Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
27 juli 2024 05:45
Del på Facebook
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Båtbrann i Oslo spredte seg til flere båter

Klokken 0.48 i natt ble det meldt at en kabincruiser sto i brann i Frognerkilen i Oslo. Båten var fortøyd til en brygge, og det ble opplyst at det var stor spredningsfare. Kort tid senere sto ytterligere to båter i brann.

Annonse
Annonse

Brannmannskapene hadde ved 0.20-tiden kontroll på brannen. Det var ikke personer i noen av båtene – og det er ikke meldt om skadede. Årsaken til brannen er ikke kjent.

Låve brant ned på Våler i Innlandet

En låve på Våler i Innlandet ble i natt totalskadet i en brann. Brannen ble meldt inn klokken 1.50. I meldingen til politiet var det meldt om eksplosjoner og røyk, men hva som forårsaket eksplosjonen, er ikke kjent. Det var ingen dyr i låven.

Like før klokken 5 meldte politiet at brannen var under kontroll, og at brannmannskapene holdt på med etterslukking. Det var en periode spredningsfare til nærliggende bygg, men brannmannskapene fikk hindret at brannen spredte seg. Det er ikke meldt om personskade. Årsaken til brannen er ikke kjent.

FBI: Trump ble truffet av kule

For første gang har politiet uttalt seg tydelig om hva Donald Trump ble truffet av under attentatet nylig. I en uttalelse i natt norsk tid ønsker den føderale politimyndigheten å klargjøre hva som skjedde, etter at det har rådet forvirring og motstridende meldinger i nesten to uker siden hendelsen under valgmøtet i Butler i delstaten Pennsylvania.

– Det som traff tidligere president Trump i øret, var en kule, enten hel eller delt i mindre biter, avfyrt fra den avdødes gevær, heter det i en uttalelse.

Politico: Biden vil begrense immuniteten til presidenter

President Joe Biden ventes å legge fram et forslag om å begrense immuniteten til presidenter og noen andre tjenestepersoner, ifølge nettstedet Politico.

Politico, som viser til to kilder med kjennskap til saken, melder også at Biden vill kunngjøre en plan for en reform av høyesterett allerede mandag. Det er sannsynlig at Biden støtter en begrensning for hvor lenge dommerne i høyestrerett kan sitte, samt et etisk regelverk som er mulig å håndheve.

Annonse
Annonse

Jevnt mellom Trump og Harris i måling

Blant registrerte velgere leder nå Donald Trump med 49 prosent mot Kamala Harris' 47 prosent, ifølge en presidentvalgmåling fra Wall Street Journal. Feilmarginen i målingen er 3,1 prosent, og differensen mellom de to er godt innenfor dette.

Tidligere denne måneden hadde Trump en ledelse på 6 prosentpoeng over Joe Biden, i en måling før Biden trakk seg som Demokratenes presidentkandidat.

Trump lover nytt valgmøte i Butler

Donald Trump sier at han snart vil holde et nytt valgmøte i byen Butler i Pennsylvania, der han tidligere denne måneden ble utsatt for et attentat. I meldingen i sosiale medier oppgir ikke Trump noen eksakt dato, men han ber folk følge med for å vite detaljene.

– Jeg skal dra tilbake til Butler i Pennsylvania for et stort og flott valgmøte, skriver Trump.

Selskap må betale milliarder i morsmelkserstatning-sak

En domstol i delstaten Missouri pålegger selskapet Abbott Laboratories å betale 495 millioner dollar til en mor i en sak om morsmelkserstatning for tidligfødte. Beløpet, som tilsvarer over 5,4 milliarder norske kroner, består av 400 millioner dollar i skadeerstatning og 95 millioner dollar i straffeerstatning.

Margo Gill, som gikk til sak mot Abbott, beskyldte selskapet for å ikke advare om at deres morsmelkserstatning kunne gi den potensielt dødelige tarmsykdommen nekrotiserende enterokolitt (NEC). Abbott er uenig i avgjørelsen fra domstolen i byen St. Louis og varsler at de vil prøve å få den omgjort.

Szoboszlai-scoring sikret Liverpool-seier

Arne Slot fikk en god start som ny Liverpool-manager. I treningskampen mot Real Betis i USA i natt norsk tid vant engelskmennene 1-0.

Scoringen kom ti minutter før pause på Acrisure Stadium i Pittsburgh. Dominik Szoboszlai satte ballen i mål etter å ha blitt spilt fra av Mohamed Salah. Det ble også den eneste scoringen i kampen, som var den første for nederlandske Slot etter at han i sommer tok over som Liverpool-manager etter Jürgen Klopp

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøFor å hjelpe på, dekan godt simulere ein pris på 150 for personbil og kompensere med tilsvarand naudsynt takst for ...
@Terje SundsbøKortversjonen er at du ikkje evner å sette opp regnestykket basert på økonomiske fakta. 
@Geir Ole SætremyrKortversjonen er at du ikke kan forklare hvorfor dine fantasitall for bompengene på Kjerringsundet blir så mye større enn på ...
Bergtor Roald Opsett 1 dager siden «Nordstjernen» – en historisk hurtigrute fra 1956
Seilte som deksgutt, sommer 1969. Gode minner, og spesielle minner. Deksstilling passet ikke for meg. Sommer 1975, seilte jeg som Motormann ...
@Terje SundsbøDer er ikkje behov for å avklare forskjellen opp mot Nordøyvegen. Det som er interessant er finansieringsmodellen for Kjerringsundet med ...
@Geir Ole SætremyrIngen har betvilt at lånene skal nedbetales, både for Nordøyvegen og Kjerringsundet. Ingen kan betvile størrelsen på bompengene på Nordøyvegen. ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse