Annonse
Annonse
Arne Ingebrigtsen, rådmann i Kristiansund. Arkivfoto: Aage G. Sivertsen
Arne Ingebrigtsen, rådmann i Kristiansund. Arkivfoto: Aage G. Sivertsen
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Svar fra Arne Ingebrigsten til Erik Rolfsen sitt innlegg «Fra lokaldemokrati til lokalidioti» publisert 12. juni 2020.

Utviklingen av Bolgneset ble vedtatt av et enstemmig bystyre i juni 2016. Det er ingen tvil om at et oljebasert næringsliv i nordmørsbyen må gjennom en omstilling etter hvert som det grønne skiftet kommer for alvor og alternative næringer vokser fram. Det å satse på marine næringer er fremtidsrettet og smart. Det har heldigvis politikerne i Kristiansund forstått.

Advokat Erik Rolfsen raljerer i Tidens Krav om Bolgneset igjen. Utviklingen av Bolgneset er basert på gyldige politiske og demokratiske vedtak. At du personlig ikke liker vedtaket gir ingen grunn til å omtale de vedtaksføre som inkompetente. Alle som har krav på innsyn har fått det, senest kontrollutvalget sist uke. Om advokat Rolfsen mener selskapet skal konkurrere på dårligere betingelser enn andre aktører i sitt marked, havner hovedsetet for utvinning av havbunnsmineraler i Ålesund. Du står selvfølgelig fritt til å ønske en slik utvikling.

At advokat Erik Rolfsen hedrer de som ulovlig ga bort Kranaskjæret til Småbåtlaget, er spesielt. Dette verdier som tilhører alle innbyggerne i Kristiansund, og er heller ikke forenlig med lov om offentlig støtte. Nå har dyktige advokater i KS kommet med sin juridiske vurdering i den saken, og det skal vi komme tilbake til. For meg er det oppsiktsvekkende at en advokat tar til orde for å det bryte loven er foretrukket løsning. Kranaskjæret er for øvrig blitt utviklet til en liten perle av småbåtlaget i samarbeid med kommunen og KNH. Småbåtlaget har gjort den største og mest synlige jobben. All honnør til disse ildsjelene, det har aldri vært vår intensjon å bagatellisere deres innsats.

Advokat Rolfsen skriver også at kommuneøkonomien er ute av kontroll. Krevende, ja det er det, men Kristiansund kommune har levert balanse i fem år på rad, for første gang siden 1990-tallet. Terskelen din for «ute av kontroll» er ikke sammenfallende med min.

Vi er enige om mye i saken om gjeterbua i Tingvoll, men formelt er brudd på vannforskriften ikke noe en kommune kan tillate seg å «feie under teppet», selv om du tar til orde for det.

Neste sak er Atlanten og COWI. Mener virkelig advokat Rolfsen at en skadelidende part ikke skal søke oppreising gjennom rettsapparatet. Dette er innbyggernes penger, og undertegnede kommer ikke til å gi bort en krone uten kamp om denne ikke er rettmessig fortjent av en kommunal leverandør.

Du avslutter med at nederlag som kommer tett som hagl, og at skuta bevisst kjører mot et skjær. Jeg klarer ikke helt å finne nederlagene, men er veldig glad for at vi skal bli en skikkelig studentby med et nytt Campus, at kulturlivet skal revitaliseres med nytt Opera og kulturhus, at museet får nye lokaler, at vi klarte å dempe effekten av både oljekrisen og koronakrisen, at vi fikk takkebrev for håndteringen av «Viking Sky», at friidretten endelig skal få gode arbeidsforhold, at ansatte i kommunen verdsetter arbeidsplassen sin, at skolene leverer godt i nasjonal sammenheng, at vi har to av landets mest moderne barnehager for våre yngste, at vi er bedre rustet innen pleie- og omsorg nå som Rokilde er levert, nok et prosjekt under budsjett, at stat og fylke stiller med titalls millioner til vår nye sundbåtsatsing, at vi klarte å få Avinor til å prioritere utbedring av terminal og heliport, at Vågen, Rådhusplassen og Carolines plass er vitalisert og i bruk, og at vi snart har et havteknologisenter av internasjonal kapasitet i Bolga.

Jeg kommer aldri til å tillate en kommuneadministrasjon som driver forfordeling, bevisste lovbrudd og lemfeldig omgang med innbyggernes penger. De som ønsker det annerledes kan gjerne ty til media for å skade kommunens omdømme. Du er selvfølgelig kjent med at det er din rett, men neppe veldig konstruktivt for samfunnsutviklingen.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 7 timer siden – Hvor er logikken i Nav-saken, Geir Inge Lien?
Merkelig at Lien ikke forstår at kamp om flere statlige arbeidsplasser til fylket og vurdering av sammenslåing og plassering av ...
Dette er en kjempeskandale. Tenk å kjøpe inn helikoptre som ikke kan lande på mange av sykehusene som har helikopterplass. ...
Ketil Strand Andersen 21 timer siden Rbnett: Stopp Nav-flyttingen til Kristiansund
Vi kan støtte Molde på dette, men kun dersom Moldenserne greier å bidra til at sykehuset i Kristiansund opprettholdes.
Her er det ingen sammenheng mellom sitatet til Christensen og konklusjonen som Tønnesen trekker. Sammenslåingen var begrunnet med billigere lokaler, ...
Vidar Hölm 1 dager siden Regionspørsmålet arkiveres – endelig!
Ja ser jo de jubler i molde over sine kjære naboer i nord. Nå får de NAV kontoret fra Kristiansund. ...
Vidar Hölm 1 dager siden Bypakken – bompenger til evig tid?
Bruk blinklys i rundkjøringer og lag rundkjøring i Dalekrysset og i Norges mest snodige kryss, Rensvikkrysset ,så er dere i ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte