Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
25 september 2019 23:27
Del på Facebook
Ada Hegerberg scoret to nye mesterligamål onsdag og er oppe i 49 stykker i karrieren. Hun er nå bare to unna rekorden til tyske Anja Mittag. Foto: Balazs Czagany, MTI via AP / NTB scanpix
Ada Hegerberg scoret to nye mesterligamål onsdag og er oppe i 49 stykker i karrieren. Hun er nå bare to unna rekorden til tyske Anja Mittag. Foto: Balazs Czagany, MTI via AP / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ada Hegerberg scoret to mål da Lyon slo Rjazan 7–0 i mesterligaen onsdag. Med 49 mesterligascoringer har hun bare en spiller foran seg på lista.

Anja Mittags rekord på 51 lever fortsatt, men Hegerberg passerte Conny Pohlers (48) på lista over de fremste måljegerne i kvinnenes mesterliga. Det er bare et tidsspørsmål før 24-åringen fra Sunndalsøra er alene på topp.

Mittag la opp i sommer, 34 år gammel.

Verken Hegerberg eller lagvenninnene var like målhungrige som i bortekampen mot Rjazan, og lenge så det ut til å bli 4–0-seier med den norske spissens straffespark i det 55. minutt som siste scoring. Et målrush i sluttminuttene gjorde at laget pyntet ytterligere på resultatet og vant 16–0 sammenlagt.

Hegerberg scoret tre ganger i 9–0-seieren i Russland for to uker siden, slik hun gjorde i finalen da Lyon i mai vant mesterligaen for tredje år på rad. Hun var ikke langt fra sitt tredje hattrick på rad i mesterligakamper, men hennes avslutning på overtid ble reddet.

Fornøyd trener

Hegerberg var nest sist på ballen da Nikita Parris gjorde 2–0, scoret selv 4–0 på straffe og satte inn 6–0 i det 90. minutt. Lyon fikk et nytt straffespark på overtid, men da var det kaptein Wendie Renard som fikk skyte.

Parris var også tomålsscorer onsdag. Eugénie Le Sommer og Delphine Cascarino scoret også.

– Vi avsluttet kampen veldig bra. Det var en interessant kamp for å bygge gruppedynamikk, og vi kunne også bruke noen av de unge, sa trener Jean-Luc Vasseur til Lyons nettsted.

Hegerberg spilte hele kampen.

Flere norske videre

Flere andre norske spillere tok seg også videre i mesterligaen onsdag. Caroline Graham Hansen spilte en drøy time da Barcelona slo Juventus 2–1 hjemme og 4–1 sammenlagt. Et hodestøt fra Alexia Putellas og et selvmål etter corner punkterte kampen før pause.

Kristine Minde spilte en time og hadde en målgivende pasning da Wolfsburg vant 5–0 hjemme over Mitrovica. Det tyske mesterlaget stilte noe reservepreget etter 10–0-seieren borte. Ingrid Syrstad Engen startet på benken, men kom inn ved pause for kaptein Pernille Harder.

Vilde Bøe Risa og hennes Göteborg måtte si takk for seg tross 1-0-seier borte mot Bayern München. Etter 1–2-tapet hjemme, i en kamp den norske landslagsspilleren mistet med skade, røk den svenske klubben ut på bortemålsregelen. Rise spilte hele kampen i München.

Trekningen av åttedelsfinalen skjer mandag.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrDet betyr at E39 Vik-Molde er prioritert for oppstart første seks år. God helg til deg også.
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Skrot fergene
@Terje SundsbøVi får konkludere medat vi ikkje blir samde om kva som er konklusjonen i SVV sitt innspel til ny NTP. ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrTabell 4.3 på side 49 har 14 kolonner (inklusive de med kun grafikk), hvor kolonne 2 angir navnet på prosjektet. ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Skrot fergene
@Terje SundsbøTabell 4.3, kolonner for avsette midler periode 23-. Der finn eg ikkje beløp. Kanskje tar eg feil?
Terje Sundsbø 4 dager siden Grunnsolide Møreaksen
@Tor HansenHvilke penger finnes allerede for fastlandsforbindelse til Gossen? Tror du pengene til Kjerringsundet vil være tilgjengelig? Fastlandsforbindelse til Otrøya og ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrI tabell 4.3 på side 49 er det ulike tall for «Lønnsomhet» og «Kostnad». Hvilken kolonne mener du angir avsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse