Annonse
Annonse
Flere av de de nominerte kandidatene i Nordmørslista: Fra venstre: Inge Slettan Ulvund, Astrid Marie Myrvågnes, Linda Dalseg Høvik, Stig Anders Ohrvik, Elisabeth Jørgenvåg, Per Martin Kjønnø, Dina Gaupseth. Foto: Nordmørslista.
Flere av de de nominerte kandidatene i Nordmørslista: Fra venstre: Inge Slettan Ulvund, Astrid Marie Myrvågnes, Linda Dalseg Høvik, Stig Anders Ohrvik, Elisabeth Jørgenvåg, Per Martin Kjønnø, Dina Gaupseth. Foto: Nordmørslista.

Nordmørslista har gjennomført nominasjonsmøte for fylkestingsvalget 2019 i Møre og Romsdal, og for kommunevalget 2019 i Kristiansund.

Elisabeth Jørgenvåg, som er Nordmørslistas gruppeleder på fylkestinget i inneværende periode ble valgt på førsteplass ved fylkestingsvalget, foran Stig Anders Ohrvik. På de neste plassene følger Per Martin Kjønnø og Dina Gaupseth.

Stig Anders Ohrvik ble valgt på førsteplass ved kommunevalget i Kristiansund, foran Per Martin Kjønnø på andreplass og Linda Dalseg Høvik på tredjeplass. På de neste plassene følger Inge Slettan Ulvund og Astrid Marie Myrvågnes. Ohrvik og Kjønnø er kumulert, og Ohrvik er dermed Nordmørslistas ordførerkandidat i Kristiansund.

Videre sier pressemeldingen fra partiet:

Nordmørslista ønsker endring av det bestående, og det er så langt ingen av de andre partienes ordførerkandidater som det er naturlig å støtte for Nordmørslista.

Nordmørslistas grunnverdier har vært å ta vare på de tjenestene som betyr noe for folk, og det vil vi også gjøre når vi stiller til valg i Kristiansund. Det betyr at i en anstrengt kommuneøkonomi vil vi prioritere oppvekst, helse og omsorg.

De viktigste sakene for Nordmørslista er ellers sykehus i Kristiansund, å legge til rette for regionendring (Trøndelag), utdanning og samferdsel.

Sykehus

Nordmørslista vil fortsette å kjempe for sykehus i Kristiansund. På kort sikt å beholde alle funksjonene vi har inntil det eventuelt står ferdig et nytt sykehus på Hjelset, på lenger sikt å beholde de funksjonene vi har uansett om det blir bygget nytt sykehus på Hjelset, og på lang sikt å få tilbakeført det vi har mistet; dvs akuttfunksjoner (traumeenhet) og barneavdeling som er åpen hele døgnet og hele året.

Region

Medlemmene i Nordmørslista har gitt tydelig beskjed om at vi skal arbeide for endret regiontilknytning; dvs at vi skal søke å oppnå grensejustering for de kommunene på Nordmøre som ønsker det.

Nordmørskommunene Halsa og Rindal har allerede skiftet regiontilhørighet. Den eneste muligheten for å holde det geografiske området som kalles Nordmøre samlet i samme forvaltningsenhet er dermed at de øvrige nordmørskommunene følger etter inn i Trøndelag.

Spesialisthelsetjenesten er en av de statlige oppgavene som kan bli overført til større regioner. Spesialisthelsetjenesten står øverst på lista over det som det nye Trøndelag ønsker å bli tilført ansvaret for. Nordmøre vil ligge i utkanten av det nye Trøndelag, og det vil være vanskelig å dekke befolkningens behov for spesialisthelsetjeneste fra Trondheim. Dersom Nordmøre blir en del av det nye Trøndelag og spesialisthelsetjenesten blir overført til regionene, vil det ikke ha større betydning for oss på Nordmøre om det nærmeste sykehuset i vestlandsregionen blir liggende på Hjelset, på Lundavang eller på Åse. Vi tilhører da en annen region, og et annet helseforetak.

Utdanning

Utdanning er viktig både på fylkesnivå og på kommunenivå. Det er viktig å opprettholde de tilbudene vi har i videregående skole og fagskole, men også å få etablert et campus med varige og forutsigbare utdanningstilbud innenfor universitets- og høyskolesektoren.

Det er allerede bestemt at hav og helse skal være viktige tilbud ved Campus Kristiansund, og en viktig samarbeidspartner er Høgskolen i Molde. Vi vil være positive til det som på bakgrunn av dette allerede er på vei, men vi vil også kjempe for å få flere tilbud fra flere tilbydere inn i campus.

Samferdsel

På kort sikt er det viktigste tiltaket innenfor samferdsel å bedre tilbudet på ferge- og hurtigbåtruter, fly og øvrig kollektivtrafikk. På lengre sikt ønsker vi å jobbe for fergefritt Nordmøre.

Nordmørslista vil dessuten fortsette å jobbe for utredning av Romsdalsaksen. Fortsatt fergedrift er også et godt alternativ.

Nordmørslista er imot den brukerfinansierte bypakken i Kristiansund. Vi kan vanskelig endre på det vedtaket som er gjort, men vil gjøre alt vi kan for at bomperioden blir så kort som mulig og at prosjektet ikke blir større.

Nominasjonsliste ved kommunevalget 2019 - Nordmørslista, Kristiansund

 1. Stig Anders Ohrvik
 2. Per Martin Kjønnø
 3. Linda Dalseg Høvik
 4. Inge Slettan Ulvund
 5. Astrid Marie Myrvågnes
 6. Trond Sjøli
 7. Kjell Dahl
 8. Johanna Farran
 9. Kenneth Eriksen
 10. Jan Gjerde
 11. Unni Karin Westad
 12. Gunnar Frisnes Bjerkestrand
 13. Veronika Haugnes
 14. Julius Loennechen
 15. Cindy Ohrvik Bøe Golmen
 16. Marius Ohrvik
 17. Marie Grødahl Brekkan
 18. Harald Hovde
 19. Miranda Sandnes

Nominasjonsliste til fylkestingsvalget 2019 - Nordmørslista

 1. Elisabeth Jørgenvåg
 2. Stig Anders Ohrvik
 3. Per Martin Kjønnø
 4. Dina Gaupseth
 5. Linda Dalseg Høvik
 6. Johanna Farran
 7. Terje Hals
 8. Inge Ulvund
 9. Olve Utne
 10. Torill Kristin Dyrli
 11. Elisabeth Stranden
 12. Trond Sjøli
 13. Astrid Marie Myrvågnes
 14. Oddvar Linvåg
 15. Jan Gjerde
 16. Unni Karin Westad

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte