontinuerlig og evig prosess. På den scenen trenger han ikke si noe viktig og det må ikke være så smart. Det kan være det, men det er ikke et absolutt krav. Så lenge det er morsomt er det greit.

Annonse
Annonse

Showet «Lavkultur» er stand up i sin pureste form. Kun en mann som forteller vitser og historier. Er du ute etter rød tråd kan du dra til garnbutikken i Storgata. OBS: det blir ingen prompevitser. Det får da være grenser til lavkultur.

Jeg, Henrik Fladseth, er endelig klar med mitt andre soloshow, eller min andre helaftens stand up-forestilling om du vil være litt fin på det. Showet heter «Lavkultur». Ja, for stand up blir ofte kalt lavkultur. Det er vel kanskje i overkant generaliserende, men la oss være ærlige. Stand up er ganske strippa for smale kulturelle referanser og det er som regel lite dramaturgisk struktur å finne. Der oppe på scenen står det som oftest en svært lite selvhøytidelig type med en øl og en mikrofon i hånda. Det er ofte folkelig. Mange ganger bare reinspikka kødd, servert gjennom en time og ti minutter-ish.

Annonse
Annonse

Selv én prompevits er for meget om man ønsker å brøyte seg vei inn i den høykulturelle eliten, og vedkommende med en øl og mikrofon kan fort finne på å dra to vitser der promp er bærende tematikk, på en og samme kveld. Da blir det vanskelig. Da er det like greit å kaste inn det hvite håndkleet, og rett og slett eie begrepet lavkultur. Er det så nøye da?

For meg er stand up en måte å leve livet mitt på. Det er en kontinuerlig og evig prosess. På den scenen trenger jeg ikke si noe viktig og det må ikke være så smart. Det kan være det, men det er ikke et absolutt krav. Så lenge det er morsomt er det greit. Showet mitt er stand up i sin pureste form. Kun en mann som forteller vitser og historier.

Av og med: Henrik Fladseth
Tekstdoktor: Hans Magne Skard
Produsent: Stian Morten Pettersen

Billetter legges ut i dag 5. mars, opplyser Kulturfabrikken.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 15 minutter siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er definisjonen av Molde sentrum, og kva er forskjellen på Molde og Sjøholt kva gjeld trafikk generert frå E39/E136? 
Terje Sundsbø 2 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
Hvordan vil Frank Sve (Frp) prioritere fergeavløsning for de to store og folkerike øyene Gossen og Otrøya sammen med andre ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse