Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Kurt Helge Røsand
Artikkel
17 november 2018 09:00
Del på Facebook
Sigve Torland, Rødt Kristiansund.
Sigve Torland, Rødt Kristiansund.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag 17. november klokken 12.00 på Rådhusplassen, holder Rødt en appell til støtte for abortloven.

Det er Sigve Torland i Rødt Kristiansund som skal holde appellen. Under kan du lese appellen i sin helhet.

Appell, Kristiansund 17.11.18

I dag står vi her, samlet, for å markere ovenfor en kvinnelig statsminister hva vi mener om at hun kynisk benytter abortspørsmålet som politisk brekkstang i et spill om fortsatt regjeringsmakt for en stadig vaklende og ustabil koalisjonsregjering som til stadighet havner på akkord med velgerne, både sine egne velgere, men også alle oss som gjerne skulle sett en annen regjering enn dagens regjering ved roret. Nå har hun altså benyttet abortsaken som politisk livslinje ovenfor KrF for å få dem til å, med minst mulig margin, henge seg på som redningsmenn selv om fregatten i realiteten har sunket.

Å legge seg på en retorisk linje som konsekvent relaterer abortlovens paragraf 2c til Downs syndrom er ikke annet enn misvisende og en kynisk taktikk for å frita seg selv fra å måtte forklare et ståsted og et tankesett som tilhører en forgangen tid i vår moderne historie. Det at statsministeren har lagt de samme tankene og de samme holdningene på bordet ved tidligere diskusjoner flere år tilbake er fort glemt og skjøvet under bordet, men vi må ikke la oss lure. Vi kan ikke la oss lure. Statsministeren tilhører en bukett politikere som også tidligere har ønsket å innskrenke abortloven og fjerne abortlovens paragraf 2c.

Sett i dette lyset burde det kanskje ikke være en overraskelse at hun så enkelt legger dette på bordet når hun inviterer KrF til samarbeid for å redde sin regjering. Det faller jo helt greit inn i det hun egentlig har ønsket i flere år. Det som derimot er både overraskende og urovekkende er at hun gjør dette på tvers av sitt eget partis landsmøtevedtak fra 2013. Overraskende fordi man skulle tro at landets øverste politiske leder greier å forholde seg til demokratiske spilleregler. Urovekkende fordi hun med tilsynelatende null betenkelighet ikke gjør det.

I etterkant av KrFs veivalg har statsministeren ved en rekke anledninger uttalt at det ikke er snakk om å innskrenke kvinners rettigheter, at det ikke er snakk om å frata kvinner muligheten til å få utført abort, men at det av og til må være opp til en nemnd å avgjøre hva som er det beste for både kvinne, ufødt liv og familie i situasjoner der abortlovens paragraf 2c er gyldig i dag.

Det bør være grunn til uro i den kvinnelige delen av befolkningen når vi har en statsminister som tydelig ikke har tillitt til at de selv vet hva som er best for seg selv, sine familier og sitt eget svangerskap. Tiden da hysteri medisinsk sett var en attributt ved den kvinnelige psyke er for lengst forbi, men det er kanskje den tiden statsministeren ønsker seg tilbake til ved å umyndiggjøre kvinner i viktige spørsmål relatert til eget liv?

Ikke det at det heller er noe nytt, at statsministeren ikke har tillitt til det folket hun er satt til å lede. Hun har jo tidligere uttalt at folk ikke bør få være med å bestemme retning i EU/EØS spørsmålet, for folk lar jo følelsene styre sine valg. Sett i den sammenhengen kan man jo kanskje forstå at statsministeren ikke har tillitt til at folk, familier, kvinner, greier å ta veloverveide, gjennomtenkte, dog tunge og belastende valg knyttet til sine, våre, egne liv.

Det er med dette bakteppet jeg står her i dag og dessverre maner til at vi må fortsette den politiske kampen for å bevare abortlovgivningen i Norge slik den er i dag. Jeg skulle gjerne sett at jeg slapp, men slik er det ikke.

Det er absolutt behov for at vi står her samlet i dag og sier klart og tydelig: Erna, ikke rør abortloven!

Sigve Torland, Rødt Kristiansund

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse