Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
27 september 2018 12:04
Del på Facebook
Direktør i Helsedirektoratet Bjørn Guldvog under pressebriefen i forbindelse med dataangrepet mot Helse Sør-Øst. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Direktør i Helsedirektoratet Bjørn Guldvog under pressebriefen i forbindelse med dataangrepet mot Helse Sør-Øst. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Helsedirektoratet håper en ny nettpratrobot vil få flere til å slutte å røyke og snuse.

Selv om røyketallene i Norge er rekordlave, gjør Helsedirektoratet ytterligere grep for å få personer til å slutte med røyk og snus. Under Oslo Innovation Week torsdag lanserte direktoratet en ny nettprat og robottjeneste - en såkalt chatbot.

– "Slutta-boten" kan gi umiddelbar støtte og praktiske tips når man trenger det som mest. Daglige oppmuntringer vil forhåpentligvis også motivere brukerne, sier helsedirektør Bjørn Guldvog i en pressemelding.

Enkelt forklart er en chatbot et dataprogram der mennesker kan kommunisere enten skriftlig eller muntlig. Tjenesten til direktoratet vil være tilgjengelig på Facebook messenger, hvor brukerne vil få umiddelbar støtte og praktiske råd mot røykesug.

Masseoppfordring
I forbindelse med lanseringen av den nyutviklede «nettpratroboten» lanserer direktoratet en masseoppfordring. Gjennom oktober lanserer direktoratet «Stopptober», hvor målet er å motivere til å slutte med røyk og snus i løpet av måneden.

– Det kan også være enklere å slutte hvis du føler at du tar del i noe større enn deg selv. Derfor er Stopptober utformet som en masseoppfordring. Vi ønsker å inspirere til å slutte i fellesskap, og at omgivelsene skal støtte dem som ønsker å slutte, sier helsedirektør Bjørn Guldvog.

Ifølge Helsedirektoratet viser forskning at det er fem ganger så stor sjanse for å lykkes i å slutte for godt dersom man kommer gjennom de 28 første dagene uten røyk.

Tidlig ute
En ny spørreundersøkelse som Respons har gjort for Helsedirektoratet viser at en tredel av befolkningen tidligere har benyttet seg av en slik chatbot. Det er imidlertid flere yngre enn eldre som har benyttet seg av en slik tjeneste tidligere.

– Vi er nok ganske tidlig ute med å prøve ut chatbot, men det er viktig for oss å teste ut nye verktøy i forebygging, påpeker Guldvog.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse