Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
25 juni 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Frank Augstein / AP / NTB
Foto: Frank Augstein / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 25. juni.

Julian Assange inngår avtale med USA og settes fri

Wikileaks-grunnlegger Julian Assange har inngått forlik med USA og skal bli løslatt etter fem år i et britisk fengsel, ifølge rettsdokumenter. Avtalen med USA innebærer at 52-åringen skal erklære seg skyldig i å ha offentliggjort hemmeligstemplet informasjon på et rettsmøte onsdag. Han ventes å bli dømt til 62 måneder i fengsel, tilsvarende det han allerede har sonet. Det innebærer at han da kan reise til sitt hjemland Australia som en fri mann.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Han forlot fengselet i London mandag morgen, og på ettermiddagen var han på vei ut av landet, ifølge Wikileaks. Assanges kone og mor fryder seg over nyhetene og takker alle støttespillere.

Brann i flermannsbolig i Tromsø

En flermannsbolig på Tomasjord i Tromsø ble natt til tirsdag totalskadd i en brann. Boligen, som inneholdt fire boenheter, sto i full fyr da nødetatene ankom stedet ved 0.30 tiden. Alle beboerne i huset ble raskt evakuert.

Klokken 5.10 opplyste politiet at brannmannskapene hadde kontroll på brannen og drev etterslukking. Ifølge politiet i Troms anses bygget som totalskadd. En person ble sjekket av ambulanse, men ingen er skadd.

Blinken advarer Israel mot opptrapping av konflikten i nord

USAs utenriksminister Antony Blinken ber Israels forsvarsminister om å unngå opptrapping av konflikten med Hizbollah på grensen til Libanon. Blinken og forsvarsminister Yoav Gallant møttes i Washington mandag. Israels statsminister har sagt at kampene i Gaza skal roes ned og at flere soldater skal flyttes til Libanon-grensen.

Annonse
Annonse

Hunter Biden ber om ny våpen-rettssak

Hunter Bidens advokater mener at våpen-rettssaken mot ham ikke gikk riktig for seg prosedyremessig. De ber om at rettssaken holdes på nytt. Joe Bidens sønn Hunter ble tidligere i juni funnet skylding i å ha løyet om narkotikabruk for å kjøpe våpen.

Ifølge advokatene hadde ikke rettsvesenet i Delaware jurisdiksjon over saken på tidspunktet den gikk i gang. Anmodningen om en ny rettssak er altså ikke å regne som en anke.

Florida Panthers vant Stanley Cup

Florida Panthers fant rytmen i grevens tid og sikret Stanley Cup-trofeet med 2-1-seier mot Edmonton Oilers i den sjuende finalen natt til tirsdag norsk tid. Florida-laget ledet 3-0 i kamper, før Oilers vant de tre neste. Dermed måtte det en sjuende finalekamp til for å kåre en vinner.

Det var Carter Verhaeghe som førte Panthers i føringen 4.27 ut i første periode. Edmonton Oilers utlignet drøye to minutter senere ved svenske Mattias Janmark. Den avgjørende scoringen kom 15 minutter ut i midtperioden ved Sam Reinhart.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 6 dager siden Anbefales å ta et besøk til Kvernes
Nå forstod jeg hvorfor det kalles stavkirke!
@Terje SundsbøPunk 1 og 2. Premissene i påstanden er ufullstendig. Vart spørsmålet komplettert med kostnaden for kvar passering målt opp mot ...
@Geir Ole SætremyrHvorfor svarer du ikke på de spørsmålene du får? Det du kaller en ytring fra Rasmus Rasmussen, er en liste ...
@Terje SundsbøEg peika på at Trude Brosvik sa meir. Ja  ho ville ha rassikring av Tokagjelet også. Så det er korrekt. ...
@Terje SundsbøHar du lest protokollen frå Fylkestinget der dei behandla RTP?
@Geir Ole SætremyrVestland fylkeskommune prioriterer ikke rassikring av turistveier og vedlikehold av veiene mellom fergeleiene framfor fastlandssamband til egne innbyggere. De skal ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse