Annonse
Annonse
Erik Aukan. Kristiansund Fremskrittsparti. Foto: Privat
Erik Aukan. Kristiansund Fremskrittsparti. Foto: Privat

Leder for Hovedutvalg for helse og omsorg, Arne Grødal, svarer i sitt svar på mitt innlegg at undertegnede «ikke tok ordet» i bystyrets nettmøte og ikke la fram noe forslag.

For det første trenger vel ikke Hovedutvalget for helse og omsorg min tillatelse til å sette i gang med å bygge nytt sykehjem, i så fall er det bare å begynne. For det andre er det ikke siste bystyres dagsorden å bestemme hva jeg skriver i mine leserinnlegg. Dette som svar til at lederen for Helse og Omsorg skriver at dette ikke var tema i bystyremøtet.

For det tredje: Nytt sykehjem og forholdene i hjemmetjenesten ble også tatt opp på møter i eldrerådet, der jeg sitter som politisk representant. Senest 12.05 på digitalt nettmøte ble situasjonen i hjemmetjenesten tatt opp og behovet for flere sykehjemsplasser ble også tatt opp.

Det er over to år siden ny plan for helse og omsorg ble påbegynt. Jeg kjenner til denne, siden jeg satt i utvalget.

Den ble etter det første forslaget sendt tilbake, blant annet fordi det ikke stod ett komma om bygging av nytt sykehjem, noe jeg påpekte fra bystyrets talerstol for ca 1,5 år siden.

Vi må erkjenne at vi må komme lengre enn kun å snakke om at vi mangler sykehjemsplasser, men ikke gjør noe med det. At vi nå plutselig har mange pasienter på dobbeltrom er grunnleggende mangel på sykehjemsplasser over lang tid. Underskuddet på sykehjemsplasser har delvis vært dekket ved å bruke Storhaugen og nabokommuner, samt at hjemmetjenesten har dekket resten som egentlig skulle vært på sykehjem.

Dette er en dyr og mannskaps-krevende måte å drive på, samtidig som det ikke akkurat hjelper at kommunen har kuttet i antallet lærlingeplasser.

Arbeiderpartiet og Senterpartiet har sittet med flertallet i flere perioder nå.

Vi burde forvente større tempo på bygging av nytt sykehjem, men det blir stadig skjøvet ut i fremtiden. En slik sendrektighet koster!

Jeg tror også at hvis vi planlegger for et sykehjem med 50 plasser blir dette fort for lite, da det ble sagt fra administrasjonen at enkelte eksisterende avdelinger/plasser ville bli overført til det nye sykehjemmet. Spørsmålet er da hvor mange nye sykehjemsplasser vi reelt får?

Vil minne om at arbeidsgruppen for nytt sykehjem så behovet for 110 sykehjemsplasser, av disse var det anslått at 40-50 av disse ville øke det reelle antallet nye sykehjemsplasser.

Hovedutvalgets leder viser for øvrig en nedlatende hersketeknikk i innlegget mot andres meninger og kaller det mageplask og politisk spill når man tar opp forholdene i eldreomsorgen i Kristiansund. Eldreomsorgen er heller ikke en midlertidig dugnad som man skal komme seg over, den må jobbes for hele tiden.

Eldreomsorgen må prioriteres hele tiden, ikke bare når det er valg.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte