Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
04 juni 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB
Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, tirsdag 4. juni

Stor bondeprotest i Brussel

Bønder fra hele EU samles i den belgiske hovedstaden for å demonstrere i forkant av valget av nytt EU-parlament. Arrangørene regner med at titusener vil delta.

Annonse
Annonse

Etter de mange protestene i europeiske byer så langt i år, der bøndene mener de er underlagt regler som hemmer landbruket, ga EU-kommisjonen i mars tommel opp for å lette på disse reglene. I mai gjorde EUs ministerråd det samme.

Streik på svenske sykehus

Omtrent 2000 sykehusansatte ved flere av Sveriges største sykehus går ut i streik. Det rammer totalt sju svenske sykehus, og på Östra sykehus i Göteborg betyr streiken at akuttmottaket stenges ned i en uke. Det er fagforeningen Vårdförbundet med sine 63.000 medlemmer som går ut i streik.

Justiskomiteen med innstilling om bekjempelse av økonomisk kriminalitet

Frp, Høyre, SV, Venstre, KrF og Rødt avgir sin innstilling til stortingsmeldingen om forebygging og bekjempelse av økonomisk kriminalitet på et felles pressetreff på Stortinget. Stortingsmeldingen fra Justis- og beredskapsdepartementet legger grunnlaget for en styrket innsats, og opposisjonen har varslet at de står samlet om en rekke endringer for politiet.

Annonse
Annonse

Endelige resultater fra valget i India

Resultatet er ventet etter det seks uker lange valget i India, som ble avsluttet lørdag. Rundt 66,3 prosent av landets stemmeberettigede har brukt stemmeretten sin, og foreløpige resultater viser at det hindunasjonalistiske partiet til statsminister Narendra Modi ligger an til å bli det største partiet.

Rapport om antibiotikaresistens presenteres

Forskningsnettverket AMR BRIDGE presenterer resultater fra fire års forskning på antibiotikaresistens under et arrangement på Flesland i Bergen. Nettverket består av prosjekter ledet av forskere fra UiT Norges arktiske universitet, NTNU, Haukeland universitetssjukehus og Universitetet i Oslo.

Norges fotballdamer møter Italia i EM-kvalifisering

Kvinnelandslaget i fotball møter i dag Italia til EM-kvalifisering på Stadio Paolo Mazza i Ferrara. Før helgen spilte lagene 0-0 på Ullevål. Ada Hegerberg var ikke med på trening mandag og er usikker til oppgjøret. Det samme er Maren Mjelde og Frida Maanum.

Nederland topper gruppa med seks poeng. Norge, som ligger på andreplass, står med fire poeng halvveis i kvalifiseringen, samtlige erobret på hjemmebane. Også Italia har fire poeng, mens tabelljumbo Finland står med tre poeng etter tre kamper.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøDet er vel nettopp reduksjon av trafikken i Ålesundstunellane som er saken.Ekspressbusser korresponderer med fergene utan ventetid, begge retninger. Prioritert ...
@Geir Ole SætremyrDu mener det er viktig å unngå økning i trafikken. Da gjelder det vel å unngå den enorme trafikkøkningen i ...
@Terje SundsbøNår det gjeld Møreaksen har vi i våre høyringar gått i rette med SVV sine prognoser der trafikken i eit ...
@Geir Ole SætremyrØkt trafikk er vel et problem også når det skjer på Sunnmøre. Siden vi nå kommenterer en artikkel om Møreaksen, ...
@Terje SundsbøDet tendensiøs er at du linker alt opp mot Møreaksen for å implementere det i vidare tankerekke.Økt trafikk er eit ...
@Geir Ole SætremyrHva mener du når du hevder at mitt spørsmål er tendensiøst - det er jo svært likt det du selv ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse