Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Kurt Helge Røsand
Artikkel
17 november 2018 09:00
Del på Facebook
Sigve Torland, Rødt Kristiansund.
Sigve Torland, Rødt Kristiansund.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag 17. november klokken 12.00 på Rådhusplassen, holder Rødt en appell til støtte for abortloven.

Det er Sigve Torland i Rødt Kristiansund som skal holde appellen. Under kan du lese appellen i sin helhet.

Appell, Kristiansund 17.11.18

I dag står vi her, samlet, for å markere ovenfor en kvinnelig statsminister hva vi mener om at hun kynisk benytter abortspørsmålet som politisk brekkstang i et spill om fortsatt regjeringsmakt for en stadig vaklende og ustabil koalisjonsregjering som til stadighet havner på akkord med velgerne, både sine egne velgere, men også alle oss som gjerne skulle sett en annen regjering enn dagens regjering ved roret. Nå har hun altså benyttet abortsaken som politisk livslinje ovenfor KrF for å få dem til å, med minst mulig margin, henge seg på som redningsmenn selv om fregatten i realiteten har sunket.

Å legge seg på en retorisk linje som konsekvent relaterer abortlovens paragraf 2c til Downs syndrom er ikke annet enn misvisende og en kynisk taktikk for å frita seg selv fra å måtte forklare et ståsted og et tankesett som tilhører en forgangen tid i vår moderne historie. Det at statsministeren har lagt de samme tankene og de samme holdningene på bordet ved tidligere diskusjoner flere år tilbake er fort glemt og skjøvet under bordet, men vi må ikke la oss lure. Vi kan ikke la oss lure. Statsministeren tilhører en bukett politikere som også tidligere har ønsket å innskrenke abortloven og fjerne abortlovens paragraf 2c.

Sett i dette lyset burde det kanskje ikke være en overraskelse at hun så enkelt legger dette på bordet når hun inviterer KrF til samarbeid for å redde sin regjering. Det faller jo helt greit inn i det hun egentlig har ønsket i flere år. Det som derimot er både overraskende og urovekkende er at hun gjør dette på tvers av sitt eget partis landsmøtevedtak fra 2013. Overraskende fordi man skulle tro at landets øverste politiske leder greier å forholde seg til demokratiske spilleregler. Urovekkende fordi hun med tilsynelatende null betenkelighet ikke gjør det.

I etterkant av KrFs veivalg har statsministeren ved en rekke anledninger uttalt at det ikke er snakk om å innskrenke kvinners rettigheter, at det ikke er snakk om å frata kvinner muligheten til å få utført abort, men at det av og til må være opp til en nemnd å avgjøre hva som er det beste for både kvinne, ufødt liv og familie i situasjoner der abortlovens paragraf 2c er gyldig i dag.

annonse

Det bør være grunn til uro i den kvinnelige delen av befolkningen når vi har en statsminister som tydelig ikke har tillitt til at de selv vet hva som er best for seg selv, sine familier og sitt eget svangerskap. Tiden da hysteri medisinsk sett var en attributt ved den kvinnelige psyke er for lengst forbi, men det er kanskje den tiden statsministeren ønsker seg tilbake til ved å umyndiggjøre kvinner i viktige spørsmål relatert til eget liv?

Ikke det at det heller er noe nytt, at statsministeren ikke har tillitt til det folket hun er satt til å lede. Hun har jo tidligere uttalt at folk ikke bør få være med å bestemme retning i EU/EØS spørsmålet, for folk lar jo følelsene styre sine valg. Sett i den sammenhengen kan man jo kanskje forstå at statsministeren ikke har tillitt til at folk, familier, kvinner, greier å ta veloverveide, gjennomtenkte, dog tunge og belastende valg knyttet til sine, våre, egne liv.

Det er med dette bakteppet jeg står her i dag og dessverre maner til at vi må fortsette den politiske kampen for å bevare abortlovgivningen i Norge slik den er i dag. Jeg skulle gjerne sett at jeg slapp, men slik er det ikke.

Det er absolutt behov for at vi står her samlet i dag og sier klart og tydelig: Erna, ikke rør abortloven!

Sigve Torland, Rødt Kristiansund

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 5 timer siden Den problematiske Tautra-tunnelen
@Anne Mari SandshamnKanskje du skulle lese noe sannferdig, skrevet av fagfolk? https://www.rbnett.no/meninger/i/zrb7k9/romsdalsfjordtunnelen-blir-en-av-verdens-sikreste. Det er Møreaksen som gir mest vei for pengene. Med ...
@Anne Mari SandshamnEnda en god grunn for slike fergeavløsningsprosjekter, så risikerer vi ikke slike uhell.Frank Sve (Frp) er bekymret for fylkeskommunens økonomi ...
Anne Mari Sandshamn 8 timer siden Den problematiske Tautra-tunnelen
Dette er det beste og mest sannferdige innlegg jeg har lest så langt om MA. Gir enda mer grobunn til ...
Anne Mari Sandshamn 19 timer siden Kva er vitsen med gratis ferje, når ferja ikkje går?
@Terje SundsbøJaggu bra den er nede det meste av tiden, ellers kan det lett bli veldig mange ulykker, av bilister om ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Mulighetenes akse – Romsdalsaksen!
Å hevde at tunnelen under Tautra går i et aktivt jordskjelvområde faller på sin egen urimelighet. Se til Japan, der ...
Det er mange gode grunner for å bygge ut fergeavløsingsprosjekter, slik som Møreaksen. Bl.a. fordi fergebommer er nede mesteparten av ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte