Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
02 juni 2024 05:45
Del på Facebook
Foto: Jean-François Badias/AP Photo/NTB
Foto: Jean-François Badias/AP Photo/NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Ruud videre i Paris

Casper Ruud vant over Tomas Etcheverry og er klar for morgendagens åttendedelsfinale i Roland-Garros-turneringen. Nordmannen vant med sifrene 6-4, 1-6, 6-2, 6-2. Kampen varte to timer og 46 minutter og var ferdig først ti på ett i natt.

Annonse
Annonse

Neste motstander blir amerikanske Taylor Fritz, som er nummer 12 på ATP-rankingen. Ruud har møtt den amerikanske 26-åringen en gang tidligere – da vant nordmannen i tiebreak i avgjørende sett i ATP-sluttspillets gruppespill i 2022. Vinner Ruud også morgendagens, ligger det an til å bli kvartfinale mot verdensener Novak Djokovic. Serberen var i aksjon helt til over klokka tre i natt i sin kamp, der han vant over Lorenzo Musetti.

Halla Tómasdóttir blir Islands president

Katrín Jakobsdóttir har gratulert hovedmotstanderen Halla Tómasdóttir med seieren i det islandske presidentvalget. Tómasdóttir hadde ved 4-tiden i natt norsk tid 32,4 prosent av stemmene, mot Jakobsdóttirs 26,3 prosent.

– Det virker for meg som at alt går i retning av at Halla Tómasdóttir blir Islands neste president, og jeg ønsker henne masse lykke til, sier Jakobsdóttir til Morgunblaðið.

Kina: Klar til å stoppe taiwansk uavhengighet med makt

Kina vil «handle resolutt og kraftfullt» for å stanse Taiwans uavhengighet, opplyser landets forsvarsminister Dong Jun på en dialogkonferanse i Singapore.

Utsiktene til en fredelig «gjenforening» med Taiwan forvitrer stadig takket være taiwanske separatister og eksterne krefter, uttaler Dong. Han lover samtidig å sørge for at Taiwan ikke får uavhengighet. Kina ser på demokratisk styrte Taiwan som sitt territorium, til sterke protester fra regjeringen i Taipei.

Kina med landing på månens bakside

Den kinesiske romsonden Chang’e-6 har foretatt en vellykket landing på baksiden av månen for å samle prøver, ifølge landets statlige nyhetsbyrå.

Annonse
Annonse

Den kinesiske romfartsorganisasjonen melder at den ubemannede farkosten landet i Sydpol-Aitkenbassenget, et av de største kjente kratrene i solsystemet. Ifølge nyhetsbyrået Xinhua er det første gang at det vil bli samlet inn prøver fra dette området av månen, som sjelden er blitt utforsket.

Houthiene: Har angrepet amerikanske militærfartøy

Houthimilitsen i Jemen hevder å ha gjennomført seks angrep lørdag, blant annet mot et amerikansk hangarskip og en jager. I tillegg opplyser militsens militære talsperson at tre andre skip er angrepet. Angrepene har skjedd i Rødehavet og Indiahavet, ifølge gruppa.

Houthi-militsen har de siste månedene gjennomført en rekke angrep på handelsskip, og målet er angivelig å ramme skip med tilknytning til Israel.

Boligbrann i Egersund spredte seg til nabohus

Ved 5-tiden i natt rykket nødetatene ut etter melding om brann i en bolig i Egersund sentrum. Brannen spredte seg raske til to nabohus og ved 5.30-tiden opplyser politiet at det er ytterligere spredningsfare da trehusene ligger tett i tett i området.

Fire personer som var i huset som begynte å brenne, er evakuert. Det er ikke meldt om personskader.

Tre menn pågrepet for frihetsberøvelse i Oslo

En person skal natt til søndag ha blitt forsøkt utsatt for frihetsberøvelse i Oslo. Tre personer menn er pågrepet i saken. Ifølge NRK skjedde pågripelsene på Sinsen.

Det skal dreie seg om menn i 20-årsalderen. Politiet har kontroll på personen som anses som fornærmet i saken. Utover det er politiet sparsommelige med opplysninger om saken.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 11 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Terje SundsbøMed ei dobling av kostnaden fram mot ei eventuell sluttføring i 2040 er det relativ enkel matematikk. Så er spørsmålet ...
Terje Sundsbø 11 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Geir Ole SætremyrJeg registrerer at du antar at bompengene t/r Vik-Molde blir kr. 1.000,- med Møreaksen. Tiden vil vise hvor mye du ...
Geir Ole Sætremyr 15 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Terje SundsbøSlik eg tolkar utrekninga er satsane basert på 2022 prisar etter P50 kalkyle. Så kan det vere at prisauke utover ...
Terje Sundsbø 15 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Geir Ole SætremyrBompengesatsene som KS2-analysen opererer med er basert på at alle kostnadsøkninger utelukkende finansieres med bompenger. Altså ikke en bompengeandel på ...
Geir Ole Sætremyr 19 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Terje SundsbøBompengesatsen som KS2 rekner det til er nesten 500 kroner i snitt t/r Vik til Molde.  Har ikkje grunn til ...
Terje Sundsbø 21 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Geir Ole SætremyrDu viser til kostnadsøkningene beregnet i KS2-rapporten, men bruker lavere bompengesatser enn som er angitt der? Hvor mye lavere er ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse