Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
04 juni 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Eduardo Munoz Alvarez / AP / NTB
Foto: Eduardo Munoz Alvarez / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 4. juni.

USA vil be Sikkerhetsrådet støtte forslag om våpenhvile på Gazastripen

USA vil be Sikkerhetsrådet vedta en resolusjon som støtter forslaget om å gjøre slutt på krigen på Gazastripen gjennom en avtale om våpenhvile og utveksling av gisler.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– En rekke ledere og regjeringer, flere av dem i regionen, har gitt sin støtte til denne planen, og vi oppfordrer Sikkerhetsrådet til å slutte seg til dem i å ta til orde for å implementere denne avtalen uten forsinkelser og uten ytterligere vilkår, sier USAs FN-ambassadør Linda Thomas-Greenfield i en uttalelse.

Biden omtaler Trump som forbryter

USAs president Joe Biden omtaler utfordrer Donald Trump som en forbryter etter at han i forrige uke ble kjent skyldig i den såkalte hysjpengesaken mot ham.

– For første gang i amerikansk historie forsøker en tidligere president som er en dømt forbryter, å bli president, sa Biden til en gruppe demokratiske støttespillere på et innsamlingsarrangement i Connecticut mandag.

– Men enn hvor foruroligende det er, desto verre er det totale angrepet Donald Trump gjennomfører på det amerikanske rettsvesenet, la Biden til. Biden har tidligere latt være å bruke straffesakene mot Trump politisk fordi han ikke ønsker å gi inntrykk av at han blander seg inn rettsvesenets prosesser.

Enighet i sykehusoppgjøret

Spekter og Legeforeningen kom i natt til enighet i lønnsoppgjøret for sykehusene. Ifølge Spekter er det avtalt sentrale lønnstillegg for en del legegrupper, og det skal forhandles lokalt videre i det enkelte sykehus.

Enigheten omfatter alle de statlig eide sykehusene (helseforetakene), Martina Hansens Hospital og Lovisenberg Diakonale Sykehus.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

18 pågrepet i Polen – anklages for å ha planlagt prorussiske sabotasjeaksjoner

18 personer er pågrepet i Polen siden desember, mistenkt for å ha planlagt aksjoner på vegne av Russland og Belarus. Ti av dem som er blitt pågrepet, var direkte involvert i å planlegge forskjellige typer sabotasje rundt om i Polen, sa innenriksminister Tomasz Siemoniak mandag.

Polske myndigheter har knyttet nylige ildspåsettelser eller forsøk på å starte branner til russisk-støttede agenter. Polske, belarusiske og ukrainske statsborgere er blant dem som har blitt pågrepet. En polsk mann som ble pågrepet i april, anklages for å ha tilbudt seg å spionere for Russland i forbindelse med en angivelig plan om å likvidere Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Brann i fjøs på Nordreisa i Troms

En person fikk lettere brannskader etter en fjøsbrann i Nordreisa kommune i Troms i natt. Det var en periode fare for at brannen i fjøset skulle spre seg til et bolighus, men brannmannskapene fikk hindret at dette skjedde.

Politiet opplyser til NTB at det ikke var dyr i fjøset. Fire personer bor i huset som en stund var truet av flammene. En av disse fikk lettere brannskader og ble tatt hånd om av ambulansepersonell på stedet.

Seks evakuert etter brann i leilighetsbygg i Oslo

Seks personer ble evakuert av brannmannskaper etter at det i natt begynte å brenne i en kjeller i et leilighetsbygg i Kværnerbyen i Oslo. I tillegg evakuerte 22 personer seg selv. Det er ikke meldt om personskader.

Brannvesenet rykket etter melding om brann klokken 3.38. Ifølge 110 sentralen i Oslo var det en kraftig brann i kjelleren i bygget. Klokken 4.20 var brannen slått ned, og brannmannskapene foretok finsøk i resterende leiligheter i bygget for å være sikre på at man har kontroll på samtlige beboere.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøDet er vel nettopp reduksjon av trafikken i Ålesundstunellane som er saken.Ekspressbusser korresponderer med fergene utan ventetid, begge retninger. Prioritert ...
@Geir Ole SætremyrDu mener det er viktig å unngå økning i trafikken. Da gjelder det vel å unngå den enorme trafikkøkningen i ...
@Terje SundsbøNår det gjeld Møreaksen har vi i våre høyringar gått i rette med SVV sine prognoser der trafikken i eit ...
@Geir Ole SætremyrØkt trafikk er vel et problem også når det skjer på Sunnmøre. Siden vi nå kommenterer en artikkel om Møreaksen, ...
@Terje SundsbøDet tendensiøs er at du linker alt opp mot Møreaksen for å implementere det i vidare tankerekke.Økt trafikk er eit ...
@Geir Ole SætremyrHva mener du når du hevder at mitt spørsmål er tendensiøst - det er jo svært likt det du selv ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse