Annonse
Annonse
Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum varsler at han på nytt vil fremme forslag om at det opprettes beredskapslagre for mat i Norge. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum varsler at han på nytt vil fremme forslag om at det opprettes beredskapslagre for mat i Norge. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sier koronakrisen bør være en vekker for dem som går inn for å redusere matproduksjonen i Norge.

Vedum hevder overfor Dagbladet at det regjeringsoppnevnte utvalget bak klimakurrapporten, som ble lagt fram i januar, glemmer at matproduksjonen i hele Norge er avgjørende for landets beredskap.

– Vi mener det er fullstendig galskap at vi i en situasjon med mer ustabilt klima skal redusere vår egen evne til å være selvforsørget, sier Vedum.

Også koronasmitten bør være en påminnelse om at samfunnet er sårbart, mener han. Sp vil på nytt fremme forslag om å opprette beredskapslagre for mat, varsler partilederen.

Han går hardt ut og hevder at utvalget «legger opp til en rasering av matproduksjonen i Distrikts-Norge» når det går inn for å fjerne 1 million dekar matjord.

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) svarer at hun er enig i at god matvareberedskap er svært viktig.

– Derfor styrket regjeringen ordningen med tilskudd til beredskapslagring av såkorn betydelig i jordbruksoppgjøret for 2019, sier hun til avisen.

– For øvrig merker jeg meg at Sp foreslo 30 millioner til beredskapslager av matkorn i sitt alternative budsjett. Det holder enten til å dekke ikke mer enn 60 prosent av årlige driftskostnader eller til å kjøpe inn matkorn til å dekke om lag en måneds forbruk, sier Bollestad.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte