Det nye sykehuset på Hjelseth kan bli ett år forsinket.

I en pressemelding i dag fra Helse Møre og Romsdal, meldes det om at adm. dir Espen Remme innstiller til styret at konkurransen om å bygge akuttsykehuset på Hjelseth bør avsluttes. 

Pristilbudene som er kommet inn er høyere enn forventet og det vil ikke være mulig å forhandle dem ned til rammene som er satt for prosjektet.

– Sjukehuset Nordmøre og Romsdal skal realiserast i tråd med vedtak og intensjonar som ligg i forprosjektet, men eg ser meg nøydd til å anbefale at den pågåande konkurransen blir stoppa. Vi ønskjer mellom anna å sjå nærare på val av entreprisemodell og konkurransegrunnlag, før vi går ut med ein ny konkurranse, sier Remme.

11. mai mottok Helse Møre og Romsdal tilbud fra både BetonmasHæhre AS og Skanska AS. Helseforetaket har vurdert tilbudene som godt gjennomarbeidet men at pristilbudene ligger vesentlig høyere enn beregnet. På grunn av konkurransemessige årsaker, kan det ikke oppgis hvor mye over styringsrammen på 4,3 milliarder tilbudene er.

Planen var å innstille en entreprenør for oppdraget den 29. juni. Hvis styret vedtar å avslutte konkurransen, vil prosjektet og byggestart trolig bli utsatt ca. ett år.

– Det er leit om realiseringa av Sjukehuset Nordmøre og Romsdal blir forsinka, men det er viktig at vi sikrar ein god og økonomisk forsvarleg gjennomføring av prosjektet. SNR skal realiserast slik at vi sikrar befolkninga i Nordmøre og Romsdal eit godt tilbod i framtida, og eg er oppteken av å sikre at planlegginga og anleggsarbeidet held fram slik at ein unngår unødige forseinkingar, seier Remme.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format, tilknyttede artikler og med kinoprogrammet i Kristiansund i tillegg.

Relevant innhold

Annonse