Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
10 juni 2018 17:20
Del på Facebook
Enorm jubel for hjemmefansen etter seier i eliteseriekampen i fotball mellom Kristiansund og Molde på Kristiansund stadion søndag 9. juni. Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix
Enorm jubel for hjemmefansen etter seier i eliteseriekampen i fotball mellom Kristiansund og Molde på Kristiansund stadion søndag 9. juni. Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oppskriften på et levende regionssenter

I helgen ser vi hvordan man skaper et levende regionssenter. Man fyller det med aktiviteter og arrangementer, får med seg værgudene (det er dessverre umulig å ikke være litt avhengige av dem uansett) og inviterer til folkefest i god tid.

I tillegg ser man hvor viktig det er å være klar over og utnytte synergier med utfyllende og parallelle arrangementer som favner flere interessegrupper for både små og store. 

Akkurat slik det har vært denne superhelgen i Kristiansund. Det er slik regionssenteret bør fremstå med å skape positivitet, aktivitet og entusiasme. Publikum stimuleres til å delta, andre arrangører stimuleres til å arrangere og ideer om nye og flere aktiviteter og arrangementer får optimale gro- og klekkeforhold.

Ildsjeler, støttespillere, dugnadsånd og pågangsmot.

Bak alle arrangementer står det viktige enkeltpersoner eller grupper av personer i organisasjoner og lag eller bedrifter som tar initiativ til dette og får det gjennomført. Vi som publikum får være med på sjarmøretappen med å delta. Men det er også selvfølgelig en viktig del. Godt besøk gjør at de som har investert blod, slit, tårer og risiko med å arrangere, får noe igjen. Uten disse menneskene ville det ikke vært mye å delta på.

Vi har mange næringslokomotiver og en kommune som støtter opp om slike initiativ. Det er også hjelp til selvhjelp og bør oppmuntres og følges opp ytterligere. Plei ildsjelene godt og støtt dem med sponsormidler i oppstartsfaser og til markedsføring av arrangementene. Dere vil få igjen i mangfold.

Som publikum bør vi benytte oss av tilbudene vi får. Latter, hygge, samvær og fest fortrenger det negative og gir grobunn for optimisme og pågangsmot. Det er det Kristiansund og Nordmøre trenger fremover.

KBKs rolle og bidrag krever et større stadion

KBKs fremtredende rolle i å bygge nordmørsidentitet og en sterkere region bør være ubestridt. Selv for de som ikke liker fotball. Sjelden har Kristiansund vært en større magnet for omlandet mye grunnet suksesshistorien KBK.

I fjorårssesongen og så langt i år har det vært omtrent fullt på alle kamper. Skal KBK og interessen rundt laget utnyttes i større grad til regionsbygging og synergieffekter,  må det innlysende et større stadion til for rett og slett kunne selge flere enkeltbilletter og dra enda mer publikum fra regionen inn til senteret. Da kan ennå flere og større arrangementer i synergi med KBK-kamper dra enda flere besøkende til Kristiansund. Kristiansund Stadion burde hatt 2 000–3 000 flere seter.

Slike superhelger med mye som skjer, med så mange deltagere og når KBK topper det hele med seier mot erkerival Molde, blir det direkte folkemedisin av det.

Byregionprogrammets ordførere samlet

På lørdag var også Byregionsprogrammets ordførere samlet i Kristiansund. Et prosjekt som har som formål å bygge hele Kristiansundsregionen til hele Nordmøres beste. Man kunne ikke valgt en bedre dag.

Som Smøla-ordfører Roger Osen skrev på Facebook i går: «Vi har mye å være stolte over på Nordmøre, men jeg må ærlig innrømme at den utviklingen både KBK og regionsenteret vårt har hatt den senere tiden virkelig viser klasse.» 

KSU.NO stiller seg 100 prosent bak det utsagnet.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 13 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 19 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse