Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Steinar Melby
Artikkel
12 juni 2019 15:05
Del på Facebook
Vågen og havnebassenget i Kristiansund skal fylles til randen med båter og folk i lørdag 15.juni. Foto: KSU.NO
Vågen og havnebassenget i Kristiansund skal fylles til randen med båter og folk i lørdag 15.juni. Foto: KSU.NO
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Arrangørene håper på mye folk og god stemning:
Lørdag er det Båtens og Havnas dag i Kristiansund 

 Det blir liv og røre både på vann og på land når Båtens og Havnas dag går av stabelen lørdag 15. juni. Gamle Kripos, Småbåtlaget og Kristiansund & Nordmøre Havn vil vise frem byen fra sin beste side.

– Havna i Kristiansund er helt unik med sin lune beliggenhet midt i hjertet av byen. Den blir et perfekt bakteppe for arrangementet vårt på lørdag. Vi fyller havnebassenget og kaia med båter i alle størrelser og fasonger, og på land blir det stands og aktiviteter for både store og små, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund & Nordmøre Havn. Last ned info-folder i pdf.

Båtens og Havnas dag er et initiativ fra Gamle Kripos, som ønsket et arrangement som tar i bruk det flotte havneområdet. Med seg på laget fikk de både havnevesenet og Kristiansund Småbåtlag. Sammen med lokale og regionale aktører, har arrangørene fått på plass aktiviteter for både store og små.

– «Barnas sone» på Rådhusplassen er en selvskreven vinner. Her rigger Kristiansund Eventtjenester opp til lek og moro for barn og unge. Her blir det alt fra hoppeslott med sklie og lekehus, ansiktsmaling og vannballonger til spill- og underholdningsmaskiner. Popcorn, pølser og is hører vel også med, sier Indergaard.

Tur på havna
Det byr seg også mange muligheter til en tur i havnebassenget. RS Ung kjører turer med Elias-båten. Kristiansunds Seilforening og Kristiansund Seilsportklubb tilbyr havneseilas, mens Nordmøre Havrafting tilbyr tur med RIB.

– Dette er tilbud som er gratis for de besøkende. I tillegg kan man mot betaling delta på guidet havnesightseeing, tur til Grip eller prøve vannscooter, sier Arve Strømman i Gamle Kripos.

For de som ønsker å komme om bord i en båt eller et skip er det mange muligheter til det, blant annet hos Skonnert Ideal, Redningsselskapet, Jemar Norpower og fiskebåtene Fangst og Toma. Det blir salgsutstilling med båter og vannscooter ved Storkaia gjestebrygga, lokalhistorisk foredrag hos Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre, Kristiansund Dykkerklubb viser film og bilder fra sin virksomhet, mens brannvakta stiller med kjøretøy både på land og på vann.

Musikkorpset Tempo og Ballakvala Shantykor står for musikalske innslag under dagen, mens Operaens Sinfonietta holder konsert på Havnekontoret. Kristiansunds Seilforening arrangerer «Seilsportens dag» med regatta mellom landene. I tillegg blir det offisiell åpning av Kranaskjæret. Selvsagt blir det også markedsboder og salg av mat, drikke og snacks flere steder.

– Arrangementet skal med andre ord by på noe for enhver smak, sier Indergaard

Gratis Sundbåt og parkering
Siden det er lørdag, er det gratis Sundbåt. Båtene går i skytteltrafikk så å si hele dagen.

– For de som velger landeveien er det gratis parkering på Devoldholmen, nærmere bestemt på plassen foran Nordmørsterminalen og plassen foran Svensson Chips, sier Arve Strømman i Gamle Kripos.

– Vi håper at båtfolk fra hele regionen vil ta turen til Kristiansund på lørdag. De kan med fordel benytte seg av Småbåtlagets gjestebrygga ved Kranaskjæret, sier Frits Kristiansen, leder i Kristiansund Småbåtlag.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse