Annonse
Annonse
Frank Sve, fylkesleder og gruppeleder i Møre og Romsdal FrP. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Frank Sve, fylkesleder og gruppeleder i Møre og Romsdal FrP. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fleire fylkeskommunar og kommunar kjem no med fleire tiltak for å skape auka aktivitet og sørge for at flest mulig kjem i arbeid.

Vår statsminister har bedt om at flest mulige som kan arbeide gjer dette, og alt som kan bidrage til at krisa vi er i som nasjon på grunn av koronaviruset, blir minst mulig. Både regjering og Stortinget har vore tydelige på at både kommunar og fylkeskommuar skal bli kompansert for kostnadane ved krisehåndteringa, og at vi derfor ikkje må «ligge bakpå» i vår handling som folkevalgte.

Møre og Romsdal fylkeskommune har sjølvsagt sine utfordringar med nedgang i inntekter spesielt innan samferdsel, men har også betydeleg mindre utgifter på andre områder. Møre og Romsdal fylkeskommune er for tida i ein god økonomisk situasjon, med eit rekordresultat for 2019, med heile 313,5 mill kr og eit meget solid disposisjonsfond og god likviditet.

Vi må som folkevalgte for fylket også ta vårt tak i dugnaden for å skape mest mulig aktivitet her i fylket så raskt som råd, og vi må handle raskt. Eg foreslår at fylkesutvalget gjennomfører så raskt som råd eit nettmøte med aktuelle næringsorganisasjonar slik som NHO, LO, Nlf, Bygg og anleggsbransjen osv., for å kunne kartlegge kva tjeneste områder som er mest hensiktsmessig å setje igang med best mulig effekt for flest mulige arbeidsplassar.

Tiltaka bør vere minst mulige slik at ein unngår lange anbudsprosesser og blir låst av EØS systemet.

Eg foreslår følgjande tiltak som må setjast igang av fylkesrådmannen:

  • Nettmøte mellom fylkesutvalget og næringsorganisasjonene.(før påske)
  • Kartlegging av kva tiltak, prosjekt og vedlikeholdsoppdrag fylkeskommunen kan setje igang innan kort tid, innafor ei kostnadsramme på 100 mill kr, dette utover vanlig planlagte prosjekt som ligger i budsjett og investeringsplanar.
  • Kartleggje kva tjenestegjør fylkeskommunen kan gjennomføre med små lokale bedrifter, utover det som er gjeldande pr i dag.
  • Rask framdrift i «gryteklare» prosjekt, og fortgang i til dømes asfaltering, gang og sykkelvegar, mindre utbetringsprosjekt, vedlikehold av fylkeskommunale bygningar, mindre rassikringstiltak slik som sikring av Ågothammaren, og det store prosjektet rassikring av Eidsdal- Geiranger, som no snart må kunne komme igang med byggjearbeidet.

Eg håpar alle i fylkestinget stiller seg bak ein slik fylkeskommunal tiltakspakke og at vi alle bidreg til mest mulig aktivitet så raskt som råd også i vårt fylke.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 4 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Det er jo nettopp det norske politikere vil. Især AP. Som står bak helseforetaksmodellen. Bygge ned det norske helsevesenet og ...
Vidar Hölm 4 dager siden Næringskonferanse på Smøla
Håper fastlandsforbindelse var et av temaene. 
Petter E. Olsen 4 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
Kan Dahl & Co begynne å se på en fastlandsforbindelse via undersjøisk tunnel i området Aukra-Hollingsholmen? Det er sjødybder godt ...
Espen Heitmann 5 dager siden Ap halverer fergetakstene, Frp sutrer
Det er bra nå Kjølmoen, denne kampen tapte du da nesten doblet fergetakstene og skapte fergeopprøret, du klarer ikke og ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte