fbpx
Annonse
Annonse
Senterpartiet og leder Trygve Slagsvold Vedum gjør det skarpt på meningsmålingene for tiden. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Senterpartiet og leder Trygve Slagsvold Vedum gjør det skarpt på meningsmålingene for tiden. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sp går opp til rekordhøye 15,6 prosents oppslutning i en meningsmåling for februar. Samtidig faller alle regjeringspartiene.

Målingen er utført av Sentio på oppdrag for Nettavisen og Amedia.

Resultatet er Sps beste noensinne på en Sentio-måling, og en oppgang på 2,2 prosentpoeng fra januar. 15,6 prosent er 5,3 prosentpoeng opp fra stortingsvalget i 2017, og i målingen er Sp landets tredje største parti.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum tror det er den høyeste målingen for sitt parti på 25 år.

– Jeg tror det er den høyeste målingen vi har hatt siden EU-kampen i 1994, sier han.

Han peker på uroen rundt KrFs veivalg i fjor høst, debatten rundt regjeringens ulvepolitikk og diskusjoner om sentralisering, blant annet i politiet, som årsakene til sitt partis framgang.

Nedgang for regjeringen

Også de øvrige rødgrønne partiene styrker seg på målingen. Ap og SV øker med 1,1 prosentpoeng hver, til henholdsvis 27,4 prosent og 8 prosent.

Resten av opposisjonen gjør det også godt. Rødt går opp 2 prosentpoeng til 5,1 prosent, og MDG går opp 0,1 til 3,9 prosents oppslutning.

Om målingen var valgresultat, ville det ført til regjeringsskifte. Ap, Sp og SV ville fått et klart flertall med 95 mandater på Stortinget.

Størst nedgang har Høyre, som svekkes med 2,6 prosentpoeng til 21,1 prosent. Frp faller med 2,4 prosentpoeng til 10,8, KrF går ned 0,1 prosentpoeng til 3,4, mens Venstre går ned 2 prosentpoeng til 2,3 prosent.

Misfornøyd Venstre

Venstre, som nesten ser en halvering av sin oppslutning, er svært misfornøyde.

– Vi har en stor jobb å gjøre foran lokalvalget med å vise fram resultatene vi oppnår; å ta bedre vare på naturen, skape en god skole for alle barn og nye arbeidsplasser over hele landet, sier nestleder Terje Breivik i Venstre om katastrofemålingen.

Målingen er utført mellom 12. og 17. februar, og 1.000 personer har svart på hva de ville stemt om det var stortingsvalg i morgen. Feilmarginen er på mellom 1,2 og 3,4 prosent.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte