Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Ragnhild Rødahl
Ytring
13 mars 2021 14:47
Del på Facebook
Ragnhild Rødahl, Gruppeleder Smøla Arbeiderparti.
Ragnhild Rødahl, Gruppeleder Smøla Arbeiderparti.
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Ragnhild Rødahl, Gruppeleder Smøla Arbeiderparti

Kan vi Smølaværinger noen gang kaste fergeruta og reise når vi vil? Svaret på det må være JA mener vi.

Vi i Smøla arbeiderparti er utålmodige på å komme videre i arbeidet med å realisere prosjektet Fergefritt Nordre Nordmøre i regi av Nordre Nordmøre Bru- og tunell selskap (NNBT).

At det ligger et stykke fram i tid må vi vel bare innse, men vi må komme videre nå ! Samferdselsprosjekter har det til felles at det kreves stor tålmodighet og i denne saken jobber vi i praksis for neste generasjons smølaværinger og nordmøringer. Og det mener vi er helt nødvendig skal vi sikre at vårt område skal henge med og ta vår rettmessige del i framtidig verdiskaping og samfunnsutvikling.

Det ble i 2019 utarbeidet et notat som beskrev hva som måtte til for å gjøre dette prosjektet «gryteklart». Og NNBT anmodet eierkommunene om midler til å ta dette nye steget for å kunne jobbe fram et forprosjekt som skulle finne løsninger for både en fergefri Talgsjø og fastlandsforbindelse til Smøla. På vårt initiativ bevilget Smøla kommune midler til dette høsten 2019, og det har også Aure og Kristiansund kommune gjort så langt vi kjenner til.

Lite har dessverre skjedd siden. Vi registrerer nå via info fra ordførerne at det jobbes med å knytte til seg fagpersoner som kan gjøre utredningsjobben. Dette er gledelig nyheter, men vi er som sagt utålmodige og håper dette nå snart er på plass og i gang.

Vi ser helt klart at det er et betydelig både utrednings- og politisk arbeid som må til for å kunne realisere dette. Men her kan det ligge betydelige samfunnsgevinster, og legger vi til realisering av fergeforbindelsen Hitra- Aure så vil det i sum medføre en stor endring i muligheter og reisemønster for regionen.

Et døgnåpent reisetilbud vil åpne for en større bo- og arbeidsregion og Kristiansund som regionssenter vil bli knyttet mye nærmere nabokommunene ut mot kysten nord for byen.
Det kan gi muligheter for ytterligere vekst og samarbeid innen viktige næringer knyttet til f eks havbruk og fiske.

Tallene som ble utarbeidet i 2018 viser at det da var et godt trafikkgrunnlag for å kunne realisere disse fergeavløsningsprosjektene som selvfinansierende. Her vet vi at veksten har fortsatt og med to-fergeløsningene som nå er på plass vil det kanskje ligge et enda bedre regnestykke til grunn.

I 1984 solgte Nordre Nordmøre Bruselskap aksjer pålydende kroner 250,- for å realisere bru og kommunikasjonsbygging på Nordre Nordmøre. I prioritert rekkefølge skulle Edøy/Kuløyprosjektet, Aursundprosjektet, Imarsundprosjektet og Solskjeløyprosjektet realiseres.

De var enige om prioriteringene og gjennomførte prosjektene. Nordmøre ble knyttet nærmere sammen, og Smøla fikk i 1989 en mye bedre forbindelse. Tredve år senere har vi tatt nye steg ,økt kapasitet og to-fergeløsningen som kom på plass i fjor.

Nå bruker vi Havbruksfondsmidler for å finansiere det nye utredningsarbeidet for å se om det er mulig å ta det siste store steget. Vi mener det er en god investering og bruk av disse midlene.

Det vil være like viktig at vi nå også enes om at vi ser Talgsjøprosjektet og fastlandsforbindelse til Smøla som et prosjekt. Som Smølaværinger så tror vi dette kan være veldig viktig for vår mulighet til å bli landfast.

Den daglige kampen om å beholde nivå på fergetilbudet vil være der fram til vi får fastlandsforbindelse, og den må vi ta samtidig med at vi jobber for og har trua på at dette kan være mulig å realisere.

Vi ser fram til at NNBT nå setter fart i saken og at vi kan få et bilde på mulighetene som ligger der. Og vi har troa på at vi en dag kan slippe lese fergeruta og ha en døgnåpen vei.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøDet RR vil er å dele trinn 1 i to delstrekningar. Etter slik eg forstår vil der måtte sendast inn ...
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøPå sikt vil det nok komme krav om avlasting, og ny tunellI første omgang foreslår SVV å innføre bompengar for ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Geir Ole SætremyrMener du at ÅDT som SVV opererer med er feil? Blir det ikke behov for å utvide Ålesundstunnelene?På Sunnmøre vil ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Geir Ole SætremyrTror du det blir enda en KS2-analyse for trinn 1 på Møreaksen? Hvorfor?Lureriet er å forsøke å fremstille det som ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøKorlebis vi bompengeproposisjonen sjå ut, og evt ny KS2?
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøOppslaget er knytt til konsekvensen av auka ÅDT i Ålesundstunellane. Og det er SVV som har gitt analysen.
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse