fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
15 desember 2019 21:30
Daniel James hadde en god mulighet til å score etter pause, men traff istedenfor ansiktet til lagkamerat Jesse Lingard. Oppgjøret mellom Manchester United og Everton endte dermed 1–1. Foto: Martin Rickett / PA / AP / NTB scanpix
Daniel James hadde en god mulighet til å score etter pause, men traff istedenfor ansiktet til lagkamerat Jesse Lingard. Oppgjøret mellom Manchester United og Everton endte dermed 1–1. Foto: Martin Rickett / PA / AP / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter sterke seire over Manchester City og Tottenham kom Manchester United ned på jorda med 1–1 mot Everton. Mason Greenwood sikret ett poeng for rødtrøyene.

Ole Gunnar Solskjærs menn måtte dermed ta til takke med sitt sjuende uavgjortresultat for sesongen. Poenget, og Tottenhams samtidige seier over Wolverhampton, gjør at rødtrøyene innehar 6.-plassen etter 17 kamper spilt.

Everton gikk i føringen på Old Trafford da Victor Lindelöf satte ballen i eget nett, men 18 år gamle Mason Greenwood kom til utsetning for hjemmelaget og sikret 1–1 et snaut kvarter før slutt.

Resultatet bidrar til at Duncan Ferguson har fått en god start på jobben som midlertidig Everton-manager. Blåtrøyene ligger på 16.-plass, men har fått med seg fire poeng fra de nylige oppgjørene mot Chelsea og Manchester United.

Selv om United nylig slo Tottenham og byrival City, sliter rødtrøyene med å slå lag fra nedre halvdel av tabellen. Laget har tidligere avgitt poeng mot Aston Villa, Bournemouth, Newcastle, West Ham og Southampton.

– Vi er skuffet over at vi ikke vant. Tiden løp fra oss. Vi presset på og hadde noen gode avslutninger, men vi klarte ikke å holde det gående da vi fikk ballen. Vi vet vi kommer til å møte lag som gjør det vanskelig for oss, og det må vi jobbe med, sa Solskjær til BBC Radio etter kampen.

Solskjær har ennå til gode å overvinne Everton som manager, men det ble i det minste ikke et knusende 0–4-tap slik det ble på Goodison Park i vår for nordmannen.

Frisk åpning

United gikk ut i hundre på eget gress, og kun 20 sekunder var spilt da Jesse Lingard var nær ved å sende rødtrøyene i ledelsen, men skuddet fra kloss hold snek seg like utenfor.

Everton fulgte opp med et skremmeskudd like etterpå, men David de Gea fikk avverget til et hjørnespark.

Marcus Rashford har vist målteft i Premier League den siste tiden, og 22-åringen hadde en god mulighet til å sende United i føringen med et frispark fra 18 meter. Forsøket ble derimot avverget av Evertons sisteskanse Jordan Pickford.

Tross de store sjansene var det til slutt Victor Lindelöf som fikk nettsus. Dessverre for United-forsvareren endte ballen i feil mål. Svensken var uheldig og noe uoppmerksom da han satte hjørnesparket i nettet ti minutter før pause.

Uenig med dommeren

Likevel kan det diskuteres om Solskjærs menn skulle hatt et frispark i forkant av målet. Dominic Calvert-Lewin hadde en arm i ansiktet til David de Gea, men United-målvakten fikk ikke gehør hos dommer Michael Olivier eller videodommer Craig Dawson.

Solskjær var uenig med dommeren.

– Det hjelper ikke at jeg klager, men det skulle vært frispark til oss. Ha hadde armen på Davids skulder da han gjorde seg klar til å bokse ballen, sa United-manageren.

Solskjærs pauseprat var neppe av det trivelige slaget, og etter sideskiftet var det naturligvis rødtrøyene som presset på for scoring mot dyptliggende Everton.

Luke Shaw utnyttet et noe nølende Everton-forsvar da han ladet skuddfoten fra 16 meter etter timen spilt. Pickford måtte gi retur, men Daniel James presterte å sette den rett i ansiktet på lagkamerat Lingard.

Ung redningsmann

United-presset medførte kontringsrom for gjestene fra Liverpool, og det kunne fort ha blitt et nytt baklengsmål for Solskjærs menn hvis Luke Shaw ikke hadde fått stoppet pasningen til Moise Kean som skulle til umarkerte Calvert-Lewin.

Til slutt kunne Mason Greenword sørge for hjemmejubel på Old Trafford. Mellom beina på Yerry Mina sendte 18-åringen ball hardt og lavt i nærmeste hjørne. Målet kom tre dager etter at unggutten scoret to i europaligaseieren over AZ Alkmaar.

Med 1–1 på resultattavla åpnet kampen seg mer opp. Gjestenes Alex Iwobi satte de Gea på prøve, men spanjolen viste sine kvaliteter og fikk avverget til hjørnespark. Likevel klarte ingen av lagene å vippe kampen i sin favør.

(©NTB)

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse

Siste kommentarer

Dette faller vel naturlig inn med Helge Orten sine planer om å bygge Molderegionen først, for så å bygge resten ...
Martin Louis Hauger 4 dager siden Når skal Møreaksen bygges?
Forhåpentlig vis aldri :-)
Martin Louis Hauger 4 dager siden Parodien er det Frank Sve som står for!
Nei, parodien er det Helge Orten & co. som står for :-)
Terje Sundsbø 5 dager siden Når skal Møreaksen bygges?
@Ronny OsvollDu har jo faktisk selv vist hva svaret er på spørsmålet Nye Veier stiller – målsettingen med fergefri E39 er ...
Ronny Osvoll 5 dager siden Når skal Møreaksen bygges?
@Terje SundsbøFrem mot 2050 kommer 95% av befolkningsveksten på Sunnmøre, så Molde kommer fint unna fremtidige trafikkproblem. Eneste plassen i fylke ...
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte