Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
25 juni 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, 25. juni.

Minnemarkering for 25. juni-angrepet

I dag er det to år siden skytingen utenfor utestedene London Pub og Per på Hjørnet i Oslo sentrum. Støttegruppa 25. juni arrangerer minnemarkering, der arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap) og helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre (Ap) deltar. Det vil bli holdt appeller av kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery (Ap) og Oslo-ordfører Anne Lindboe (H), i tillegg til musikalske innslag.

Annonse
Annonse

Senterpartiet med oppsummering før sommeren

Senterpartiet holder pressekonferanse med en oppsummering før sommeren, ledet av partileder og finansminister Trygve Slagsvold Vedum og parlamentarisk leder Marit Arnstad. Pressekonferansen var opprinnelig satt til 20. juni, men ble utsatt til i dag.

EU starter medlemskapsforhandlinger med Ukraina og Moldova

Ukraina søkte om medlemskap i EU kort tid etter at Russland innledet sin fullskala invasjon av landet i februar 2022, og landet fikk kandidatstatus sammen med Moldova noen måneder senere. Tirsdag starter medlemskapsforhandlingene, og EU skal ha forhandlingsmøter med begge landene i Luxembourg. Veien fram mot EU-medlemskap er imidlertid lang, og det kan ta fler år før de to landene kan bli en del av unionen.

Annonse
Annonse

Den europeiske menneskerettsdomstolen med kjennelse i Ukraina-Russland-sak

Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD) kommer tirsdag med sin kjennelse i saken der Ukraina har klaget inn Russland i forbindelse med annekteringen av Krim-halvøya. Russland trakk seg fra den europeiske menneskerettskonvensjonen (EMK) i mars 2022, men domstolen behandler allikevel alle saker som ble reist mot Russland før de trakk seg og inntil seks måneder etter.

FHI med statistikk om legemiddelforbruk

Folkehelseinstituttet kommer i dag ut med statistikk over legemiddelforbruket i Norge i årene 2019 til 2023. FHI gir årlig ut en rapport om legemiddelbruken i landet de siste fire årene, og i fjor kom det fram en kraftig økning i legemiddelutgiftene i Norge.

Flere stornasjoner i aksjon i fotball-EM

I kveld skal gruppe C og D avgjøres i fotball-EM i Tyskland. I gruppe C skal England spille mot Slovenia, mens Danmark møter Serbia. England topper gruppe C med fire poeng. Danmark og Slovenia står med to poeng hver, mens Serbia foreløpig står uten poeng. I Gruppe D har Nederland og Frankrike fire poeng hver. Nederland avslutter gruppespillet mot Østerrike, som har tre poeng, mens Frankrike møter Polen som har tapt begge sine to kamper. Kampene i gruppe D starter klokken 18, mens de to kampene i gruppe C har kampstart klokken 21.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøKS2 rapporten frå mars 2023 presiserer at den er bygt på kostnaden I 2022 kroner. Og forventa oppstart med ferdigstilling ...
@Geir Ole SætremyrJeg forholder meg til tallene fra SVV og KS2-analysen. Dine «konkrete» fantasier skal jeg ikke kommentere.
Espen Heitmann 4 timer siden Frp bestemmer når Trollstigen åpner
Så den godeste Kjølmoen mener at Frp og Frp alene skulle på litt over 6 måneder ha ryddet oppi trollstigen ...
@Terje SundsbøMine tall er meir konkrete enn dine draumar som håplaus kunst.
@Geir Ole SætremyrJeg mener at din lek med «tenk på et tall» kan du bedrive alene. Størrelsen på NTP viser med all ...
@Terje SundsbøMen, kva trur du kostnaden vi vere.Husk at SVV sine tall 2022 for Tautratunellen er 6,6 mrd. for 14 km ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse