fbpx
Annonse
Annonse
Einar Wikan, næringsrådgiver og «Smølabone». Foto: Steinar Melby
Einar Wikan, næringsrådgiver og «Smølabone». Foto: Steinar Melby
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tålmodig folkeslag som vi smølværinger er, forstod vi at et to-fergesamband over Edøyfjorden måtte vente noe på seg når korona-krisen slo inn. Samtidig har vi sett at når reiseforbudet ble opphevet, - reiser folk til våre utposter – til slekt og venner, til sine feriehus og utleide rorbuer, til en av landets beste bobilcamper og de flotteste fiskevær! Da må vel administrativ ledelse i Fylkeskommunen og Fjord1 skjønne at det må settes inn ressurser? To ferger over Edøyfjorden var faktisk vedtatt av Fylkestinget fra 2020!  Kø-, avlyste turer og venting i timevis har vært en gjenganger for smølværingene og tilreisende i generasjoner!

Vi husker godt da vi i 1957 fikk ferge til Kristiansund, senere til Hitra og Aure.  Vi husker godt da Edøysambandet ble åpnet i 1989, og et fåtall trodde det ble nødvendig med avganger hver time. Smøla har vært gjennom tiår med omstilling og gode tider. Det vil bare fortsette!

Smøla har i dag 800 gjestesenger, og hundrevis av fritidsboliger – og alle prognoser tilsier at trafikken til vårt øyparadis vil øke!

Jeg reiste tidlig på 1980-tall til øyparadiset Balerarene (Ibiza, Mallorca og Menorca). Det var litt «com si com sa», for å være sikker på å nå ferga eller flyet måtte du beregne «veldig» god tid. Slik oppleves det faktisk på Smøla i dag – 40 år etter den tid. Vi kan ikke ha det slik! Vi trenger et fergeselskap og en fylkeskommune som gjør sin jobb!

Hadde europeerne «banket på døra» akkurat nå, så har fergekøene vært noen hundre meter lengre. Fra mars måned er det normalt hundrevis av europeere som ferierer på Smøla - hver dag!

Sammen med et oppegående og framtidsretta næringsliv, har Smøla kommune lagt til rette for trivsel, opplevelser, gode senger – og markant økning i tilreisende. Når Møre og Romsdal Fylkeskommune og Fjord1 ikke greier å holde sine forpliktelser, da er det faktisk noen som ikke har gjort jobben sin! To ferger over Edøyfjorden må på plass omgående!

 

Av: Einar Wikan
Næringsrådgiver og «Smølabone»

 

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Skal bostøtte være en løsning mot vedvarende høye strømpriser i pressområder i Norge?Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser ...
Bjørn Nøstvold 1 dager siden Vedum: Ingen mirakelkur mot høye strømpriser
Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser som varierer med europeiske priser. Folket som eiere av storparten av kraftproduksjonen ...
Reknar med at miljøpartiet FRP også ønsker å stoppe miljøverstingene Hafast, Hordfast, Borgundfjordtunnellen også. Frank har verkeleg snudd i miljøsaka ...
Kan ikke noen ta et luftfoto, eller et kart, og tegne en rød strek der trappen skal gå?
Ketil Strand Andersen 2 dager siden «How dare U?»
Spot on!!
Glimrende  👋 like greit å gå rett på sak med ein gang!Terningkast 10!
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte