fbpx
Annonse
Annonse
Per Helge Pedersen. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Per Helge Pedersen. Foto: Steinar Melby / KSU.NO

Næringshistorie Nordmøre ønsker alle velkommen til sin nye Facebookside. Denne foreningen er en direkte fortsettelse av stiftelsen Maritim Historie Nordmøre som er oppløst. Foreningen ble etablert den 21. august i 2018. Per Helge Pedersen har avløst Einar Sæter som ny formann.

I likhet med stiftelsen vil foreningen fortsatt satse på å gi ut bøker om næringshistorien på Nordmøre. Til høsten kommer den andre boken om Storvik mek. verksted. Den første boken har tittelen «Fra suksess til havari».

Foreningen har overtatt Stiftelsens lager av utgitte bøker. Det er to bøker fra trålerhistorien på Nordmøre – «Fra første til siste hal» og «Kampen om ressursene». Ellers har vi fortsatt bøker på lager om «Fergehistorien på Nordmøre».

Foreningen har eget lokale like ved inngangen til AMFI Storkaia Brygge fra Storgaten.

I foreningen legges det opp til et godt samarbeid med Nordmøre Museum, Nordmøre historielag, Framnæs Venner og alle andre tilknyttede lag og foreninger som jobber med historie på Nordmøre.

I foreningens strategi legges det opp til å fokusere på den generelle næringshistorien på Nordmøre. Dette er en rik og spennende historie. Det er allerede satt i gang arbeid med å registrere næringshistorien i kommunene Halsa, Eide, Sunndal og Smøla, men målsetningen er å gjøre tilsvarende kartlegging i alle kommunene på Nordmøre. Foreningen vil samarbeide med bedrifter, næringsforeninger og andre.

I styret sitter i tillegg til Per Helge Pedersen, Ivar Betten, Reidar Kjelle, Per Gustav Olsen, Per Tallerås, Sverre Oddstøl og Reidar Vårdal.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte