Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
28 juli 2024 05:40
Del på Facebook
Foto: Alex Brandon / AP / NTB
Foto: Alex Brandon / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Trump på velgerjakt i Demokrat-delstat

Det har gått 52 år siden en republikansk kandidat fikk stemmene fra delstaten Minnesota. Donald Trump tror han kan vinne der i år. Sammen med visepresidentkandidat J.D. Vance holdt Republikanernes håp i årets valg et møte i byen St. Cloud i natt norsk tid.

Annonse
Annonse

I natt deltok Kamala Harris på en privat pengeinnsamling i Pittsfield i Massachusetts, der artisten James Taylor opptrådte. Harris betegnet mye av retorikken fra Trumps og Vance som «rett og slett rar». Selv framstilte hun seg selv som «underdog» i valgkampen.

Norge fordømmer angrep mot Golanhøydene

– Jeg fordømmer dagens rakettangrep mot en lekeplass i Majdal Shams på Golanhøydene, sier utenriksminister Espen Barth Eide (Ap). Tolv mennesker ble i går drept i et rakettangrep mot det israelskokkuperte området.

– Å angripe sivile er uakseptabelt og forbudt etter humanitær folkerett. Jeg ber alle parter om trappe ned en situasjon som kan lede til en storkrig på Israels nordlige front skriver utenriksministeren på X.

Golan-angrepet: FN ber partene roe seg

– Vi beklager dødsfallene til sivile – unge og tenåringer – i Majdal Shams, uttaler FNs spesialutsending til Libanon og FNs fredsbevarende styrke (Unifil) om angrepet mot Golanhøydene.

– Sivile skal til enhver tid beskyttes, heter det videre i meldingen om angrepet mot Golanhøydene fra spesialutsending Jeanine Hennis-Plasschaert og Unifil-sjef Aroldo Lazaro. De to ber partene om å vise «maksimal tilbakeholdenhet» og å stanse den pågående og økte beskytningen av hverandre.

Ny Dexter-oppfølger kommer i 2025

Til stor jubel på messa Comic-Con kunngjorde skaperne av «Dexter» at det kommer en oppfølger. Og igjen skal Michael C. Hall spille tittelrollen. Innspillingen av «Dexter: Resurrection» starter i januar, og premieren blir til sommeren.

Kunngjøringen kom i forbindelse med en panelsamtale om «Dexter: Original Sin», en såkalt prequel til den originale serien – som har premiere i år. Der dukket Michael C. Hall overraskende opp. Han spilte krimtekniker – ikke minst seriemorder – Dexter Morgan da serien gikk i åtte sesonger fra 2006.

Søk etter mulig savnet person i sjøen i Gulen

I natt ble det søkt etter en mulig savnet person i vannet i Skjerjehamn i Gulen i Vestland. Søket ble avsluttet ved 2-tiden, uten funn. Ifølge politiet er ingen personer savnet. Politiet sperret av deler av havneområdet i forbindelse med søket, der både helsevesen, brannvesen, luftambulanse, politi og dykkere deltok i søket.

Annonse
Annonse

Redningsaksjonen startet like før klokken 23.30, etter at en person ble sett svømmende i havneområdet. Vitnet som kom med opplysninger, hadde ikke selv sett at noen har hatt problemer i sjøen eller gått under vann, kun at en person svømte mot en flåte.

MC kjørte i fjellvegg i Bergen – to til sykehus

To personer ble i natt fraktet til sykehus etter at en motorsykkel kjørte i en fjellvegg på Hardangerveien i Bergen. Vest politidistrikt meldte om trafikkulykken klokken 1.30.

Ifølge politiet ble fører og passasjer fraktet til Haukeland sykehus. Skadeomfanget er ikke kjent. Til Bergensavisen opplyser politiet at ulykken er alvorlig. Fylkesvei 587 Grimesvingene var en periode helt stengt på grunn av ulykken.

Kraftig garasjebrann i Harstad

Det brant i natt i en garasje i Harstad sentrum og det var fare for at brannen skulle spre seg til nærliggende boliger. Brannen ble meldt like før midnatt. Brannmannskapene meldte at de hadde kontroll på brannen klokken 0.30.

Politiet ba folk om å lukke vinduer og dører fordi sort, giftig, røyk sivet fra området rundt byskolen ned mot sentrum. Det er ikke meldt om personskader.

Haaland scoret i City-tap

Erling Braut Haaland scoret ett mål da Manchester City lørdag tapte 2–3 mot AC Milan i en treningskamp i USA. Oscar Bobb hadde den målgivende pasningen da Haaland sende Premier League-mestrene i føringen etter 19 minutter.

Lorenzo Colombo scoret så to for det italienske laget, før Lorenzo Torriani utlignet for City. Marco Nasti ble matchvinner etter 78 minutter med sin 3-2-scoring.

Arsenals Martinelli senket Manchester United

Arsenal vant 2–1 i en treningskamp mot Manchester United i Los Angeles. Rasmus Højlund både scoret og ble skadet i løpet av kampens første kvarter. Gabriel Jesus sørget for 1–1 før pause, før Gabriel Martinelli avgjorde matchen ti minutter før pause.

Oppgjøret ble avsluttet med straffesparkkonkurranse. Den var det imidlertid United som gikk seirende ut av etter at forsøket til Kai Havertz ble reddet, og Jakub Kiwior satte ballen utenfor. Ethan Wheatley bommet for United, men Erik Ten Hags mannskap vant straffesparkkonkurransen 4–3.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøDet er vel nettopp reduksjon av trafikken i Ålesundstunellane som er saken.Ekspressbusser korresponderer med fergene utan ventetid, begge retninger. Prioritert ...
@Geir Ole SætremyrDu mener det er viktig å unngå økning i trafikken. Da gjelder det vel å unngå den enorme trafikkøkningen i ...
@Terje SundsbøNår det gjeld Møreaksen har vi i våre høyringar gått i rette med SVV sine prognoser der trafikken i eit ...
@Geir Ole SætremyrØkt trafikk er vel et problem også når det skjer på Sunnmøre. Siden vi nå kommenterer en artikkel om Møreaksen, ...
@Terje SundsbøDet tendensiøs er at du linker alt opp mot Møreaksen for å implementere det i vidare tankerekke.Økt trafikk er eit ...
@Geir Ole SætremyrHva mener du når du hevder at mitt spørsmål er tendensiøst - det er jo svært likt det du selv ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse