Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
30 mai 2017 13:17
Del på Facebook
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Viking-trener Ian Burchnall går langt i å antyde at spillerforsterkninger er helt avgjørende dersom laget skal berge plassen i årets Eliteserie.
Mandag røk Burchnalls mannskap 2–4 for Strømsgodset. Dermed er det seks poeng opp til Lillestrøm på plassen foran for tabelljumboen.

– Nå må vi begynne å vinne kamper. Vi kan ikke kontrollere alle de andre lagene, og hvordan de spiller. Vi kan bare kontrollere det vi selv gjør. Vi må bare fokusere på det, sier Viking-trener Burchnall til NTB.

Han vedgår samtidig at det framstår helt avgjørende å finne økonomisk rom til forsterke spillerstallen i tiden som kommer.

– Absolutt. Sommervinduet er helt avgjørende for oss. Vi fikk aldri noe vindu i januar, på grunn av den økonomiske situasjonen i klubben. Jeg håper vi får armslag denne sommeren sånn at vi kan hente forsterkninger og gi stallen mer bredde, sier Burchnall.

– Har du noen konkrete spillere i kikkerten?

– Jeg har mange, men vi må først se hvordan budsjettet ser ut.

Kan snu det

Den svake sesongstarten medfører også økt press på Viking-treneren. Nylig ble det i tillegg cupexit mot Egersund.
Konfrontert med at det nødvendigvis blir spekulasjoner rundt hans egen rolle i Stavanger i tiden som kommer, svarer Burchnall:

– Jeg kaster ikke bort energi på sånt. Det er en del av denne jobben. Men la oss være ærlige. Alle som gis de kortene jeg fikk da jeg tok denne jobben, ville skjønt at det kom til å bli vanskelig. Jeg visste det også. Og her er vi. Nå må vi jobbe hardt hver eneste dag. Det er alt vi kan gjøre.

– Preger de svake resultatene deg?

– Jeg kan gå hjem hver eneste dag og gråte meg i søvn, men det kommer ikke noe godt ut av det, smiler Viking-treneren.

– Kan dere snu dette?

– Jeg tror det, men det «one hell of a job». Og vi må starte så raskt som mulig.

Ikke for gode for nedrykk

Etter mandagens tap i Drammen uttalte Viking-keeper Iven Austbø til NTB at han mener årets Viking-lag er for gode til å rykke ned. Der er ikke trener Burchnall helt på linje.
– Ingen lag i denne ligaen er for gode til å gå ned. Vi må være mye bedre skal vi berge plassen denne sesongen, sier han.

Engelskmannen vil ikke være med på at tapet for Godset handlet om at spillerne hans ikke var påskrudd før på 0–4. Da overtok gjestene fullstendig og satte inn to trøstemål.

– Jeg tror ikke det handlet om at vi ikke var påskrudd. Spør du Godset-spillerne var nok dette deres beste kamp denne sesongen. De var svært sterke. Vi slet med å stå imot, så all ære til dem, sier Burchnall – og tilføyer:

– Jeg er særlig skuffet over de to målene i annen omgang. Da var vi ikke fokuserte nok. Hadde vi bare fått det første målet etter pause, kunne vi satt dem under press. Presset kom for seint.

Kommende helg kommer Kristiansund på besøk til Stavanger.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 15 minutter siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 25 minutter siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 6 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 10 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 12 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Terje Sundsbø 12 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDu skjønner åpenbart ikke hva du selv skriver. Du har helt rett i at Møreaksen er strekningen Ålesund-Molde. På samme ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse