Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
30 mai 2024 06:53
Del på Facebook
Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB
Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Nord-Korea kan ha skutt opp rundt ti raketter

Nord-Korea har i natt norsk tid avfyrt det som virker til å være rundt ti kortdistanseraketter over sine østlige farvann, melder myndighetene i Sør-Korea. Ifølge sørkoreanske myndigheter fløy rakettene rundt 350 kilometer.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Nord-Korea har i henhold til FN forbud mot å skyte opp eller teste ballistiske raketter, uansett rekkevidde, men har likevel gjort det en rekke ganger.

Hongkong: 14 aktivister dømt

I Hongkong er 14 demokratiaktivister dømt for brudd på sikkerhetslovene, mens to tiltalte er frikjent. Flere kjennelser kommer de nærmeste dagene – til sammen er 47 personer stilt for retten. Dette er den største rettssaken knyttet til nasjonal sikkerhet i Hongkong noen gang.

Observatører mener sakene viser hvordan sikkerhetsloven brukes til å knuse den politiske opposisjonen etter de enorme protestene mot regjeringen i 2019.

Person omkom i MC-ulykke i Follo

En person omkom og en annen er kritisk skadet etter en MC-ulykke i Ås kommune i natt. Politiet opplyser til NTB at det fremstår som om motorsykkelen har kjørt inn i autovernet i en kurve og deretter truffet en lyktestolpe.

Personen som er kritisk skadet, ble fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus. Politiet meldte om ulykken på fylkesvei 156 klokken 2.52.

Person alvorlig skadet i skyteepisode i Trondheim

En mann i 40-årene er pågrepet etter en mann i 60-årene i natt ble skutt i en bolig i Trondheim. Den skadede vurderes som alvorlig, men ikke livstruende skadet, opplyser politiet til NTB.

Annonse
Annonse

Det skal være en familiær relasjon mellom partene. Motivet for handlingen er ukjent og blir tema i politiets etterforskning. Politiet rykket ut til hendelsen like etter klokken 2.30.

Hackerpåstander mot Ticketmaster

En hackergruppe påstår å ha fått tak i opplysninger om over en halv milliard Ticketmaster-kunder. Den australske regjeringens cyberkrim-kontor undersøker saken.

En kjent hackergruppe som kaller seg ShinyHunters, skal ha lagt ut bevis på hackingen på det mørket nettet. Det viser skjermbilder delt i sosiale medier. Det skal dreie seg om personopplysninger om 560 millioner kunder verden over. Nyhetsbyrået AFP har vært i kontakt med Ticketmaster, men ikke fått noen kommentar til saken.

Ordførerkandidat drept sør i Mexico

Lokalpolitikeren Alfredo Cabrera er skutt og drept i Coyuca de Benitez, sør i Mexico. Han var opposisjonens ordførerkandidat ved valget i byen. Drapet skjedde under et valgkamparrangement. onsdag, ifølge guvernør Evelyn Salgado i delstaten Guerrero.

En video publisert av lokale medier viser en person som tar seg bort til Cabrera og skyter ham flere ganger, hvorpå det bryter ut kaos og panikk blant deltakerne på arrangementet.

Olympiakos vant conferenceligaen

Olympiakos slo Fiorentina i finalen i conferenceligaen i fotball sent i går kveld. Det sto 0-0 ved ordinær tid, og kampen gikk til ekstraomganger. Avgjørelsen falt ti minutter ut i annen ekstraomgang. Ayoub El Kaabi kom seg foran sin mann på et innlegg og ble matchvinner da han headet ballen i nettet.

Det er første gang at Olympiakos står igjen som en europacupvinner. Conferenceligaen er lavest rangert av Uefas tre europacuper. Den ble opprettet før 2021/22-sesongen.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøDet er vel nettopp reduksjon av trafikken i Ålesundstunellane som er saken.Ekspressbusser korresponderer med fergene utan ventetid, begge retninger. Prioritert ...
@Geir Ole SætremyrDu mener det er viktig å unngå økning i trafikken. Da gjelder det vel å unngå den enorme trafikkøkningen i ...
@Terje SundsbøNår det gjeld Møreaksen har vi i våre høyringar gått i rette med SVV sine prognoser der trafikken i eit ...
@Geir Ole SætremyrØkt trafikk er vel et problem også når det skjer på Sunnmøre. Siden vi nå kommenterer en artikkel om Møreaksen, ...
@Terje SundsbøDet tendensiøs er at du linker alt opp mot Møreaksen for å implementere det i vidare tankerekke.Økt trafikk er eit ...
@Geir Ole SætremyrHva mener du når du hevder at mitt spørsmål er tendensiøst - det er jo svært likt det du selv ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse